English

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

ADeLL написа:Тва класирането се сетих тая сутрин,ако не ме приемат,ама аз съм писала като последни желания ей така з ада има повече(но не искам да ги уча по никакъв повод --> Политология и Философия) ,ако трябва да съм честна ги писах защото гледам хората пишат по цели фермани аз с моите пет специалности само и за тва.Но ме е страх да не би да ме намъкнат случайно в някоя от тези и това ще значи че ще съм приета на първо и трябва да давам диплома, при това положение си мислех че мога да с еотккажа от първото си желание и да мина на второ класиране пак без диплома.Когато се обадих днес в учебенотдел обаче ми казаха ,че ако на първо класиране ме приемат нещо и искам да участвам на второ не мога да се отказвам от мястото дето съм приета,трябва задължително да го запазя и тогава мога да продължа,и разбира се да дам диплома.Казаха ми че ако се откажа да го запазвам трябв ада прекратя участието си в класиранията на СУ.
Сложно.Не знам дали е много успокояващо, но политологията и психологията май бяха с доооста висок минимален бал, а и много хора ги пишат на първите места :roll: Абсурдно е, но ти пожелавам да не те приемат нищо на първо класиране, а на второ да влезеш в някое от 5-те :wink:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

muhahahu написа:
crystal написа:
muhahahu написа:4.76 - вече нямам претенции никакви... каквото ме земат това...
същата история е и при мен
ти какви специалности искаш?
Писала съм първо тези с най-висок бал...
1. Скандинавистика
2. Японистика
3. Китаистика
4. АФ
5. Индология
6. Арабистика

Да бъда честна най-много ми се учи арабистика и/или Аф. Другите ми изглеждат прекалено трудни. Не че тези двете са лесни, но винаги е по добре когато има желание. Като цяло разбрах от тази КСК, че искам да се занимавам с език(накакъв :D :D :D ) и до където ми стигне бала до там.
А ти?
Да ти кажа арабистиката е много трудна и от това, което съм чувал е по-трудна от скандинавистиката например.
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

aya написа: Сложно.Не знам дали е много успокояващо, но политологията и психологията май бяха с доооста висок минимален бал, а и много хора ги пишат на първите места :roll: Абсурдно е, но ти пожелавам да не те приемат нищо на първо класиране, а на второ да влезеш в някое от 5-те :wink:
Благодаря ти. :lol: Само класирането ще покаже.И аз мисля че много хора ще ги пишат като първи желания,но все пак.
Ох как можах да се нахендря по този нелеп начин,да бях изкарала 3 ,че да не се занимавам с глупости :lol: .
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

muhahahu написа:
crystal написа:
1. Скандинавистика
2. Японистика
3. Китаистика
4. АФ
5. Индология
6. Арабистика

Да бъда честна най-много ми се учи арабистика и/или Аф. Другите ми изглеждат прекалено трудни. Не че тези двете са лесни, но винаги е по добре когато има желание. Като цяло разбрах от тази КСК, че искам да се занимавам с език(накакъв :D :D :D ) и до където ми стигне бала до там.
А ти?
Имам едно малко въпросче, не само към теб, но към доста голям брой кандидати. Защо, при положение, че най-много ти се учи арабистика или английска филология не си писала тях на първо място, а си ги сложила най в края? Това ми е много странно. Това, че една специалност е с много висок бал не означава, че е страхотна и че на теб задължително ще ти хареса. Аз като кандидадствах писах само нещата, които наистина ми се учат, а не само и само да влезна нещо, което нито ще ми е интересно, нито нищо. А и по този начин прецаквам някой, който иска да влезне в моята специалност и на когото истински му е интересна. Нито той, доволен, нито аз...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Аз лично ще вляза от първо до 4-то желание демек до кореистиката,защото тях искам да уча,а другите както казах ги писах от глупост,гледам хората изброяват всичко и аз добавих там нещо да има.Но никога няма да ги уча,така че не мисля че заемам на някого нещо.И да ме приемат няма да се запиша. Догодина като се пробвам вече ще съм по-мъдра и ще си пиша само тея четири.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Един не е казал,че ще кандидатства МО,това ме обнадеждава малко,макар че знам ли другите 300 човека пред мен какво са писали.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

И аз не съм видяла някой да го е писал тва за предно желание... хм стискам ти палци. 8)
Аватар
crystal
В началото бе словото

Мнение от crystal »

muhahahu написа:
crystal написа:
1. Скандинавистика
2. Японистика
3. Китаистика
4. АФ
5. Индология
6. Арабистика

А ти?

1.Скандинавистика (там и в сънищата си не мога да опра,ама аз още преди КСК се разубедих :lol: )
2.Публична администрация
3.Психология
4.Английска филология

надявам се да успея да се набутам в психология,но не знам дали няма да си остана само с надеждите :lol:
Hold ur breath and count to ten
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

Кристал мн яко че си се разубедила за скандалистиката :) лично мнение разбира се... така като ти гледам подредбата на специалностите май ще ставаш колежка т.е. психоложка ... стискам палци разбира се .. иначе АФ не ти мърда там си на 1000%
стрийм
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

Джак, ти като беше цяла година скандинавистика взе ли си изпитите и понаучи ли шведския??
Аватар
muhahahu
В началото бе словото

Мнение от muhahahu »

Don_Horhe написа:
muhahahu написа:
crystal написа:
1. Скандинавистика
2. Японистика
3. Китаистика
4. АФ
5. Индология
6. Арабистика

А ти?
Имам едно малко въпросче, не само към теб, но към доста голям брой кандидати. Защо, при положение, че най-много ти се учи арабистика или английска филология не си писала тях на първо място, а си ги сложила най в края? Това ми е много странно. Това, че една специалност е с много висок бал не означава, че е страхотна и че на теб задължително ще ти хареса. Аз като кандидадствах писах само нещата, които наистина ми се учат, а не само и само да влезна нещо, което нито ще ми е интересно, нито нищо. А и по този начин прецаквам някой, който иска да влезне в моята специалност и на когото истински му е интересна. Нито той, доволен, нито аз...
А де? И аз тва се питам... щото съм зле най-вероятно и най-много ме е яд че си посдредих специалностите по минимален бял от миналата гогина, а не пожелание :evil: :evil: :evil: Под напрежението от изпитите - а да дойдат, а да наредиш специалностите, а да излезнат класиранията и накрая от зор (поне аз така де) че чувствам много тъпа защото незнам какво искам. Най-малкия коментар ми прави впечатление... Това не говори добре - явно съм слабохарактерна и ми липсва ясна идея какво точно искам да правя! За това много им се радвам на всички, които имат цел и си я преследват.
If you are too wasted to remember, it never took place!
Аватар
muhahahu
В началото бе словото

Мнение от muhahahu »

Vaskes написа:Да ти кажа арабистиката е много трудна и от това, което съм чувал е по-трудна от скандинавистиката например.
Със сигурност.... В СУ нищо лесно нЕма....
If you are too wasted to remember, it never took place!
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

д-р_Хауз написа:Джак, ти като беше цяла година скандинавистика взе ли си изпитите и понаучи ли шведския??
бях семестър и половина т.е. тръгнах си още април иначе си взех вси изапити от първия семестър без каквито и да било затруднения

а шведския имам някакви супер основни познания обаче сууупер мн се забравят тези неща като не ги упражняваш
стрийм
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

JackInTheBox написа:[

бях семестър и половина т.е. тръгнах си още април иначе си взех вси изапити от първия семестър без каквито и да било затруднения

Защо се отказа от Скандинавистиката? Тука сума народ та и аз сме се засили натам(е аз само си мечтая), а ти си се отказал? Питам само от любопитство(ако не искаш не отговаряй)
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

той поне се е опитал и го е учил това нещо скандинавистика, а аз вероятно ще се откажа още преди да съм започнал- може и да има второ класиране скандинавистика тая година :? :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”