най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)
Модератор: Boromir
- Abele*
- Постоянно присъствие
въпросът опира до самия човек - за един една специалност е "смърт", а за друг нещо интерсно и интригуващо.b_estranged написа:аз например изпадам в див ужас, че ще ме приемат нещо от сорта на арменска, румънска и подобни филологии
аз бих учила с удоволствие румънска филология, но арменската като теб не ми допада
според мен неперспективни специалности са - философия, културология, европеистика, етнология, социални дейности, балканистика, всякакви педагогики и "даскалски" специалности (математика, физика , биология, химия, българска филология)
най-перспективните специалности това са свързаните с икономиката, правото, компютрите
la consolation des arts...
-
b_estranged
- В началото бе словото
аз пък изпадам в див ужас от педагогики
Една фиология,каквато и да е мн по-перспективна от тия мизерни педагогики.
Случвало ли ви се е,като споменете,че ви се учи филология да ви отг "Няма лошо,значи ще ставаш даскалка"
На мен да и страшно избеснявам,имам чувството,че хората са доста заблудени по отношение на възможностите за реализация,които дава....и мислите ли,че изобщо 1 език може да е професия 
Случвало ли ви се е,като споменете,че ви се учи филология да ви отг "Няма лошо,значи ще ставаш даскалка"
-
b_estranged
- В началото бе словото
Естествено, че не го определям по този начин!!! За това кандидатствам втора година, миналата можех да се запиша педагогика с моите тройки и да си оплаквам съдбата. Просто това "хрумване" е презастраховане, защото не ми се кандидатства повече, но след като вече знам, че съм приета, макар и в друг, нежелан университет, но пък по-желана специалност може би, казвам, че няма да запиша тези специалности... Ако искаш да се заяждаш, заповядай, но не смятам, че съм толкова слабоумна и неориентирана, колкото се опитваш да ме "натъманиш":)sasoh написа:Мда, с хрумване в последния момент да си определяш следването
Много зряло решение, точно като за човек на 19 години
-
b_estranged
- В началото бе словото
можеш да станеш И преводач, най-малкото:) Една филология, ако я знаеш перфектно, може да ти даде мноооооого големи възможности за изява, но перфектно, а не как да е...shnolka написа:аз пък изпадам в див ужас от педагогикиЕдна фиология,каквато и да е мн по-перспективна от тия мизерни педагогики.
Случвало ли ви се е,като споменете,че ви се учи филология да ви отг "Няма лошо,значи ще ставаш даскалка"На мен да и страшно избеснявам,имам чувството,че хората са доста заблудени по отношение на възможностите за реализация,които дава....и мислите ли,че изобщо 1 език може да е професия
- Abele*
- Постоянно присъствие
т'ва , че ми допада, не означава, че искам да ходя тамuktc написа:Не си добре...Abele* написа:ТУfiorre написа:А кои други университети в страната ви допадат?
в ТУ има страхотни специалности, ама като за момчета
кажи ми университет в БГ, в който се изучават по-добри технически специалности от ТУ
п.п. разсъждавай обективно
la consolation des arts...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Освен това, ако я съчетаеш с хубава магистратура, си разширяваш сериозно хоризонта.
А румънската филология пък на мен ми е мечта. Виж унгарска не. Нямам никакво отношение към Унгария и никакво желание да уча езика им, предпочитам румънския 10000 пъти.
Най-нежелани от мен са педагогиките и българската филология. Чувам доста противоречиви неща за нея и нямам никакво желание да се поробвам да я уча. Другото нещо, което не искам, е логопедия.
За писането на педагогики - много хора предпочитат да си потрошат една година и после да прехвърлят, защото са неуверени, че ще успеят да изкарат на следващата година по-добра оценка на приемния изпит, а прехвърлянето е много лесно. Аз обаче не искам да уча педагогика при каквито и да било обстоятелства и каквито и да били перспективи. Инат и толкоз.
п.п. НБУ съкс, взимат ти парите, нищо не те учат и после ЕС не ти признава дипломата. Не, мерси.
А румънската филология пък на мен ми е мечта. Виж унгарска не. Нямам никакво отношение към Унгария и никакво желание да уча езика им, предпочитам румънския 10000 пъти.
Най-нежелани от мен са педагогиките и българската филология. Чувам доста противоречиви неща за нея и нямам никакво желание да се поробвам да я уча. Другото нещо, което не искам, е логопедия.
За писането на педагогики - много хора предпочитат да си потрошат една година и после да прехвърлят, защото са неуверени, че ще успеят да изкарат на следващата година по-добра оценка на приемния изпит, а прехвърлянето е много лесно. Аз обаче не искам да уча педагогика при каквито и да било обстоятелства и каквито и да били перспективи. Инат и толкоз.
п.п. НБУ съкс, взимат ти парите, нищо не те учат и после ЕС не ти признава дипломата. Не, мерси.
~ Кътчето ~
-
b_estranged
- В началото бе словото
Шепот написа:Освен това, ако я съчетаеш с хубава магистратура, си разширяваш сериозно хоризонта.