Филологии - коя да изберем?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

И аз мисля,че второто е по-.......................интересно :) Пък и честно да ис кажа, славянска филология не ми говори нищо..т.е. от всеки слав. език се учи по малко ли,какво :oops: :roll:
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

От това, което ми казаха, разбрах, че е същото като българска филология + славянски език, който на всичко отгоре не си избираш ти. :? Ако наистина е така, е много прецакано. А за румънската филология едно много мило момиче, което следва това, ми обясни (Catherine), а и после изровчих конспекта от сайта и наистина ми се стори доста интригуващо.
Scabbia
В началото бе словото

Мнение от Scabbia »

Дано да станем колежки,Шепот :)
:)
Аватар
dizdemona
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от dizdemona »

в японистиката и скандинавистиката е истината! Малко приети, високи балове- редки езици! respect към хората, които ще учат това! :)
"Но нека да ви открия напълно сърцето си, мои приятели: ако наистина имаше богове, как бих се сдържал аз да не стана бог?Следователно няма богове."
BeTka`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeTka` »

А аз искам Английска филология,макар, че някои казват, че не е мн. перспективна специалност, но с бал 26,49 май май ще си остане само мечта :(...
Do now follow where the path may lead, go instead there is no path and leave a trail!

You will never win if you never begin!
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

аз съм за френска-и за филологиите по принцип!и за балканистика, само дето ме домързя да уча български и литература за 2ро място специалност, а и май и така нямаше да ми е от полза...може би трябваше да ида на прима виста.иначе очаквам положителни резултати от класирането :)
bijutera
В началото бе словото

Мнение от bijutera »

Айде аз да съм традиционалист - българска филология, не знам дали е перспективна, на мен ми е резервния вариант на журналистика, мисля, че най-добрият дори в моя случай :D
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

българска филология също ми звучи чудесно, а аз съм на принципа не ме засяга колко е перспективна да учи ми душа каквото иска пък после ще се спасявам:)
bijutera
В началото бе словото

Мнение от bijutera »

Ами да, то е престижно да се учи и медицина, ами айде юруш на химията тогава, кви скандинавистики, кви румънски филологии :D :D :D
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

е, аз съм от тези, дето след 4 години във фкнф ще трябва да се спасяват...
ми хич не ми е лесно спасяването...или съпорт, или преводач...и двете са отврат. За всичко друго искат опит :twisted:
Така че според мен отговорът е - нито една :lol:
bijutera
В началото бе словото

Мнение от bijutera »

Ами какъв ми е шансът според вас с БФ да се реализирам като журналист? Защото това ми е идеята на мен...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Голям, ако започнеш да пишеш от рано...Т.е. не да чакаш да завършиш, защото тогава вече ще ти искат опит.
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

еми мен са ми обещали местенце в алианса в Бургас, стига мойта учителка да не ме забрави..а аз мисля да преподавам някъде, я в езиков център, я в гимназия.в Стара Загора ми хареса гимназията.Другия вариант е да изкарам 1-2 години тук и да опитам да се прехвърля във Франция-La France-langue, culture et civilisation.Ще видим.ама по-добре да си блъскам с това главата, отколкото банкова служителка:)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”