Въпрос относно правилника за преместване!!??

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

vankata
В началото бе словото

Мнение от vankata »

ne stawa taka prehvyrlqneto kakto si go mislite.o6te pove4e vseki fakultet sam izbira kolko broiki da pusne, a ima i nulevi godini,toest moje vob6te da nqma broiki. znaete li kolko ima takiva kato 4oveka koito e otkril taq tema.ako stava6e tolkova lesno specialnostta znaete li 4e 6tqha da q zavur6vat 1000 4oveka a ne 300 godi6no. osven tova dori i da se prehvurli6 ot socialni deinosti gubi6 edna godina,trqbva da po4ne6 ot na4alo.nikoi nqma da te pusne ot 2-ri kurs.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

e, че не е лесно не е лесно ..,но лесни неща няма! Но мисля 4е ако си упорит ще успееш да го направиш , а това че ще изгубиш една година не е кой знае каква загуба като се има в предвид , че ще осъществиш една своя мечта ... Но че се иска целеустременост и труд това е така НЯМА СПОР!!
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Thaalyya написа:ОБЩИ УСЛОВИЯ
1. Срокът за подаване на документи за преместване е от 20 до 30 август. Документите се подават в Учебен отдел.

това от правилника...което означава, че документите се подават след излизането на оценките от изпитите, което от своя страна означава, че другата година, за да подада молба за ПРАВО ще трябва да съм взела документ доказващ тазгодишната ми оценка по история и оценката от другата година по Бълг. литература и това няма да е проблем и ще е достатъчно освен успеха разбира се..
нали така??
Да.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

vankata написа:ne stawa taka prehvyrlqneto kakto si go mislite.o6te pove4e vseki fakultet sam izbira kolko broiki da pusne, a ima i nulevi godini,toest moje vob6te da nqma broiki. znaete li kolko ima takiva kato 4oveka koito e otkril taq tema.ako stava6e tolkova lesno specialnostta znaete li 4e 6tqha da q zavur6vat 1000 4oveka a ne 300 godi6no. osven tova dori i da se prehvurli6 ot socialni deinosti gubi6 edna godina,trqbva da po4ne6 ot na4alo.nikoi nqma da te pusne ot 2-ri kurs.
Ами не е така. Има бройки за всички специалности за преместване. Примерно 20 души за право и ги класират по успех, така че не могат да се неограничено количество.
vankata
В началото бе словото

Мнение от vankata »

xin, nedei davai naprazni nadejdi na momi4eto,zavyr6ih taq godina pravo i znam kak stoqt ne6tata v fakulteta.po lesno e da doide6 ot drugo uni( bez unss de:)))) ) otkolkoto ot edna specialnost v SU da se prehvurli6 pravo v SU.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

В правилника пише , че всяка година са най-много 10 местата за ЮФ
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
vankata
В началото бе словото

Мнение от vankata »

thaliq, citata koito si dala v na4aloto na temata vob6te ne sasqga tvoq slu4ai.
v vyprosnata to4ka 8 pod " premesteni studenti" stava duma za hora,koito sa u4at prawo v drug universitet i iskat da se prehvurlqt v SU.dokolkoto vijdam ne popada6 v tazi grupa.
osven tova broqt na tezi hora e dosta golqm i vuprosnite broiki se zapulvat nai ve4e ot tqh
po dobre kandidatsvai na novo sled kato smqta6 da durji6 literatura i bez tova i u4astvai v ob6toto,ne znam kolko ima6 po istoriq
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

vankata написа:xin, nedei davai naprazni nadejdi na momi4eto,zavyr6ih taq godina pravo i znam kak stoqt ne6tata v fakulteta.po lesno e da doide6 ot drugo uni( bez unss de:)))) ) otkolkoto ot edna specialnost v SU da se prehvurli6 pravo v SU.
ами от моите познати който е поискал право, се е преместил.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

по История имам 5.00 , какво имаше предвид да кандидатствам наново в общото .. другата година да се явя наново и на История и на БЕЛ ли?
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Можеш да пробваш така и ако не стане да подадеш документи за преместване, за застраховка.
vankata
В началото бе словото

Мнение от vankata »

ami tova e edin ot na4inite, ina4e da ti kaja nikoi nqma da moje da ti kaje s to4nost sega,za6toto vsqka godina e razli4no.osven tova mnogo 4esto nqma otpusnati broiki
Аватар
jordanoff
От дъжд на вятър

Мнение от jordanoff »

Аз пък щях да пусна същата тема. :oops: :oops: :oops:
Няма да спираме да се надяваме. Другата година ще се пробвам и на историята, пък каквото излезе... Мястото не се губи, доколкото знам, ако си приет и си записал, разбира се :))
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Thaalyya написа:аз не питам за втора специалност... А да се откажа от първата и да се преместя друга , но за целта се държат изпити.. а в правилника не е казано точно какви и от изпитите успеха или кое се определя кои студенти ще бъдат преместени и кои не!
Мисля,ч е са ти отговорили много точно - въпросът за приравнителните се отнася само, когато от един университет желаеш да се преместиш в друг в същата специалност - т.е може да се преместиш само ако програмата е 80% идентична или имаш не повече от три приравнителни изпита (бел. т.е такива, които не са сходни в програмата на ВУЗ-а от който искаш да се прместиш, в този, който искаш да постъпиш). Не се държат никакви изпити - необходим е успех и положителен резултат от кандидатстудентската кампания - т.е трябва да си изкарала над 3.00 на кандидатстуденстката кампания съобразно условията и изпитите, с котио се влиза в дадената специалност. Ректорът решава кои студенти да бъдат преместени
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

дам разбрах :wink: ама на мен приравнителлни не ми трябват, защото дори да се преместя аз ще се откажа от първата специалност и ще започна отначало, което изключва тези 3 изпита, а се нуждая само от добър успех , успешно положени кандидат-студентски изпити по История и БЕЛ, 1187лв :lol: и броят спуснати от ректората места..

П С : аз също мисля че са ми отговорили много изчерпателно
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Thaalyya написа:дам разбрах :wink: ама на мен приравнителлни не ми трябват, защото дори да се преместя аз ще се откажа от първата специалност и ще започна отначало, което изключва тези 3 изпита, а се нуждая само от добър успех , успешно положени кандидат-студентски изпити по История и БЕЛ, 1187лв :lol: и броят спуснати от ректората места..

П С : аз също мисля че са ми отговорили много изчерпателно
Не, сумата, която си цитирала се отнася до това, колко излиза на държавния бюджет издръжката на един студент- иначе таксата ти ще е не повече от 300 лв.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”