Искам да кажа, че колкото по-добре заплатен е един човек, толкова по-малка е вероятността той да бъде корумпиран. Не казвам, че ще изгуби пороците си напълно.... Какво му е смешното?Eneya написа:А добре платените политици не са корумпирани. Каза голяма смешка
Аз искам фотография. Или египтология. Много ме влече египтологията.
Писах и испанистика, защото ми е интересно нивото на съвременните филологии.
ще видим утре за кое съм се класирала.
Относно НБУ....
Модератор: Boromir
la_cazadora, аз сега завърших Политология в СУ, но горе-долу съм запозната с нещата в НБУ. Информацията ми е най-вече от мои преподаватели и асистенти, които преподават и на двете места. Когато се напъвах за Политологията в СУ, която си ми бе и първо желание, изобщо не исках и да помисля за НБУ - и аз като повечето хора страдах от познатите предразсъдъци. Значи накратко - най-добрите ни преподаватели преподават и там, като на 100% ти заявявам, че там дават всичко от себе си и като присъствие и като извън аудиторна работа със студентите им. И причината не е само в парите, просто политиката им е такава - всичко в името на студента. Друг оромен плюс според мен е модерната библиотека и информационни ресурси, които ползват. Както в повечето западни университети ти като студент имаш достъп до информационни масиви, електронни библиотеки на Оксфорд, Кембридж и т.н. А ако учиш специалност като Политически науки това е от огромно значение. По-добре да не ти обяснявам колко ни е допотопна библиотеката и научните списания и публикации от коя година са. Друго важно, което се сещам е, че имат добър кариерен център, които осигурява възможности за работа и специализация на студента по специалността. Имат и страшно много споразумения със западни университети, които гарантирам ти не са само на хартия - постоянно текат обмени на студенти и преподаватели по разни проекти.
Не искам да звучи като сляпа реклама, просто изтъквам най-големите предимства пред СУ, които са ми направили впечатление, тъй като виждам че се интересуваш.
Ако те интересува нещо повече за отделен предмет и преподавател - пиши ЛС. С радост бих ти дала още информация.
П.С. А относно нивото на студентите там, което често се изтъква като проблем, според думите на мои преподаватели, с всяка следваща година то се повишава. Право пропорционално с нарастване на интереса към НБУ се увечличава и пресявката. Е, всяко стадо си има мърша... и манекенки
Но ти гарантирам, че и в СУ-то, в специалности, където се влиза с мин. бал 28 примерно, ще срещнеш "забележителни" индивиди. 
Успех!
Не искам да звучи като сляпа реклама, просто изтъквам най-големите предимства пред СУ, които са ми направили впечатление, тъй като виждам че се интересуваш.
Ако те интересува нещо повече за отделен предмет и преподавател - пиши ЛС. С радост бих ти дала още информация.
П.С. А относно нивото на студентите там, което често се изтъква като проблем, според думите на мои преподаватели, с всяка следваща година то се повишава. Право пропорционално с нарастване на интереса към НБУ се увечличава и пресявката. Е, всяко стадо си има мърша... и манекенки
Успех!
Стана ми интересно като го прочетох това и чак се регистрирах.diana_gk написа:В НБУ не им трябва дипломата - плащаш си семестиалната такса и си готов. После ако се откажеш, теглиш 90% от нея
Приета съм Икономика 1во желание в НБУ, та въпроса ми беше, ако сега отида и си платя таксата за 1вия семестър, но искам да изчакам 2-ро класиране на УНСС(защото някак високия ми бал не достигна за 1во) и ако се закача на 2ро класиране, ще ми върнат ли 90% от парите или не?
- DADO
- Легендарен флуудър
Е, ти па... Няма да пътуваш всеки ден до НБУ, там лекциите са добре групирани (особено в базовите програми), 1-2 дни, и като се има предвид че трябва да запишеш и общообразователни курсове стават най-много 3 дни в седмицата. Така че не се притеснявай относно транспортад-р_Хауз написа:всеки ден по 3лв само за маршрутка
Ibiza DJ