Относно НБУ....

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Къде е тва?
Ibiza DJ
Аватар
Fellix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Fellix »

GombeTo написа:в Ориндж Каунти си е най-яко ;) ;) 8)
Подозирам, че тва е Овча Купел :lol:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Да.... ОК е съкращението ( е не е Оу Си), но пак се врузва - "Кварталът на богатите"
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Page_B написа:Да.... ОК е съкращението ( е не е Оу Си), но пак се врузва - "Кварталът на богатите"
Те пък едни бигаташчета :lol: :lol: :lol: :lol:
Който не пие на екс, да не види секс!!!
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

Моля ви отговорете ми на въпроса. Използвам да питам тук понеже НБУ просто нямат никакъв форум, нищо..
Някой може ли да ми каже за Визуални изкуства в НБУ дали ще има отказали се според вас от тази специалност и с колко може да падне балът на второ класиране?
Много моля! Много ми е спешно!
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

borislava_ написа:Моля ви отговорете ми на въпроса. Използвам да питам тук понеже НБУ просто нямат никакъв форум, нищо..
Някой може ли да ми каже за Визуални изкуства в НБУ дали ще има отказали се според вас от тази специалност и с колко може да падне балът на второ класиране? Много моля! Много ми е спешно!
Ами колко ти е балът за визуалните? Кажи и ще ти кажа каква е вероятността да влезнеш до 3-то класиране.
lo_flo написа:Те пък едни бигаташчета :lol: :lol: :lol: :lol:
Наистина най-най-най-големия минус на НБУ е местоположението му. Идеално е всичко, ама на най-смотаното място. :lol: :lol: Хаха нищо де, то не е нужно постоянно да висиш там така или иначе :)
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Хора, а, бе аз нещо не можах да схвана с тези стипендии. :confused4: Значи пълни стипендии се отпускат след първата година, тъй ли? Има ли опция за пълни стипендии от първата година?

Уточнение: Не съм ромче и едва ли балът ми ще е най-високият в курса (надявам се). :lol:
Изображение
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

На мен пък ОК ми е на 10 минутки с кола... Мястото си е хубаво, тихо е и въздухът 100% е по-чист, отколкото на повечето места в София :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

Gombeto, 610 имам... :x
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

la_cazadora написа:Хора, а, бе аз нещо не можах да схвана с тези стипендии. :confused4: Значи пълни стипендии се отпускат след първата година, тъй ли? Има ли опция за пълни стипендии от първата година?
Стипендиите се определят след 3то класиране по една схема. Има няколко варианта. Или половингодишна, или едногодишна, или с опция за продължение. При 70 т. имаш шанс за едногодишна, а за продължението - не знам какви са условията.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Чатнах, мерси. :wink: Освен това им гледам таксите. Пише:
Бакалавърски програми: 990 лв.
а отдолу със звездичка пише:

*Учебните семестриални такси за бакалавърските програми включват 18 платени и 12 безплатни кредита (от чужд език) в първите две години от обучението и по 18 платени и 12 безплатни кредита (от извънаудиторни учебни форми) в третата и четвъртата година. Допълнително записаните курсове се заплащат.

Та, ако не записвам допълнително курсове, семестриалната такса 990 лв. ли е в края на краищата или трябва да се доплаща нещо? Тези 12 безплатни и 18 платени кредита защо ги споменават изобщо, ако таксата ги покрива?
Изображение
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Защото трябва да запишеш още мн курсове, които са по стотина лева май. Има определен брой, който трябва да си достигнала, за да завършиш. И излиза към 1600лв. май в крайна сметка
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

diana_gk написа:Защото трябва да запишеш още мн курсове, които са по стотина лева май. Има определен брой, който трябва да си достигнала, за да завършиш. И излиза към 1600лв. май в крайна сметка

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Сигурна ли си в това? Леле, още в понеделник отивам да ги питам. Ако се окаже истина, би било много некоректно от тяхна страна. :?
Между другото, когато ходих последния път в НБУ, ми дадоха програмата на моята специалност и ми обясниха, че всеки допълнителен курс струва 175лв. Допълнителен курс за мен би трябвало да значи всичко извън програмата, която ми дадоха, а програмата, която ми дадоха изпълваше изцяло всичките 60 кредита, които са нужни, за да завършиш годината.
Изображение
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Ако е 60 курса за година, звучи доста страшно. Навремето се взимаха задължителни допълнителни курсове.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Не, не. Не са 60 курса, а 60 кредита. Всеки курс ти носи 3 кредита освен тези по чужд език - те са по повече.
А това за задължителните "допълнителни курсове" кога е съществувало? :shock: Наистина за пръв път чувам за такива курсове. :shock:
Ако наистина ги има, значи е трябвало да ги калкулират в семестриалната такса. Щом са задължителни, ти така и така ще си ги платиш. А не - предвидил си едни пари, и като отидеш на касата - хоп - изненада.
Дано не са направили тази подлост от НБУ, защото много ще ми паднат в очите. :evil:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”