Много странно, че при другите не видях такива работи. Първата година бяхме в една виличка горе в планината. Собственичката имаше няколко стаи и един преформен на стая гараж. Там се събрахме цифром и словом 11 човека, все едно казарма - легло до легло. Даскалите и женките бяха горе, а в гаража бяхме с шофьорите. Ставаха някакви мнооо големи нарязвания и на сутринта (т.е. на обяд) като влезе жената да "поразчиства", се хвана за главата. Не е виждала такава кочина.
Втората година си бяхме в лукса долу в селцето, където се провеждаше цялата работа. Нямаше подобни неща.
Та мисълта ми беше за украинците, например. Лягаха, ставаха - всичко по часовник. В стола отиваха точно в определения час. Репетици, свободно време - всичко беше по план-график. Някаква дисциплина цареше, която на нас ни беше чужда.
а аз винаги съм искала да ида в Испания/която ми се размина на косъм миналата година..гррр
и също в скандинавските страни,някой бил ли е там да сподели впечатления?
Пъъърво Португалия, после Англия и след това вече Австралия, Франция, Италия, Испания, Нова зеландия, Бразилия, Швейцария, Ямайка, САЩ, Канада, може и Мексико.. Въобще , ако мога да си спретна едно околосветско май ще бъде доста хубаво.. =D А да си зема и няколко приятелчета с мен хихи
а ще ми трябват и дооста пари май.. ох пак се размечтах нещо..
Именно това имах предвид.Холандския е много близък до
норвежкия и шведския.За това питах дали смята Холандия
за скандинавска държава.
Стига офф
Хич даже не е , затова и постнах тази класификация. Той принадлежи на западногерманската група, не на северногерманската и е много по-близък до английски и немски, както отбеляза Крематори. А старохоландският пък е най-близкият до староанглийския език
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.
ами честно казано не я броя към Скандинавия, въпреки приликата на езиците...той езика м/удругото не е толкоз гаден,като знаеш немски е по-лесно да разбираш.
аз вече бях в Холандия преди 3 години, много ми хареса, но имах предвид страните като Финландия,Норвегия,Дания...
За жалост не съм посещавал нито една от скандинавските държави.
Най - севрната точка, на която съм бил е град Цволе в Холандия.
Ако случайно намина към Финландия ще пиша.