най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

НБУ рулз за мен. Само че таксите им са... :shock:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

да, аз съм си най-яркият пример за това:( но никой не може да върви срещу съдбата, нали? поне да се опитаме да бъдем, каквито искаме, 'щото пък, току виж се получило нещо, надежда, надежда.... кога ще умре?
Аватар
shnolka
В началото бе словото

Мнение от shnolka »

uktc
не си добре,ама явно можеш да си ги позволиш :lol:

НБУ,ТУ съкс :shock:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

b_estranged написа: Една филология, ако я знаеш перфектно, може да ти даде мноооооого големи възможности за изява, но перфектно, а не как да е...
И колко мислиш я знаят "перфектно"? :? От редките филологии като скандинавистика и всичките източни (от арабистика до японистика), според теб колко от завършващите всяка година знаят "перфектно"? По един от всеки випуск, а може и по-малко. И това няма нищо общо с качеството на обучението. Въпросът е останалите да се гръмнат ли? :roll:
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

Александър написа:
b_estranged написа: Една филология, ако я знаеш перфектно, може да ти даде мноооооого големи възможности за изява, но перфектно, а не как да е...
И колко мислиш я знаят "перфектно"? :? От редките филологии като скандинавистика и всичките източни (от арабистика до японистика), според теб колко от завършващите всяка година знаят "перфектно"? По един от всеки випуск, а може и по-малко. И това няма нищо общо с качеството на обучението. Въпросът е останалите да се гръмнат ли? :roll:
това е вариант:) обмислям го много сериозно:) иначе: казах го: ако си наистина добър в нещо, няма от какво да се притесняваш, но ако не можеш да пееш и отидеш в консерваторията, ами... разочарование, гърмене...
Аватар
shnolka
В началото бе словото

Мнение от shnolka »

@b_estranged
кви 3ки,кви 5 леа :lol:
какво искаш да учиш?
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

В България вярно педагогигката си е безперспективна специалност. Това е, защото е тук. Образованието ни куца отвсякъде. Иначе помислете, че това е едно от най-важните неща - да знаем, да ни учат. Много са важни учителите от първите години според мен... А защо по дяволите да работиш нещо, което не ти харесва, само за някакви мизерни пари, просто защото "няма друго, което да учиш..." Нямаш ли стимул за педагогика, да те кефи да преподаваш на малки и на големи... А доста често съм попадал на учители, които просто не им пука. Ей тъй, да минат 40 минути и т'ва е, после кафенце цигарка ... Все едно се намираш на зеленчуковата борса.

Друго безперспективно, поне за мене, е философия. Е, мен би ме кефило да я уча, но само за хоби. Иначе... нищо друго полезно освен да станеш даскал по философия :) И ако преди са ти казвали "много философстваш", то ако влезеш такава специалност пък съвсем ще ти излезе името "ее тоя па голям философ се изкара :)"

ХаХа вие чухте ли, че Деси Слава ще запише специалност Философия в НБУ? Ей така, за да има висше. Не се смея за специалността ами просто за концепцията й "изкуство заради изкуството".

Айде стига съм философствал ;)
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

shnolka написа:@b_estranged
кви 3ки,кви 5 леа :lol:
какво искаш да учиш?
:lol: 3ки миналата година, тази ги качихме на 4ки: лошо:( искам да уча философия, но няма да стане, явно не съм за там или... съдба:) това е историята на кандидат-студентската ми епопея в 2 реда:)
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

slavcho написа:В България вярно педагогигката си е безперспективна специалност. Това е, защото е тук. Образованието ни куца отвсякъде. Иначе помислете, че това е едно от най-важните неща - да знаем, да ни учат. Много са важни учителите от първите години според мен... А защо по дяволите да работиш нещо, което не ти харесва, само за някакви мизерни пари, просто защото "няма друго, което да учиш..." Нямаш ли стимул за педагогика, да те кефи да преподаваш на малки и на големи... А доста често съм попадал на учители, които просто не им пука. Ей тъй, да минат 40 минути и т'ва е, после кафенце цигарка ... Все едно се намираш на зеленчуковата борса.

Друго безперспективно, поне за мене, е философия. Е, мен би ме кефило да я уча, но само за хоби. Иначе... нищо друго полезно освен да станеш даскал по философия :) И ако преди са ти казвали "много философстваш", то ако влезеш такава специалност пък съвсем ще ти излезе името "ее тоя па голям философ се изкара :)"

ХаХа вие чухте ли, че Деси Слава ще запише специалност Философия в НБУ? Ей така, за да има висше. Не се смея за специалността ами просто за концепцията й "изкуство заради изкуството".

Айде стига съм философствал ;)
Абсолютно си прав за педагогиката: когато не ти дреме, или знаеш, че няма да се справиш качествено, както аз, например, просто не се захващаш.... Защото за да станеш учител се иска много, а за съжаление учителите вече са "неосъществил се няк'ъв друг": искал да стане ядрен физик, да прави изследвания и подобни, ама ... опа: учител: я да си го изкараме на децата:)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

shnolka написа:uktc
не си добре,ама явно можеш да си ги позволиш :lol:

НБУ,ТУ съкс :shock:
Не разбрах. :roll:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Пази Боже:D

Мнение от Бавария »

shnolka написа:Привет,хорица :D Изписаха се цифра страници за най-яките специалности,ясно къде ще е мелето :lol: Предлагам да спрем с безкрайните сметки и предположения за баловете и "Ще вляза ли с 29.57" :twisted: Забравяме,че каквото е зависило от нас,сме го направили.Останалото е късмет и лотария...

Хайде да поразсъждаваме кой са най-нежеланите и неперспективни специалности. За мен-сяквите педагогики :lol:

Сега сте вие...може да се получи интересна дискусийка :)
е това пък да имаш такъв бал
то за какво живееш

да учиш и да душиш дебелите книги

такива хора аут
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
shnolka
В началото бе словото

Мнение от shnolka »

психология,колкото и увлекатена да е,също ми се струва не особено благоприятна за реализация.Българинът трудно си признава,че има проблеми и още по-трудно се решава да отиде на психолог...който го влече,лесно може да си набави книги и да си чете...за кво да се бъхта 4 год и накрая да си клати краката в пръшлясала педаг. стая в някое изпаднало даскало за 200 кинта на месец,където тряа да размишлява защо Пенчо напсувал Генчо :lol: мн зле :? също като с философията-не става за професия,поне не в България.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

А философията дали някъде става изобщо? Все пак, не е времето на Софокъл :)
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

slavcho написа:А философията дали някъде става изобщо? Все пак, не е времето на Софокъл :)
по мнението на учителката ми по фолософия, тази наука в днешно време е само за богати хора
la consolation des arts...
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Abele* написа:
slavcho написа:А философията дали някъде става изобщо? Все пак, не е времето на Софокъл :)
по мнението на учителката ми по фолософия, тази наука в днешно време е само за богати хора
Така както на запад дечицата на магнатите учат история на изкуството, така и тук се учи културология или философия. Или поне би трябвало :wink:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”