Исто(е)рия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Друго ще си говорим след няколко години, когато ще съм някъде по Копа Кабана. :lol:
Отдават ми се езиците, нима е лошо?
Който има мерак да става адвокат, нека стане.
С желание и кофражист може да си, стига да си щастлив.. :lol:
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Cosa~Nostra какво точно учиш или си кандидатстудентка?
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

plamKA написа:Cosa~Nostra какво точно учиш или си кандидатстудентка?
Кандидат-студентка съм. Ще уча португалска филология. :)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Браво!Много добре си се насочила!Толкова обичам южните езици,ако имам възможност бих записала испанска филогия... в бъдеще! Успех
:)
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Мерси, успех и на теб. :)
Ти към какво си се насочила?
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

Cosa~Nostra написа:Друго ще си говорим след няколко години, когато ще съм някъде по Копа Кабана. :lol:
Отдават ми се езиците, нима е лошо?
Който има мерак да става адвокат, нека стане.
С желание и кофражист може да си, стига да си щастлив.. :lol:
аз съм щаслив само когато имам пари :D
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

plamKA написа:Браво!Много добре си се насочила!Толкова обичам южните езици,ако имам възможност бих записала испанска филогия... в бъдеще! Успех
:)
Да, аз много уважавам конгоански и суахили
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Disasterpiece написа:Да, аз много уважавам конгоански и суахили
Предложи в СУ да направят катедри тогава. :lol:
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Е ние само се уважаваме, не сме мислили нещо сериозно... :lol:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

По повод последните коментари... Да ви разкажа една историйка, а който иска да я чете. Става въпрос за предци и тяхната работа. Ще се радвам, ако дадете някакъв коментар относно следното...

За тези, които още не знаят, аз винаги съм мечтал да стана архитект, но рисуването май не ми се отдава... Т.е. аз мисля, че рисувам грозно, но незнайно защо, учителките ми по рисуване нещо ми се радваха (сигурно на ентусиазма :lol: ). Дядо ми е строител, а също си е направил дърворезба в хола... че и други работи. Явно оттам е дошло. Трима от прародителите ми са учителствали... Баба ми е работила в телефонна централа (Брат ми работи по специалността КТТ - комуникационна техника и технологии), съпругът и е бил учител (за съжаление не зная по какво), както и другият ми дядо (строителят), маминка ми (другата ми баба) е била учителка по руски и сега е общественичка и поетеса... На фона на това баща ми е искал да стане първоначално химик, а майка ми - археолог :D :D :D Баща ми е решил по-късно да кандидатства за Симеоново, където преподавателите са го накарали да влезе друга специалност, заради успеха от КСК, а майка ми са я притиснали родителите и да кандидатства филология... За добро или зло не я приемат това, но поради изискванията преди години (имаш право само на 2 желания или нещо подобно) влиза в Библиотечния... После се записва втората си мечта - Педагогика... Естествено, решава да се преориентира към правото, защото преценява, че е по-добре да разполага с повече финансови средства. През това време баща ми работи като следовател, а по-късно и като съдия, а майка ми работеше в магазини и на пазара... На 34 годищна възраст майка ми завърши правото (аз бях първи клас вече, а съм второ дете) Беше младши съдия... Баща ми стана адвокат, а по късно и майка ми. Накрая тя стана нотариус.
От малък винаги са ме влечали 4 неща - дизайнът (най-вече мода, интериорен и архитектурата), готвенето (вече не толкова), музиката (конкретно танците) и юридическата работа (по-вероятно е да е някакво изкривяване :lol: )
Та... определено информационните технологии са ми се отдавали доста, преценката ми за красотата също смея да твърдя, че е добра... Винаги математиката ми се е отдавала, а също донякъде и езиците, но определено историята (а познайте къде е на майка ми археологията) и литературата(и къде са на баба ми стиховете) са ми били доста трудни, а особено второто ми беше доста безинтересно.
Тъй като обаче прецених, че за мен също е по-важно да имам средства, с които да осигурявам по-добър живот на семейството си, отколкото да съм максимално удовлетворен от това, което върша, реших да кандидатствам за Правото (това става в края на 11 клас).
Не зная как, но се преборих... Сега съм решил, че ако всичко върви добре, когато започна юридическа работа, или ще запиша едно второ висше в Свободния, или ще си спестя парички за собствен бизнес, който да ми стане основен и ще се разделя вероятно с него...

П.П. Вече даже не зная защо го написах всичко това :? Извинявайте, ако съм ви създал нежелани емоции и мисли :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Т.е какво искаш да кажеш? :lol: Да следваме мечтите си? Или да избираме практичното за сметка на това,което ни е на сърце?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Казвам, че всеки сам решава за себе си, кое е най-добре... Просто примислете всичко!
И най-сложното може да бъде осъществено, стига да го планирате добре и да се борите за него :roll:
Последно промяна от явор на 05 Авг 2007, 14:37, променено общо 1 път.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

ами то това се мисли като се пишат класиранията
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Абе хорица, къде се гледат работите по история, че в последните 10 тина дена бях далеч от цялата еуфория?
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

М.Стоева написа:Абе хорица, къде се гледат работите по история, че в последните 10 тина дена бях далеч от цялата еуфория?
Днес или утре в стая 256 :) Нямаш много време :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”