Устен изпит по журналистика - 03.08.2007
Модератор: Boromir
Устен изпит по журналистика - 03.08.2007
Това е тема за завърналите се (рано или късно) от изпита. Нека всеки сподели впечатленията си (трудно ли беше, много ли е чакал, досадно или страшно е чакането, справил ли се е и т.н.) Аз много съжалявам, че не се записах на този изпит, защото не очаквах да получа над 3.50 по литература.
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами аз се върнах вече.
Изтеглиха ме в началото, към девет и нещо, а живея на три преки от Ректората на СУ. Бях ужасно притеснена, добре, че се паднаха блоговете, защото това е нещо, което съм следяла плътно от месец и кусур и то без въобще да се замислям за изпита. А също и екологичният въпрос ме зарадва, защото това е, което ме вълнува. Мисля, че се справих добре там, въпреки че бях ужасно стресната (първи устен изпит в живота), но на въпроса за ЕС така зверски се изложих, че нз.
Обърках страната председател, не казах броя държави, сетих се само две от управляващите институции, въобще не знам дали можеше да бъде по-зле... А най-лошото е, че за капак ме питаха за оценките ми от предните изпити (лит. - 3,75, ж-ка - 3,63) и сега и те ще ми пишат три и нещо, въпреки че бях отлична на два от въпросите. Но такива тъпи грешки на ЕС и то след като съм го преговаряла на предния ден!
Та, общото ми впечатление е, че въпросите бяха фасулски и който не си е глътнал езика е изкарал. Белким докретам до Книгоиздаване, първо желание ми е, ама надали имам особен шанс.
А гласовитият квестор в аулата, който казваше изтеглените имена рулззз, беше голям сладур!
Та, общото ми впечатление е, че въпросите бяха фасулски и който не си е глътнал езика е изкарал. Белким докретам до Книгоиздаване, първо желание ми е, ама надали имам особен шанс.
А гласовитият квестор в аулата, който казваше изтеглените имена рулззз, беше голям сладур!
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз пък бях първа изпитана!
Обстановката беше приятна, 3мата изпитващи - дружелюбни. Като цяло не беше трудно, по въпросите всеки може да говори... Аз се притеснявам, че не споменах много конкретни факти, които знаех, но...както и да е. Не ме преkъсваха почти и ми зададоха сравнително малко въпроси(в сравнение с УНСС). Беше ми приятно, но за резултати нищо не мога да кажа. Едва ли са блестящи. Все пак това е СУ 
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз минах към 10 и нещо. Не съм имала по-гаден и зле протекъл изпит от днешния! Паднах се при Табакова. Това стига ли или да продължавам? Още с влизането тя ми иска чантата, за да види какво пише на закачената значка ("You look like shit! Is that the style now?"). Перфектно, нали?
Оттам се почна едно заяждане, едни забиващи въпроси... Аз загубих ума и дума, започнах да пелтеча и заеквам (ъ-ъъъъъ-ъъъъ...), всичко ми излезе от главата-беше останало само някакво бяло петно. Говирих абсолютни безсмислици, повечето от които нямаха никаква връзка с темите... Поне знаех броя на евродепутатите и коя партия по колко изпраща. Наистина ЯКО се изложих, едва не ме изгониха с шутове от залата... Дори няма да проверявам колко имам. Не искам да се разстройвам допълнително. Направо ще чакам класирането в понеделник и ще се моля за Психология. УЖАС ви казвам, УЖАС!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
ооо, чакането беше кошмар, добре че беше Блъди да се притеснява, а аз да й мърморя на главата. Както и да е, влязох на изпита и видях въпросите се влюбих. Комисията ме попита какво мисля за тях, а аз им отговорих, че все едно виждам плана на есето, което написах на 27ми. Започнахме да обсъждаме темите - а аз и с трите се справих. Попитаха ме коя специалност искам, защо точно книгоиздаване, какво чета в момента, кой е Жоржи Амаду... и накрая, ме пратиха да си ходя, за да не са ми губили времето. Според мен мина чудесно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да- Мила определено се е справила за 6 и е вътре!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
Аз пък бях последен,е не чак последен но от най-последните.Иначе комисията беше приятна,явно се зарадваха най-накрая да видят момче.Говорих пълни безумия без сухи факти,а накрая ме питаха колко имам на предишните изпити и какво съм писал на есето.Според мен мина добре,а главния каза ,че сигурно ще се видим на есен ,тъй че надежди има...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
И мен ме питаха за предните ми оценки и именно това ме притеснява, както и оплескването на въпроса с ЕС.
Given, бил си последен? Значи доста бързо е приключил изпита, очакваха да се проточи до към 4. А момчетата, които са допуснати до този изпит всички влизате, защото много ги скъсаха на предните и трябва да се попълнят бройките. Но съм сигурна, че сред безумията си казал и умни неща, иначе пак щяха да те скъсат.
Леле, това с Табакова ме потресе.
Аз не я познавам, а майка ми казва, че е много честна и интелигентна жена и щяло да е добре да се падна при нея. Добре, че желанието й не се изпълни. 
Леле, това с Табакова ме потресе.