Link: Информация за общежитията

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Да...най-вероятно ще впиша момичето, дето е прието, а след ІІ класиране другото момиче ще ме впише мен например... Обаче дали ще стане така номерът - в стая за трима, и тримата да сме си наши хора.. :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

uktc написа:Защото съпругата на Нобел е имала за любовник математик. И затова, по нареждане на Нобел, няма нобелова награда за математика.
ИМа, разбира се, мой сънародник подтискан от руските болшевики
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/5274040.stm
http://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman
Grigori Perelman was born in Leningrad (now St. Petersburg) to a Jewish family on June 13, 1966. His early mathematical education occurred at the Leningrad Secondary School #239, a specialized school with advanced mathematics and physics programs
Гениалният руски математик Григорий Перелман, който реши хипотезата на Поанкаре, но пренебрегна полагащата му се награда от 1 млн. щатски долара, живее с майка си в скромен апартамент в Санкт Петербург. Двамата се издържат само с пенсията й от 45 долара, защото от декември миналата година Перелман е без работа, съобщи в. "Сънди телеграф". Финансовите затруднения на гения се дължат на разногласия с водещия математически институт "Стеклов" към Руската академия на науките, започнали още през 2003 г. Когато институтът не подновил избора му за член, 40-годишният Перелман "се почувствал недостоен и без талант", казва негов приятел. Той постепенно изпаднал в криза и се откъснал от света. Според негови близки Григорий Перелман не може да си позволи финансово да отиде на конгреса на Международния математически съюз в Мадрид, където утре трябва да получи еквивалента на Нобеловата награда. Ученият обаче е прекалено горд, за да поиска някой да финансира пътуването му.
Хипотезата "Поанкаре" дължи името си на френския математик Жюл Анри Поанкаре, който я формулира през 1904 г. Целта й е да бъде разбрана същността на Вселената чрез връзка между формите, пространствата и повърхностите. Тя засяга геометричните свойства на телата, които не се променят дори ако са подложени на опън, на сгъване или на свиване. Хипотезата е свързана с науката топология и, грубо казано, с привеждането на многомерните топологически данни на езика на алгебрата. Математическият институт "Клей" в Кеймбридж беше обявил награда в размер на 1 млн. долара за този, който успее да докаже хипотезата. Перелман го направи.
Най-известните нерешени математически задачи са 7. Сред тях са още хипотезата на Риман, уравнението на Навие-Стокс, хипотезата на Кук, хипотезата на Ходж, теорията на Ънг-Милс, хипотезата на Берч и Свинертън-Дайер. В института "Клей" смятат, че това са принципно важни за развитието на математиката задачи и ако бъдат решени, "човечеството ще направи стъпка напред в усвояването на въздушното и космическото пространство и криптографията".
Изображение
Изображение
Хихихихихих, а това е този , който ще реши останалите шест, :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Не, че искам да ви отчайвам, но при първи курс рядко се удовлетворяват желанията, кой с кого иска да бъде, пишете се един друг, но не разчитайте много на това.
Аватар
QNa
В началото бе словото

Мнение от QNa »

кога трябва да занеса 2-те снимки за обещежитието?!
и сама да съм в автобуса пак ще се бутам...
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Като подаваш документи за общежитие, естествено :)
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
QNa
В началото бе словото

Мнение от QNa »

uktc написа:

Като подаваш документи за общежитие, естествено
съжалявам, ама не съм от бързите :).. на 7-ми 5 снимки ли трябва да имам или само 3.. :)
и сама да съм в автобуса пак ще се бутам...
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

3 за записване във ФМИ(нали там ще ходиш?) и 2 за общежитие=>5 снимки. Ама си вземи повече за всеки случай. :wink:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

абе тия за общежитие и те ли тряя да са 4*6
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Най-вероятно. Аз такива съм си направил. Ако искат по-малки, ще ги изрежем. Ама ако искат по-големи няма какво да направиш ;)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

ми щото аз кат ходих да се снимам и ми дадоха стандартно 4бр 4*6 и ся за 1 снимка няма пак да хода се снимам и за тва имам едни дето не са точно фейс ми са бюст и се чудя дали ше ги земат?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Ами то май искат всички снимки, които им даваш, да са едни и същи.
Така че ходи се снимай още 4 снимки, за да си нямаш разправии.
Аз лично си направих 8 снимки. Добре е да си има в излишък ;)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

не аз ше дам 3 еднакви квито искат за записването, а за общежитията имам друг тип еднакви снимки тва ми е мисълта
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

FTF написа:не аз ше дам 3 еднакви квито искат за записването, а за общежитията имам друг тип еднакви снимки тва ми е мисълта
Да, така би трябвало да стане. Аз си помислих, че имаш само една от тези с бюста. :wink:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

бе две имам ма не са едно към едно. Май леко съм по-усмихнат на едната, дано не стават проблеми че ще се чака много :lol:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Хвани един молив и нарисувай усмивка и на другата снимка... :lol: :lol: :lol:
Абе к'ви пари даде за снимките? 4 снимки за 4 лева! Бахти простотията. При това не са моментни, а чакам 2 дена... :evil:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”