най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
shnolka
В началото бе словото

най-нежеланите и неперспективни специалности (Пази Боже:D)

Мнение от shnolka »

Привет,хорица :D Изписаха се цифра страници за най-яките специалности,ясно къде ще е мелето :lol: Предлагам да спрем с безкрайните сметки и предположения за баловете и "Ще вляза ли с 29.57" :twisted: Забравяме,че каквото е зависило от нас,сме го направили.Останалото е късмет и лотария...

Хайде да поразсъждаваме кой са най-нежеланите и неперспективни специалности. За мен-сяквите педагогики :lol:

Сега сте вие...може да се получи интересна дискусийка :)
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Re: Пази Боже:D

Мнение от petio »

shnolka написа:Привет,хорица :D Изписаха се цифра страници за най-яките специалности,ясно къде ще е мелето :lol: Предлагам да спрем с безкрайните сметки и предположения за баловете и "Ще вляза ли с 29.57" :twisted: Забравяме,че каквото е зависило от нас,сме го направили.Останалото е късмет и лотария...

Хайде да поразсъждаваме кой са най-нежеланите и неперспективни специалности. За мен-сяквите педагогики :lol:

Сега сте вие...може да се получи интересна дискусийка :)
За мен най-неперспективна е специалността която не те влече...От друга страна в България много перспективи няма:)Трябва се търси решение в ЕС или някъде другаде:)
Аватар
fiorre
В началото бе словото

Мнение от fiorre »

Защо?Обоснови твърдението си shnolka ? :D
Последно промяна от fiorre на 03 Авг 2007, 19:24, променено общо 1 път.
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

аз например изпадам в див ужас, че ще ме приемат нещо от сорта на арменска, румънска и подобни филологии, просто не искам да ги уча, а педагогиките въобще не ги писах, по добре най-големия ми кошмар: УНСС, отколкото ада: педагогика
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

b_estranged написа:аз например изпадам в див ужас, че ще ме приемат нещо от сорта на арменска, румънска и подобни филологии, просто не искам да ги уча, а педагогиките въобще не ги писах, по добре най-големия ми кошмар: УНСС, отколкото ада: педагогика
какво е мнението ти за двете специалности с традиционно най-високи балове в СУ- скандинавистика и японистика :?:
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

b_estranged написа:аз например изпадам в див ужас, че ще ме приемат нещо от сорта на арменска, румънска и подобни филологии, просто не искам да ги уча, а педагогиките въобще не ги писах, по добре най-големия ми кошмар: УНСС, отколкото ада: педагогика
Затова хората с малко акъл в главата пишат само специалности, които ги влекат
Май само в България го има това 'учене колкото да има нещо записано'
Ако не ти стига балът - явно не си за там просто
efegee
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

sasoh написа:Затова хората с малко акъл в главата пишат само специалности, които ги влекат
Май само в България го има това 'учене колкото да има нещо записано'
Ако не ти стига балът - явно не си за там просто
С първото изобщо не съм съгласен...пишеш квото най ти се учи, после неща които ти изглеждат привлекателни ама все пак не ти се учат...може накрая и неща дет не ти се учат.Не за друго ама да си кажеш-е влезнах ма не записах:)
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

Ами почти същото за скандиданвистика, виж японистика, китаистика и арабистика са интересни, но лично за мен, само заради културата на съответната държава. Попринцип не искам да уча език, различен от тези, които съм учила досега: български:) немски, английски и руски и то не защото кой зане колко ми харесват, а просто защото не ги знам перфектно, по-добре да ги доразвия, отколкото да казвам "добър ден" на 18 езика:)
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Е ок, обяснете ми с 2 думи защо да пишеш като желание специалност, която въобще не би искал да учиш?
efegee
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Абсолютно съм съгласен че педагогиките са едни от най-безперспективните специалност.Замислете се колко от бившите ви учители в средните училища са с педагогика.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Ако не ти харесва някоя специалност как ще я учиш? Каква ти е мотивацията за това. Така де, като не искаш нещо защо въобще си го писал? Да се похвалиш на родата, че си станал студент? Та ако нещо ти се вижда смотано-не се записвай просто :D
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

ако ти стигне балът за скандинавистика, едва тогава си дорасъл да я учиш :lol: :lol: Страхотно е, че балът й е висок-поне не попадат случайни хора там :wink: Дано съм вътре :)
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

Sasoh: Да, аз не искам да уча тези специалности, пиша ги просто за всеки случай: ако нещо ми хрумне в последния момент... И ако ме приемат в нежелана от мен специалност, вероятно няма да се запиша и тази година, иначе да учиш една година нещо, което не искаш, е чиста загуба на време
Аватар
fiorre
В началото бе словото

Мнение от fiorre »

Да попитам направо-Кои специалности са добри и перспективни в СУ?
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

fiorre написа:Да попитам направо-Кои специалности са добри и перспективни в СУ?
Право и МО 8) :lol: Ако си амбицизен ще успееш с каквото и да е, затова трябва да си харесваш специалността-да знаеш, че си струва да се бориш.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”