Относно НБУ....

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Eneya написа:А добре платените политици не са корумпирани. Каза голяма смешка :)
Аз искам фотография. Или египтология. Много ме влече египтологията.
Писах и испанистика, защото ми е интересно нивото на съвременните филологии. ;)
ще видим утре за кое съм се класирала.
Искам да кажа, че колкото по-добре заплатен е един човек, толкова по-малка е вероятността той да бъде корумпиран. Не казвам, че ще изгуби пороците си напълно.... Какво му е смешното? :) :?
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

la_cazadora, аз сега завърших Политология в СУ, но горе-долу съм запозната с нещата в НБУ. Информацията ми е най-вече от мои преподаватели и асистенти, които преподават и на двете места. Когато се напъвах за Политологията в СУ, която си ми бе и първо желание, изобщо не исках и да помисля за НБУ - и аз като повечето хора страдах от познатите предразсъдъци. Значи накратко - най-добрите ни преподаватели преподават и там, като на 100% ти заявявам, че там дават всичко от себе си и като присъствие и като извън аудиторна работа със студентите им. И причината не е само в парите, просто политиката им е такава - всичко в името на студента. Друг оромен плюс според мен е модерната библиотека и информационни ресурси, които ползват. Както в повечето западни университети ти като студент имаш достъп до информационни масиви, електронни библиотеки на Оксфорд, Кембридж и т.н. А ако учиш специалност като Политически науки това е от огромно значение. По-добре да не ти обяснявам колко ни е допотопна библиотеката и научните списания и публикации от коя година са. Друго важно, което се сещам е, че имат добър кариерен център, които осигурява възможности за работа и специализация на студента по специалността. Имат и страшно много споразумения със западни университети, които гарантирам ти не са само на хартия - постоянно текат обмени на студенти и преподаватели по разни проекти.
Не искам да звучи като сляпа реклама, просто изтъквам най-големите предимства пред СУ, които са ми направили впечатление, тъй като виждам че се интересуваш.
Ако те интересува нещо повече за отделен предмет и преподавател - пиши ЛС. С радост бих ти дала още информация.

П.С. А относно нивото на студентите там, което често се изтъква като проблем, според думите на мои преподаватели, с всяка следваща година то се повишава. Право пропорционално с нарастване на интереса към НБУ се увечличава и пресявката. Е, всяко стадо си има мърша... и манекенки :) Но ти гарантирам, че и в СУ-то, в специалности, където се влиза с мин. бал 28 примерно, ще срещнеш "забележителни" индивиди. :)
Успех!
Аватар
``Anny
В началото бе словото

Мнение от ``Anny »

diana_gk написа:В НБУ не им трябва дипломата - плащаш си семестиалната такса и си готов. После ако се откажеш, теглиш 90% от нея
Стана ми интересно като го прочетох това и чак се регистрирах.
Приета съм Икономика 1во желание в НБУ, та въпроса ми беше, ако сега отида и си платя таксата за 1вия семестър, но искам да изчакам 2-ро класиране на УНСС(защото някак високия ми бал не достигна за 1во) и ако се закача на 2ро класиране, ще ми върнат ли 90% от парите или не?
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

И аз мисля, че ще ти ги върнат. Ако не, то поне може да оставиш оригинала на дипломата си и да си запазиш мястото от 1во класиране.
valar
В началото бе словото

Мнение от valar »

А кои специалности в НБУ имат допълнителни места?
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Ами аз знам за изпита през септември, който държиш, за да попълниш незаетите места. За други допълнителни места не знам.. :)
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

1-во желание съм класирана там.
Супер, доволна съм.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
valar
В началото бе словото

Мнение от valar »

GombeTo написа:Ами аз знам за изпита през септември, който държиш, за да попълниш незаетите места. За други допълнителни места не знам.. :)
Точно за него се чудя дали да не се запиша?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Eneya написа:1-во желание съм класирана там.
Супер, доволна съм.
браво
ще им ада черпиш
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Ами от 27 август до 4 септември са записванията за този през септември. Все трябва да има нещо свободно останало ;)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Eneya написа:1-во желание съм класирана там.
Супер, доволна съм.
И аз. Друг е въпросът, че е 2ра резерва.
medicate, medicate
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Ммм, черпня, дааа.
Е, на мен не ми е резерва. СУ ми беше резерва ако не си хвана стипендията в НБУ.
Ххехехе.
Много съм доволна.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
Kate_
В началото бе словото

Мнение от Kate_ »

Отивам там!!!! Първо желание "Кино и Телевизия" с 6 на киноразказа..много ми е кеф :D :D :D
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

д-р_Хауз написа:всеки ден по 3лв само за маршрутка :roll:
Е, ти па... Няма да пътуваш всеки ден до НБУ, там лекциите са добре групирани (особено в базовите програми), 1-2 дни, и като се има предвид че трябва да запишеш и общообразователни курсове стават най-много 3 дни в седмицата. Така че не се притеснявай относно транспорта :)
Ibiza DJ
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

в Ориндж Каунти си е най-яко ;) ;) 8)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”