най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ако ти си никой като човек, слабоволен - и с право пак ще продаваш вестници по будките. (или бутките?).
Щом ги има тия специалности, има и причини.
medicate, medicate
Аватар
pulsegirl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от pulsegirl »

phoebe написа: Ако ти си никой като човек, слабоволен - и с право пак ще продаваш вестници по будките. (или бутките?).
Правилно за всеки влак си има пътници. Няма най - безпереспективни а най - нежелани за мене например най - нежелани са всички икономически специалности не мога да си представя как бих могла да стоя затворена в един офис и да си общувам само с компютъра :shock:
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Безперспективна? Ммммммммм... богословие?
Мъгла над Русе
Изображение
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

deepkeeper написа:Безперспективна? Ммммммммм... богословие?
И аз така мислех преди, но уви..
Знаеш ли каква мафия са тия хора.. :lol:
".. В името на Отца и Сина.. Пенке, на тоя взе ли му парите, ма?.. И Светаго Духа.."
Който се уреди да стане поп, добре си живее.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

Теология е специалността :lol:
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Прав(а) си. Моя грешка.
Мъгла над Русе
Изображение
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

pulsegirl написа:
phoebe написа: Ако ти си никой като човек, слабоволен - и с право пак ще продаваш вестници по будките. (или бутките?).
Правилно за всеки влак си има пътници. Няма най - безпереспективни а най - нежелани за мене например най - нежелани са всички икономически специалности не мога да си представя как бих могла да стоя затворена в един офис и да си общувам само с компютъра :shock:
Глупости, моята любимка Светла Костадинова , сега шеф на Институт за пазарна икономика
Изображение
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз пък съм си мисллела евентуално ако вляза в СУ да запиша като втора специалност ако в възможно теология...много интересно е според мен,но не с цел да се реализирам,а просто за обогатяване и защото ми е интересно....

Освен това май от Богословския факултет излизаш богослов,а не поп...за попове не беше ли семинарията ( ТЕ НЕ СА ЕДНО И СЪЩО,за тези коитои спореят)
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

pulsegirl написа:
Не мисля, че икономическите специалности са безперспективни. Ако отвориш един най-обиконовен сайт за работа, разгледай къде какво се изисква - в 80% от случаите се изисква икономическо или евентуално техническо образование. За специалностите, които вие обсъждате.... не знам... Щом ги защитаваш (не си мисли, че се заяждам, защото и аз съм пред дилема), дай ми примери за работа след завършване на някоя от тези специалности :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
pulsegirl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от pulsegirl »

Page_b и аз не казвам че са безперспективни пазара се пренасити с икономисти на тая държава и трябва обслужващ персонал ;)... просто казах че за мене е НЕ ЖЕЛАНА ЗАЩОТО... :)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

право освен ако нямаш много стаблини връзки в тази област.

иначе педагогиките също са без яко бъдеще, но в чужбина мн се тачат и дори има чужденци, които идват да ги учат тук, щото е по-евтино.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

pulsegirl написа:Page_b и аз не казвам че са безперспективни пазара се пренасити с икономисти на тая държава и трябва обслужващ персонал ;)... просто казах че за мене е НЕ ЖЕЛАНА ЗАЩОТО... :)
Ако пазарът се беше пренаситил от икономисти - нямаше да се търсят в момента. То България се пренасити от безработни (от всички, търсещи работа) - така излиза. И в крайна сметка не мисля, че се търсят толкова прависти, културолози и т.н.... може би социолози се търсят (повечето се реализират в областта на Връзки с обществеността). Иначе естествено и педагози трябва да има... Съществуват хора, които наистина искат да бъдат учители... И в това няма нищо лошо... Но за съжаление не ги чака "блестящо бъдеще" (поне според мен)... Всеки следва интересите си. Не обвинявам никого. Но просто ми стана интересно как заключи, че икономистите вече не се търсят. Просто се поинтересувай от конкретни професии и кое ти дава по-широка специализация. Защото в България за съжаление тясната специализация почти никъде не се цени :(
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Хитро племе ние, студентите. Дайте да хванем нещо дипломация, счетоводство, адвокатута, преводче-едно-друго. Занаят, братче. А това дето човешкото развитие се е градило върху дискциплини като математика, физика, биология, химия, филисофия-кучета ги яли. Да не говорим за тия балъци, дето някой ден ще преподават на децата ни по училища и университети-те пък са най-изпаднали, горките...
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Чакай малко! Не съм плюла по никого! В крайна сметка един ден наистина се надявам децата ми да имат свестни и мотивирани учители, но преди всичко се надявам да не останат гладни! Ето защо никога не бих станала учителка. И коментарът "хитро племе" е неуместен, защото ако учителите станат повече едва ли заплатите им ще се вдигнат! Знаеш ли колко безработни учители има? Така нещата няма да се оправят. Все пак малко или много всеки гледа собствения си интерес! От благородство не мисля, че някой ще си купи хляб (колкото и гадно да звучи) :(
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Page-B, коментарът ме не е насочен към теб. И аз самият съм бил меркантилен при избора си на специалност. Но не мога да се отърся от чувството, че много от нас, студентите, си търсят по-скоро занаят, отколкото академично обучение. И доколкото с логиката ти за бройката на учителите и заплащането съм напълно съгласен, то поне тоталният недостиг на хора, целящи се в академична кариера, е нещо, върху което си струва да се помисли.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”