Филологии - коя да изберем?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Как мислите, за 55 места Славянска филология ще стигне ли бал 22.50 ? Май не, нали. :lol: От филологиите тя най ме влече, както и румънската, унгарската не, защото езикът е прекалено сложен (не, че румънският е лесен). А българската филология хич не искам да я уча, ама хич, хич. Безперспективно и поробващо.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Какво си? С пишка или без? Ако си горд носител на салама на вековете, трябва ти стигне, виж баловете от предходни години. Ако за съжаление нямаш, може да почакаш класирането...
medicate, medicate
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Мнеммм, момиче съм, горд носител на нисък бал за желана специалност. :lol:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Но пък си имаш цици...
Ако ти е на първо място, може и да влезеш. Пък ако планетите се подредят по неочакван начин, има шанс и да сме колеги :) Бал 26.56 за Славянска, момче, но ми е на 11то място :)
medicate, medicate
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

На първо са ми книгоиздаване и ж-ка, ама утре най-вероятно ще ме скъсат, така че мдамм, може и да сме колеги^^ Пожелавам ни го! :wink:
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Мернах тук-таме да се споменава румъснка филология и искам да кажа на потенциалните си колеги - ако ви приемат това, не съжалявайте. Специалността е много хубава и преподавателите са страхотни. Заслужава си.:) Дано да се намери някой колега, може да обменим опит. :wink: Ако ви интересува нещо по румънския въпрос - аз съм насреща. :D
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ами... писах я след славянската. И сега много съжалявам. Но знам, че нямам никакъв шанс, понеже местата там са си малко и балът със сигурност ще е по-голям, отколкото за славянска филология.
Иии наистина ли има някой, който би съжалявал, ако го приемат румънска филология!?
Scabbia
В началото бе словото

Мнение от Scabbia »

Аз определено няма да съжалявам ако ме приемат румънска филология(даже много ще се радвам). Май месец,след бала,с част от класа ми бяхме на еднодневна екскурзия в Румъния и ми направи впечатление,че е доста чисто и хубаво.Цените бяха почти двойни в сравнение с нашите,но там заплатите са доста прилични.Тук хем поскъпват нещата,хем заплатите са същите... :? Баща ми знае говоремо румънски(няма филология) и вече на няколко пъти се случва да го взимат за преводач,устно. :)
:)
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хора... вярно ли е, че в Славянска филология са сложени всички предмети от Българска филология + славянските? Ако е така, това ще е... нечовешко... :shock:
Аватар
`SerPenTiNe`
В началото бе словото

Мнение от `SerPenTiNe` »

Аз също искам да уча филология и най-много ми харесват Португалската и Френската. Писала съм Унгарска и Славянски филологии, но по назад. Незнам обаче дали ще ми стигне бала ...както и да е, к'вото било било, сега само трябва да гледаме напред и да се надяваме на най-доброто! 8)

P.S. Аз като гледам във филологиите колко малко места за момчета има си представям к'ва девическа гимназия ще се получи :lol:
bahama`mama
В началото бе словото

:)

Мнение от bahama`mama »

mm daa.i ruminskata e mn dobre,pone taka mi se struva de,nqmam nabludeniq..gadnoto e obache,che tova chakane e ujasno,ostana spr malko,a imam chuvstvoto,che minava vse po-bavno i po-bavno....nqkoi moje li da mi kaje dali s bal 23.58 imam nqkakvi shansove za nemska filologiq,na vtoro mqsto sym q pisala i dali ima nqkakva statistika kato v unss za spec. pisani na pyrvo jelanie
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

искам китаистика :) :) :)
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Кореистика :bounce:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Защо ли си мисля,че тази тема трябваше да се появи преди да си подадете документите за кандидатстването :D
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Много добра забележка!
Щеше да премахне колебанието ми между славянска и румънска филология. Второто рулзззззз^^ :sunny:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”