Дипломите от кои бълг. университети се признават по света?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Алекс, нали точно това имах предвид. Да, трябват ти ЗНАНИЯ, за да построиш качествена сграда, а не само диплома. В България не може да не си чувал лафчето "Като знам какъв съм инжинер, ме е страх да отида на доктор!" . Ето това е. Естествено, че не може да завършиш гимназия и да станеш хирург. Нямах това предвид. Мисълта ми беше, че трябва да имаш висше, но в чужбина това далеч не е достатъчно и точно по тази причина там производството, здравеопазването, храната, обслужването и т.н. са много по-качествени. Не отричам висшето - моля, не ми тълкувай грешно думите!
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Page_B написа:Алекс, нали точно това имах предвид. Да, трябват ти ЗНАНИЯ, за да построиш качествена сграда, а не само диплома. В България не може да не си чувал лафчето "Като знам какъв съм инжинер, ме е страх да отида на доктор!" . Ето това е. Естествено, че не може да завършиш гимназия и да станеш хирург. Нямах това предвид. Мисълта ми беше, че трябва да имаш висше, но в чужбина това далеч не е достатъчно и точно по тази причина там производството, здравеопазването, храната, обслужването и т.н. са много по-качествени. Не отричам висшето - моля, не ми тълкувай грешно думите!
Съгласен съм с казаното от Петьо, а и в известна част с Пейдж Б - качеството на продукти и услуги в демократичните държави се определя от пазара, в различие от България, където се определя чрез рестрикции и регулации и именно на това се дължат изтъкнатите, от Пейдж Б, позитиви. Неслучайно в България , съдейки по статистиката от кандидатстудентските кампанни ,най-желана специалност право , мечтата на българския стдент е да стане чиновник - юристът не произвежда никакъв доход
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Какво я направихте тзи тема. Аз исках само ако можетъе да ми изредите ВУЗ-овете, на които и се признават дипломата в чужбина.
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

aleksander написа:Какво я направихте тзи тема. Аз исках само ако можетъе да ми изредите ВУЗ-овете, на които и се признават дипломата в чужбина.
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български
Ако зависеше от мен на никой български университет нямаше да се признава дипломата...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Да, разбрахме че си разочарован от всичко - не си интересен като се правиш на жертва.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Methuselah написа:Да, разбрахме че си разочарован от всичко - не си интересен като се правиш на жертва.
Не ти омръзна нали?
Първо сори за оффтопик-а.
Не се правя на никаква жертва...просто ми олеква като изливам негативната си енергия по форумите(а тя е породена от действителността).И ти не си интересен като спамиш само простотии...нито пишеш по темата нито се изказваш сериозно подкрепен с някакви данни.Ма то тая "ВЕЛИКА" математика май ти е промила малкото мозъче...и си нямаш кво да правиш и си седиииш и си спамиииш.Затва са модераторите ма и на тях май им е омръзнало да се занимават с такива кат теб.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

:lol: :lol: :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

aleksander написа:Какво я направихте тзи тема. Аз исках само ако можетъе да ми изредите ВУЗ-овете, на които и се признават дипломата в чужбина.
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български
Ами беше ти отговорено - на нито един от изброените не се признават. Вероятно обаче може да се реализираш с математика и високи технологии.
За другите, не видждам какво да се признава - специалност Банкер ли?
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Доколкото аз знам се признават всички акредитирани университети. Ето и техния списък: http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html

Изключения правят медицинският и правото, защото програмите им не били съобразени с тези в чужбина. Това е, което знам...
Изображение
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Morning Star написа:Доколкото аз знам се признават всички акредитирани университети. Ето и техния списък: http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html

Изключения правят медицинският и правото, защото програмите им не били съобразени с тези в чужбина. Това е, което знам...
Хм, много странно - гърците, завършили Медицинска получават възможност да практикуват, както в собствената си страна, така и в страните от ЕС,а българите не!
За право естествено - няма как след като българската правораздавателна система се взима за присмех, някой да признава подобно образование.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

AlexLevit написа:
Morning Star написа:Доколкото аз знам се признават всички акредитирани университети. Ето и техния списък: http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html

Хм, много странно - гърците, завършили Медицинска получават възможност да практикуват, както в собствената си страна, така и в страните от ЕС,а българите не!
За право естествено - няма как след като българската правораздавателна система се взима за присмех, някой да признава подобно образование.
Да, странно е, но факт, че медицинските ни дипломи не се признават. Това го знам от човек, който в момента кара докторантура в Швеция и е държал приравнителни изпити, за да му признаят дипломата.

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

petio написа:
Methuselah написа:Да, разбрахме че си разочарован от всичко - не си интересен като се правиш на жертва.
Не ти омръзна нали?
Първо сори за оффтопик-а.
Не се правя на никаква жертва...просто ми олеква като изливам негативната си енергия по форумите(а тя е породена от действителността).И ти не си интересен като спамиш само простотии...нито пишеш по темата нито се изказваш сериозно подкрепен с някакви данни.Ма то тая "ВЕЛИКА" математика май ти е промила малкото мозъче...и си нямаш кво да правиш и си седиииш и си спамиииш.Затва са модераторите ма и на тях май им е омръзнало да се занимават с такива кат теб.
petio, все едно аз го пиша това... Такива са си и Methuselah, и някои други потребители...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

Я виж колко се "котират" нашите ВУЗ-ове :roll: http://www.webometrics.info/top100_euro ... country=bg
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Е де, а в другата тема качих списъка с признатите от МОН университети.
По закон признатите от МОН са признати и навън. А как е на практика, е друга работа...
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Vernal_Equinox
В началото бе словото

Мнение от Vernal_Equinox »

Най-добрият вариант, ако толкова много се притеснявате дали ще ви признаят дипломите на Запад е да събирате от сега парички и магистратурата да си я изкарате в някой западен университет. :wink: Иначе колко по-престижно е това, което учите в България (право, медицина и т.н.) толкова повече пречки ще имате в признаването им в други части на света. В Щатите правят проблеми на хора дето във Великобритания са завършили като лекари вие се чудете за нашите келеви университети :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”