Относно НБУ....

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Това беше преди 5 години, ама сега не знам
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

borislava_ написа:Gombeto, 610 имам... :x
Е, 610 са сравнително добре, макар и визуалните да са една от най-желаните специалности. На 2 е вероятно, не да те отчайвам, но ако те приемат ВИ ще е на 3-то...
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

GombeTo,ох, дано си прав пък което и да е класиране.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

borislava_, GombeTo вие имате ли някаква информация относно таксите на НБУ? Има ли такива "задължителни допълнителни курсове", за които diana_gk спомена днес?
Между другото, ето ги таксите за нас тази година (ако са истинските):
http://www.nbu.bg/index.php?l=865 За
Политически науки не е 990лв., а 1 050 лв., но хайде да кажем, че това е ДДС. Преживява се. Само да не набъбва повече, щото ... :(
Изображение
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

la_cazadora написа:borislava_, GombeTo вие имате ли някаква информация относно таксите на НБУ? Има ли такива "задължителни допълнителни курсове", за които diana_gk спомена днес?
Между другото, ето ги таксите за нас тази година (ако са истинските):
http://www.nbu.bg/index.php?l=865 За
Политически науки не е 990лв., а 1 050 лв., но хайде да кажем, че това е ДДС. Преживява се. Само да не набъбва повече, щото ... :(
Ами тази година е 1050 и няма да се качват споко :))) Аз съм чувал за тези допълнителни курсове, но това, което знам е че са не са задължителни и си купуваш ако искаш. Дори да има някой друг, който ти е нужно да заплатиш не мисля че ще бъдат толкова на брой, че да достигнат цената на вече заплатените (мисля че момичето доста преувеличи...)
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

750 точки. Не съм много доволна, но какво да се прави.
;)
Сега преглеждам информацията и мисля да и звънна, да ги поразпитам. ще кача информацията.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
Enzo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Enzo »

Здравейте :) Приет съм на първо класиране Мaсови комуникации и очаквам на второ класиране и в Икономика, която съм поставил на първо желание... обаче не съм много наясно кое ми се учи повече и още по важният въпрос ... с кое имам по-голям шанс за реализация? Искам просто съвет и ако може нещо като плюсове и минуси да ми кажете и за 2-те специалностти..
Изображение
Pelé good; Maradona better; George Best!
Аватар
Kate_
В началото бе словото

Мнение от Kate_ »

Хейй ама...смисъл аз в четвъртък отивам да се запиша и тъй като не съм от София (както и някои от вас, предполагам) ще се получи гадно ако се окаже, че таксата е повече от 990лв. :roll: Някой да каже със сигурност..Има ли хора, които вече са ходили???
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Аз искам да питам нали има още един изпит септември за незаетите места?Някой знае ли нещо по въпроса?
Аватар
Kate_
В началото бе словото

Мнение от Kate_ »

Да..поне доколкото разбрах от сайта им. Незнамд али е за незаетите места, но те го наричат за "програми с неизчерпаем лимит" :roll: охх най-добре да питаш някой от НБУ, защото не мога да ти гарантирам 100%, но изпит има със сигурност. ;)
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

Имам питанка -
Необходими образователни кредити за завършване на програмата:

Общ брой кредити - 250. За всяка учебна година се изискват 60 кредита, които се набират, както следва:

първа година:
- общо образование - 42 кр. (в т.ч. 24 за чужд език)
- курсове към програмата - 18 кр.

втора година:
- общо образование - 24 кр. (само от чужд език)
- курсове към избран модул от програмата - 36 кр.
Ясно,че курсовете са задължителни,но финансово,влизат ли в таксата,платена за обучението на специалността или се плащат отделно/допълнително?
Аватар
Kate_
В началото бе словото

Мнение от Kate_ »

Според мен - ДА...Сметни ги. АКо на година излизат по 60 (т.е на семестър по 30) значи да, включени са към цената. Хайде някой, който вече е ходил да се запише да сподели... :D
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Ясно,че курсовете са задължителни,но финансово,влизат ли в таксата,платена за обучението на специалността или се плащат отделно/допълнително?
Влизат разбира се. В цената влизат и безплатни учебници, допълнителни неща като учене на английски, спорт и мн мн други.
Аз искам да питам нали има още един изпит септември за незаетите места?Някой знае ли нещо по въпроса?
Да ще има :)
Хейй ама...смисъл аз в четвъртък отивам да се запиша и тъй като не съм от София (както и някои от вас, предполагам) ще се получи гадно ако се окаже, че таксата е повече от 990лв. Rolling Eyes Някой да каже със сигурност..Има ли хора, които вече са ходили???
Таксата не е 990лв!!! Това беше миналата година! Сега е 1050лв!!!!
Здравейте Smile Приет съм на първо класиране Мaсови комуникации и очаквам на второ класиране и в Икономика, която съм поставил на първо желание... обаче не съм много наясно кое ми се учи повече и още по важният въпрос ... с кое имам по-голям шанс за реализация? Искам просто съвет и ако може нещо като плюсове и минуси да ми кажете и за 2-те специалностти..n
Според мен по-добре запиши Икономика, но това е лично мнение :)
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Точно това е голямото предимство. Дават хиляди неща безплатно, ако си студент при тях - 200-300 безплатни ксерокопия всеки семестър, безплатни учебници. Имат много добри виртуални системи - ВЕДА и ИСДО, благодарение на които можеш всеки един момент да видиш оценките си, курсовете които си записал, има дори малки форуми, някои преподаватели качват и учебни материали и можеш направо от нета да учиш, стига да го имаш записан (всяка лекция си има сигнатура), много яка система!
Ibiza DJ
Аватар
Enzo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Enzo »

^^ Е аз реших вече ... Масови ще е :) Отдава ми се повече, а е и по интересно ... има толкова много Икономически Унита и е пълно с икономисти... Пък и доста хляб има в Масовите за в бъдеще, аз поне така виждам нещата :? :wink:
Изображение
Pelé good; Maradona better; George Best!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”