Другари, събудете се!

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Re: :))

Мнение от tamerlan »

zmey написа:хахаха, култуво интервю.

Иначе.. тясно погледнато за България - Фашизъм първо не е имало, а второ това, което е било преди 1944... не е толкова пагубно за българското население, колкото другото след 1944.
Или за да бъда по-конкретен какво имам предвид - проверете колко са убитите и безследно изчезнали българи преди 9ти септември и колко са след 9ти септември (стотици хиляди!)

Иначе да, Комунистите са виновни, те са виновни за глобалното затопляне! За всичко са виновни! :))
Проверявал съм, жертвите на политически репресии преди девети не са по-малко, отколкото след това. А за "стотици хиляди убити и безследно изчезнали" не може да се говори, освен може би ако се сумират. За фашизма също доста може да се поспори. Както казах вече, невежеството и папагалското повтаряне на модни фрази ви прави ако не смешни като всезнаещата мома от клипчето, то поне обикновени политически нагаждачи.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1359844
Интересно ми е какво според горния дълбокозабавен коментар ще се случи дори при описаното положение? Американската валута и икономика в момента са достатъчно стабилни- 3,2 % увеличение на БВП, по-ниска инфлация от наално прогнозираната, търговския дефицит , мисля е отрицателен само по отношение на Китай, в недвжимата собственост е отбелязан спад, но е твърде възможно именно ниските нива на долара да вдигнат цените на имотите.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

мисля че съвремието е достатъчно упадъчно, но не виждам алтернатива... социалната справедливост е невъзможна! точка по въпроса... (три точки) :P
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Всеки луд - с номера си.. :roll:
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

inaccessibility написа:мисля че съвремието е достатъчно упадъчно, но не виждам алтернатива... социалната справедливост е невъзможна! точка по въпроса... (три точки) :P
Възможна е, но зависи какво за теб е социална справедливост!?
- Социална справедливост не е циганите да не си плащат тока и други консумативи!
- Социална справедливост не е липсата на адекватна правораздавателна система
- Социална справедливост не е икономиката да е обвързана 99% с политическата мафия
Социалната справедливост е икономическа и социална свобода за трудолюбивите и способните и нищета за мързеливите и разчитащи на преференции
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

AlexLevit написа:
inaccessibility написа:мисля че съвремието е достатъчно упадъчно, но не виждам алтернатива... социалната справедливост е невъзможна! точка по въпроса... (три точки) :P
- Социална справедливост не е циганите да не си плащат тока и други консумативи!
- Социална справедливост не е икономиката да е обвързана 99% с политическата мафия
Социалната справедливост е икономическа и социална свобода за трудолюбивите и способните и нищета за мързеливите и разчитащи на преференции

Абсолютно съгласен с този пост, особено с точка първа, която е пряко свързана със сметките на редовните данъкоплатци !

P.S. РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА, РАЗЛИЧНИ КАТО ИНДИВИДИ !
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

THE_PARASITE написа:
AlexLevit написа:

Абсолютно съгласен с този пост, особено с точка първа, която е пряко свързана със сметките на редовните данъкоплатци !

P.S. РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА, РАЗЛИЧНИ КАТО ИНДИВИДИ !
Как смяташ, Христо Ботев е бил комунист- утопист или класически либерал? Знам, че си историк и именно в тази връзка ми е интересна твоята теза
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Още не съм учил възрожденска литература (предполагам там ще се отдели внимание на Христо Ботев), затова ще отговоря най-вече с познанията ми от творчеството му, въпреки че съм чел доста биографии на Ботев.Аз лично смятам, че е патриот-утопист.Не бих се ангажирал да определя политическата му насоченост, тъй като той се е борил за една определена кауза и не е бил в политиката в пълния смисъл на думата.Но със сигурност за мен не е нито комунист, нито анархист.
Последно промяна от THE_PARASITE на 27 Ное 2009, 18:22, променено общо 1 път.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Е той ако не е анархист :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

tamerlan написа:Е той ако не е анархист :roll:
Досега не съм срещал анархисти, които да са сърдечни патриоти и родолюбци...
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

THE_PARASITE написа:
Напълно съгласен ,и в двете си крайности - лява Прудон и дясна -Ротбард, анархизмът е против "държавата" в нейните административни измерения. На мнение съм също така,ч е за Ботев не бива да се дава дефиниция, тъй като е живял и действията му са били продиктувани и мотивирани от конкретно-историческите реалности и действителност
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

THE_PARASITE написа:
Като си си сложил "смешен плач" под ника, поне чел ли си го? Или изобщо публицистиката на Ботев? Той е анархист. Родина и държава не са едно и също. Под "свобода" далеч не разбира само политическото обособяване на конкретен народ.
Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Другари, СЪБУДЕТЕ СЕ!
*Прозяв* Добро утро!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

tamerlan написа:
THE_PARASITE написа:
Като си си сложил "смешен плач" под ника, поне чел ли си го? Или изобщо публицистиката на Ботев? Той е анархист. Родина и държава не са едно и също. Под "свобода" далеч не разбира само политическото обособяване на конкретен народ.

Естествено, че съм чел публицистиката му.По-нагоре написах, че не бих поставил политическа дефиниция на ориентацията му, защото дейността и творчеството на Ботев са тясно свързани с каузата за освобождението на България.Пределно ясно ми е, че понятията "родина" и "държава" не са еквивалентни.Въпросът е, че неговата концепция е такава, че той се бори за нещо, касаещо един народ и нация.В неговия пример това е идеалът "Свободна България".Това че действията му са насочени срещу османската ДЪРЖАВА не означава, че той автоматически се превръща в анархист, защото тук нещата са по-сложни понеже става въпрос за империя, която държи под своя власт други народи.Така че, пич, замисли се над това.А също и че в своето творчество Христо Ботев говори за народ, а не за дадена класа (изключвам чорбаджийската, тъй като тя е от съвсем друго естество в творбите му).
A_Levitt
В началото бе словото

Мнение от A_Levitt »

tamerlan написа:
THE_PARASITE написа:
Ами като говориш за "анархизъм" е редно да уточниш какъв - "ляв" или "десен"? Не казваш нищо , тъй като неупоменавайки за какъв тип анархизъм става въпрос ти напрактика полагаш Ботев върху цялото пространство от крайно лявото до крайно дясното в съвременен смисъл, а ние точно за политически виждания говорехме.
Публикувай отговор

Обратно към “България”