Относно НБУ....

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

мерси
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Бавария - до 10ти август, ако си приет нещо на първо класиране.

Lo_flo - Нищо не правят, така е навсякъде. За момента НБУ не ги смята за студенти
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

diana_gk написа: Lo_flo - Нищо не правят, така е навсякъде. За момента НБУ не ги смята за студенти
Благодаря ти много :bounce: :bounce: :bounce:
Който не пие на екс, да не види секс!!!
smeshii
В началото бе словото

Мнение от smeshii »

Нещо не разбрах,автоматично ли отивам на 2ро класиране ако не съм приета на 1во желание и не се запиша?!
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

smeshii написа:Нещо не разбрах,автоматично ли отивам на 2ро класиране ако не съм приета на 1во желание и не се запиша?!
ДА!!!
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

И мен ме интересуваше за автоматичното отиване на 2ро класиране обаче искам да се обадя да съм сигурен... ако тея от НБУ вдигнат телефона най-накрая.

Пък за теста - всички се правят на просветени ама 80% от вас не са го решавали и не знаят колко е труден. МНОГО!

Второто - НБУ няма база за сравнение не само като обстановка, но и хората, които учат там, преподаватели (не казвам, че в другите няма добри преподаватели). И повечето ми казват: "Абе в НБУ само тъпанари и надувки..." Ами не е така. Както в НБУ така и в другите уни-та има тъпанари и надувки, само където в НБУ са повече готините хора 8)

И в крайна идва време и за моя въпрос - дали бала пада на 2-ро класиране, 3-то и т.н. понеже моя малко не ми достига :oops: :P ама мноооого мъничко
:wink:
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

GombeTo написа:И мен ме интересуваше за автоматичното отиване на 2ро класиране обаче искам да се обадя да съм сигурен... ако тея от НБУ вдигнат телефона най-накрая.

Пък за теста - всички се правят на просветени ама 80% от вас не са го решавали и не знаят колко е труден. МНОГО!

Второто - НБУ няма база за сравнение не само като обстановка, но и хората, които учат там, преподаватели (не казвам, че в другите няма добри преподаватели). И повечето ми казват: "Абе в НБУ само тъпанари и надувки..." Ами не е така. Както в НБУ така и в другите уни-та има тъпанари и надувки, само където в НБУ са повече готините хора 8)

И в крайна идва време и за моя въпрос - дали бала пада на 2-ро класиране, 3-то и т.н. понеже моя малко не ми достига :oops: :P ама мноооого мъничко
:wink:
Ако става дума за НБУ..,пада и то много !!!
valar
В началото бе словото

Мнение от valar »

Изпитът въобще не е толкова лесен - трябва да си учил по всичките предмети. Тогава, как манекенките минават ТОП?
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

valar написа:Изпитът въобще не е толкова лесен - трябва да си учил по всичките предмети. Тогава, как манекенките минават ТОП?
Мъни, мъни, мъни.. олуейс фъни ин дъ ричмендс уърлд!!!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

само където в НБУ са повече готините хора
GombeTo, а ти имаш ли наблюдения върху НБУ? Познаваш ли някого, който учи там? А какво учи и какво казва за уни-то?

Аз като не познавам нито един студент Политически науки в НБУ, сега разпитвам всеки по форумите. :?
Изображение
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Гадното е, че НБУ нямат форум и трябва да ни подслоняват в други форуми :))) Ами няма нито един човек, който е в НБУ и да се оплаква. Просто нивото е много високо. Дори много се изкефих на това мнение в началото, което малко звучи като реклама, но все пак е МНОГО вярно:
НБУ определено е по-добрият университет. Системата плащаш-получаваш е съвършена. Няма как да бъде направено сравнение между СУ и НБУ в нито един аспект. обучението в НБУ е по-добро, преподавателите са по-мотивирани, акцентира се върху дискусията, а не върху сухото изпяване на материала; базата няма да я коментираме. плазмите, климатиците в залите и коридорите, проекторите във всяка зала, супер яката библиотека, която е достъпна дори от вкъщи, супер модерните PC зали, безжичния нет, безплатното кино, безплатните ксерокси, електронната администрация, която ти спестява часове чакане по опашки, тоалетните, които са по-луксозни от хола ми, постоянните анкети за следене на качеството, в които има всякакви въпроси- от това дали се пързалят плочките в коридора, до това дали те кефи прическата на преподавателя.. - НБУ като цяло се интересува от удоволетвореността на студентите, и прави всичко възможно да я постигне. Ако, например, бравата на вратата на аулата не е удобна, още на следващия ден след като си заявил, ще я сменят. Или пък може да ти се прииска да сложат платна за рисуване в тоалетната, за да можеш да твориш, докато си вършиш работата - няма проблем, платната са там и в момента, сменят ги периодично с нови. Ако счупиш нещо, идва охраната и те пита дали си добре и дали всичко е наред, без изобщо да става дума за пари. Целия персонал на университета се е ухилил до ушите, щото трябва да те обслужи добре и това е така всеки ден. Ако в СУ има един усмихнат човек, това може би да е продавача в някоя книжарница, който дере кожи с цените, които е написал.
Човек, всеки говори, че НБУ не може да се сравнява със СУ, УНСС и т.н., но не е така. Ако искаш да учиш на качесвено място а не в корумпираното СУ - НБУ е мястото. Знаеш, че преподавателите са съвременни хора с усмивка на лицето и респект към студентите. Аз като видях за какви преподаватели става въпрос в УНСС, СУ и др. се хванах за главата...

АКо имаш пари не се чуди ами отивай в НБУ :)))
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Въпросът не е в парите. Ако нямаш пари, винаги можеш да се постараеш да намериш някой, който да те спонсорира. Зависи от това колко си мотивиран. А това вече е друга тема. Харесвам НБУ, защото преподавателите му са добре платени и със сигурност имат причина да си вършат добре работата. Не казвам, че не-добре платените не си я вършат, но тези са по-доволни. И са склонни да не се притесняват за глупостите, които измъчват всеки, съответно са по-човешки настроени към учениците си.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

GombeTo, Eneya, вие в НБУ какво искате да учите? :)
Изображение
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Exactly. Жокера на НБУ е човешкото отношение. Също както в политиката - колкото по-зле заплатен е един политик, толкова по-зле си върши работата, следователно по-голяма е вероятността да бъде корумпиран и т.н. Преподавателите в НБУ са добре заплатени, работното място и атмосферата са на доста високо ниво (студентите също) и това ги мотивира да си вършат работата професионално и перфектно.
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

А добре платените политици не са корумпирани. Каза голяма смешка :)
Аз искам фотография. Или египтология. Много ме влече египтологията.
Писах и испанистика, защото ми е интересно нивото на съвременните филологии. ;)
ще видим утре за кое съм се класирала.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”