Относно НБУ....
Модератор: Boromir
-
borislava_
- В началото бе словото
- la_cazadora
- Драскач
borislava_, GombeTo вие имате ли някаква информация относно таксите на НБУ? Има ли такива "задължителни допълнителни курсове", за които diana_gk спомена днес?
Между другото, ето ги таксите за нас тази година (ако са истинските):
http://www.nbu.bg/index.php?l=865 За
Политически науки не е 990лв., а 1 050 лв., но хайде да кажем, че това е ДДС. Преживява се. Само да не набъбва повече, щото ...
Политически науки не е 990лв., а 1 050 лв., но хайде да кажем, че това е ДДС. Преживява се. Само да не набъбва повече, щото ...
Ами тази година е 1050 и няма да се качват спокоla_cazadora написа:borislava_, GombeTo вие имате ли някаква информация относно таксите на НБУ? Има ли такива "задължителни допълнителни курсове", за които diana_gk спомена днес?
- Enzo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте
Приет съм на първо класиране Мaсови комуникации и очаквам на второ класиране и в Икономика, която съм поставил на първо желание... обаче не съм много наясно кое ми се учи повече и още по важният въпрос ... с кое имам по-голям шанс за реализация? Искам просто съвет и ако може нещо като плюсове и минуси да ми кажете и за 2-те специалностти..

Pelé good; Maradona better; George Best!
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
Имам питанка -
Ясно,че курсовете са задължителни,но финансово,влизат ли в таксата,платена за обучението на специалността или се плащат отделно/допълнително?Необходими образователни кредити за завършване на програмата:
Общ брой кредити - 250. За всяка учебна година се изискват 60 кредита, които се набират, както следва:
първа година:
- общо образование - 42 кр. (в т.ч. 24 за чужд език)
- курсове към програмата - 18 кр.
втора година:
- общо образование - 24 кр. (само от чужд език)
- курсове към избран модул от програмата - 36 кр.
Влизат разбира се. В цената влизат и безплатни учебници, допълнителни неща като учене на английски, спорт и мн мн други.Ясно,че курсовете са задължителни,но финансово,влизат ли в таксата,платена за обучението на специалността или се плащат отделно/допълнително?
Да ще имаАз искам да питам нали има още един изпит септември за незаетите места?Някой знае ли нещо по въпроса?
Таксата не е 990лв!!! Това беше миналата година! Сега е 1050лв!!!!Хейй ама...смисъл аз в четвъртък отивам да се запиша и тъй като не съм от София (както и някои от вас, предполагам) ще се получи гадно ако се окаже, че таксата е повече от 990лв. Rolling Eyes Някой да каже със сигурност..Има ли хора, които вече са ходили???
Според мен по-добре запиши Икономика, но това е лично мнениеЗдравейте Smile Приет съм на първо класиране Мaсови комуникации и очаквам на второ класиране и в Икономика, която съм поставил на първо желание... обаче не съм много наясно кое ми се учи повече и още по важният въпрос ... с кое имам по-голям шанс за реализация? Искам просто съвет и ако може нещо като плюсове и минуси да ми кажете и за 2-те специалностти..n
- DADO
- Легендарен флуудър
Точно това е голямото предимство. Дават хиляди неща безплатно, ако си студент при тях - 200-300 безплатни ксерокопия всеки семестър, безплатни учебници. Имат много добри виртуални системи - ВЕДА и ИСДО, благодарение на които можеш всеки един момент да видиш оценките си, курсовете които си записал, има дори малки форуми, някои преподаватели качват и учебни материали и можеш направо от нета да учиш, стига да го имаш записан (всяка лекция си има сигнатура), много яка система!
Ibiza DJ