Относно НБУ....

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

diana_gk, а твоят познат споменавал ли е какво е нивото на студентите конкретно в тази програма? В смисъл като цяло има ли мотивирани или не?
Последно промяна от la_cazadora на 03 Авг 2007, 21:13, променено общо 1 път.
Изображение
Норвежка гора
В началото бе словото

Мнение от Норвежка гора »

За политически науки съм чел хубави думи,ама само по форумите-не от първа ръка.Май Стоян Михалев учеше това. :P Иначе преподавателите са много реномирани като имена.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

bubble написа:значи наистина ли са излезли резултатите в НБУ? Пишеше, че ше излязат в неделя.. Да не е някаква ебавка както в УНСС?
мисля, че е сериозно

та да ви се похваля
приели са ме в НБУ
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

мисля, че е сериозно

та да ви се похваля
приели са ме в НБУ
Бравос! Каква специалност?
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

история

;-}
и не, че нещо,
но това, че
тестовете в НБУ
са лесни е пълна заблуда
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

la_cazadora написа:diana_gk, а твоят познат споменавал ли е какво е нивото на студентите конкретно в тази програма? В смисъл като цяло има ли мотивирани или не?
Важното е ти да си мотивиран. Иначе колегите са разнообразни - някои само по изпити ще ги видиш, други няма да изпуснат лекция. Ама то и другаде е така. Важното е, че ти преподават добри специалисти. Другото зависи от теб.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

и не, че нещо,
но това, че
тестовете в НБУ
са лесни е пълна заблуда
Потвърждавам! :thumbleft: Тестът за НБУ е направен така, че да може да се мине и от ученици на средно ниво, но със СИГУРНОСТ да отсее супер-хипер надарените.

Аз, която винаги старателно съм си учила по всичко ( :D ), изкарах 65%, което е добър, но не отличен резултат. Хубавото на тестът в НБУ е, че минимално зависи от шанса или съдбата. (Не е като изпитът по история в СУ да речем, но той пък си има други недостатъци.)

Мен ме приеха Политически науки в НБУ и сега дилемата е голяма. МО в СУ или НБУ? НБУ си нямат форум да попитам каките и батковците, та затова се мъча да събера информация от тук. :(
Изображение
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Мерси, diana_gk. :wink: А ти кандидатства ли в НБУ?
Изображение
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Ако те приемат в СУ, не се колебай изобщо. Не заради университета толкова. Просто все още много хора не могат да свикнат с идеята, че добро образование в България е това, което ти предлага по-добра основа, а не лаври. Пък и имам приятели 4ти курс МО, които са мн мн мн доволни.
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

Искам да попитам,какво представлява теста в НБУ? Кои предмети обхваща?

Видях,че има онлайн версии на сайта,но имам проблем с програмата и не може да ги отвори.
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

@la_cazadora Кандидатствах и ме приеха Масови комуникации
@Viara Тестът е в 10 части -Български език, Литература, История, Математика, Физика, Химия, Биология, География, Разсъждения и Семантика. Всеки раздел е с по 10 въпроса, всеки верен отговор ти дава 1т. или 1%. А балът им се смята мн странно, има схеми в страницата им. Ама със 70т. и 6 от балообразуващи - 790/1000 бал
Последно промяна от diana_gk на 03 Авг 2007, 22:48, променено общо 1 път.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

За съжаление, повечето от доволните от МО в СУ така и не влизат във форума да дадат аргументи. :lol: Тук срещам предимно недоволни. :wink:

П.П. А може би това е стратегия? 8) :twisted:
:lol: :lol: :lol: Бъзик. Никой да не се засяга. На 6 ще видим какво ще изпълзи от СУ и тогава ще се мисли. :P
Изображение
Katalina
В началото бе словото

Мнение от Katalina »

SweeT^Puppy написа:
Katalina написа:Колеги, аз ви напускам... Анропологията в НБУ ме зове : )

Живи и здрави... и ще се видим в Студентски град 8)
Няма ли да ти е далеч да си в Студентски град, а да учиш в НБУ? :roll:
Аз имам кола ;)
Да не говориме, че съм от София :lol:

Исках да кажа, че ще се видиме по дискотеките и заведенията
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Хора, апелирам към вас, научете се да пишете. След точка, запетайка, от двете страни на тире, число - винаги има интервал разстояние.
Не знам се пише отделно.
Кандидатстудентски и канадидат студенти.
Имате си ч-та и ш-та на клавиатурите, имате автоматичиен кирилизатор (малкото зелено копче вляво под полето за мнението), престанете с тази шльокавица. И още нещо имате Капс Лок, ползвайте го.
Има и един хубав бутон - Преглед. Поглеждате дали всичко е правилно и тгоава пускате.
П.П. Семантика, Логика, Български, Литература и История са лесни. Биологията изисква малко повече, хуимията и физиката изискват сериозно мислене. Математиката иска само да си знаете формулите и място да сметнете задачите. Географията е средна хубост.
Като цяло, ако сте си били в часовете в училище - няма да имате проблем да изкарате 60 + точки.
Това е. :)
П.П. 2. НБУ има страхотна база, но е малко на майната си. И неучещи и клинчещи винаги ще има. Както и такива, които си купуват дипломите. Вие какво, да не би в УНС и СУ да няма хора, които си ги купуват? Я стъпете на земята.
Много хора са против НБУ, защото се плаща - който иска плаща, който не иска да плаща - скъсва се да учи и си гони стипендия. :)
Или си кибичи в СУ/УНСС/ТУ и вряка колко е зле НБУ, без да е присъствал и на една лекция.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Съгласна съм. Няма по-добра база на уни от НБУ, това е истината. А хората го плюят, защото сме свикнали с идеята, че като плащаш, те оставят да правиш каквото си искаш.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”