КСТ в ТУ или Информатика в СУ?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Така...първо освен в ТУ и в СУ се учат СУМАТИ глупави предмети...и изказването ХАРДУЕР-ЛЕСНО...земи се стегни чивек...няма нищо лесно в хардуера.Мога да ти дам много примери ма ся ме мързи...
А относно СИСКО-то споменато от "колежката":То хубаво го има ма вися ли кое ниво и прочие...знаеш ли кво се учи в тва ПОД ниво?Учи се как да смяташ дадено ИП, кое е релано и кое не...се неща дет няма ниииикаква философия в тях.А знаеш ли къв е файнъла за това ПОД ниво...два компа да ги свържеш с един кабел да сметнеш 2 ИП-та от дадена мрежа и да ги въведеш...Еми не може да се сравнява с няква сложнотия или хардуер...единственото хардуерно е да кримпнеш един кабел...стига да имаш нужните инструменти и тва е елементарно.
Но щом сте решили да изкарвате СУ велик, няма да ви преча...аз опитах да напиша плюсовете и минусите и на двата университета...
Колкото до въпроса кой е по принзат университет-има друга тема и там беше обсъден този въпрос:)
Аватар
martin
В началото бе словото

Мнение от martin »

petio написа:Така...първо освен в ТУ и в СУ се учат СУМАТИ глупави предмети...и изказването ХАРДУЕР-ЛЕСНО...земи се стегни чивек...няма нищо лесно в хардуера.Мога да ти дам много примери ма ся ме мързи...
А относно СИСКО-то споменато от "колежката":То хубаво го има ма вися ли кое ниво и прочие...знаеш ли кво се учи в тва ПОД ниво?Учи се как да смяташ дадено ИП, кое е релано и кое не...се неща дет няма ниииикаква философия в тях.А знаеш ли къв е файнъла за това ПОД ниво...два компа да ги свържеш с един кабел да сметнеш 2 ИП-та от дадена мрежа и да ги въведеш...Еми не може да се сравнява с няква сложнотия или хардуер...единственото хардуерно е да кримпнеш един кабел...стига да имаш нужните инструменти и тва е елементарно.
Но щом сте решили да изкарвате СУ велик, няма да ви преча...аз опитах да напиша плюсовете и минусите и на двата университета...
Колкото до въпроса кой е по принзат университет-има друга тема и там беше обсъден този въпрос:)
ами ти сам си написал какво се изисква от теб ако постьпиш на работа свьрзна с хардуер!(и това ако е сложно,то не знам за какви компютри и програмиране се натискате)
p.s и мисля че тук не става дума за "величие" на даден университет както не ведньж сьм писал и казвал-не можеш да учиш електроника в СУ и право в ТУ.така че вьобще няма място за сравнение
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Тази година в ТУ как са паднали баловете ... КСТ и КТТ, които миналата и по - миналата година са имали бал от 28 - 29, сега имат бал 21 - 22 ... Мама миа :shock:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

martin написа: ами ти сам си написал какво се изисква от теб ако постьпиш на работа свьрзна с хардуер!(и това ако е сложно,то не знам за какви компютри и програмиране се натискате)
p.s и мисля че тук не става дума за "величие" на даден университет както не ведньж сьм писал и казвал-не можеш да учиш електроника в СУ и право в ТУ.така че вьобще няма място за сравнение
Ако имаш впредвид СИСКО-то...то няма НИЩО общо с хардуера:)Нз за къв хардуер се опитваш да обясниш, че е лесен, ама си в грешка.Както и да е:)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Дени написа:Тази година в ТУ как са паднали баловете ... КСТ и КТТ, които миналата и по - миналата година са имали бал от 28 - 29, сега имат бал 21 - 22 ... Мама миа :shock:
Mиналата година мах бал беше 30, а сега е 24. Оценката по литература от дипломата вече не е балообразуваща.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Дени написа:Тази година в ТУ как са паднали баловете ... КСТ и КТТ, които миналата и по - миналата година са имали бал от 28 - 29, сега имат бал 21 - 22 ... Мама миа :shock:
Лелеееееее някой май не знае, че от тая година вече няма български в ТУ:):):)
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

petio написа:
Лелеееееее някой май не знае, че от тая година вече няма български в ТУ:):):)
Хихихи, ясно :) Просто приятелят ми учи КСТ и ще е 3ти курс и като видя колко са баловете се учуди яко - ама май сме забравили нещо, ясно :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Sandokan
В началото бе словото

Мнение от Sandokan »

ами ти сам си написал какво се изисква от теб ако постьпиш на работа свьрзна с хардуер!(и това ако е сложно,то не знам за какви компютри и програмиране се натискате)
Извинявай, ама много се излагаш, под хардуер разбираме програмиране на микроконтролери, управление на регистри и въобще всякакви дейност свързани с проектиране и подръжка на всевъзможни платки, вградени сисетми и т.н., в известна степен проектиране на комуникационни мрежи. Въобще не става въпрос за рязане на кабели...

И да, има и това нещо пазар в БГ(или съответно износ), със съответното високо заплащане. Може да не е голям пазар като масовия outsourcing по чисто софтуерните фирми, но определено хората които могат да се занимават на такова ниво не са чак толкова много и заплащането съответно е повече от доволно.

И бтв. ако искаш да се занимаваш основно с неща подобни на CISCO академията, но на по-високо ниво, правилния избор е КТТ в ТУ, а не КСТ.

А дали ТУ или СУ.. ами и двата университета си имат своите качества, просто погледнете учебните планове и вижте кое ви е по-интересно. От опит на колеги КСТ, и от ФМИ, мога да кажа че администрацията на ФКСУ в ТУ е на по-ниско ниво от тази на ФМИ(която пък е отлична на фона на средното ниво на администрацията в СУ), като добавим и ада по заверките... иначе - в плановете е истината - свестни преподаватели, които ще ви научат на нещо има и в двете унита, както и такива които ще ви загубят времето.

Но това са бели кахъри, ако сте редовни - учете това което ви е интересно, в тази сфера трудно ще останете без работа.
Последно промяна от Sandokan на 02 Авг 2007, 21:48, променено общо 2 пъти.
snow
В началото бе словото

Мнение от snow »

моят вапрос не е много по темата но все пак да попитам.
приета съм с 5.00 стопанско управление в ту.
унсс го отписвам, въпреки 4е съм приета, най-малкото защото не зву4и престижно. имам мизерни шансове за икономика в су.
какво ви е мнението за стопанско управление в ту?
по-специално към у4ащите там
Sandokan
В началото бе словото

Мнение от Sandokan »

моят вапрос не е много по темата но все пак да попитам.
приета съм с 5.00 стопанско управление в ту.
унсс го отписвам, въпреки 4е съм приета, най-малкото защото не зву4и престижно. имам мизерни шансове за икономика в су.
какво ви е мнението за стопанско управление в ту?
по-специално към у4ащите там
Ами не успях да открия много по въпроса, но виж тук.
snow
В началото бе словото

Мнение от snow »

мерси много
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”