Тотално грешни статистики!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Tammy
В началото бе словото

Тотално грешни статистики!

Мнение от Tammy »

На страницата с моята персонална информация след оценката ми по испански ( 4,04) е посочено, че по-висок резултат имат 82 жени (42,1%), а равен резултат имат 6 жени (3,1%).

Какво беше учудването ми обаче, когато днес бе публикувана статистиката за изпита по испански и там пише, че общият брой жени, явили се на изпита, е 80, от които 41 имат двойки - следователно просто няма начин 82 жени да имат по-висок бал от мен! По-нататък в статистиката се посочва, че с бал 4-4,49 са 4 жени; с бал 4,50-4,99 са също 4, от 5 до 5,49 имат 9, от 5,50 до 5,99 - 0 и една има шестица. Или 4+4+9+1=18, т.е. няма начин повече от 18 жени да имат равен или по-висок бал от мен! (На практика дори с една по-малко, защото в тези бройки е включена и моята оценка).

Мислех, че баловете се калкулират с прецизно създадени компютърни програми и сега съм сериозно озадачена. Питам се доколко може изобщо да се разчита на достоверността на изнесените данни и кой в крайна сметка контролира процеса на обработване на информацията?
Alekto
В началото бе словото

Мнение от Alekto »

Мила, знам точно за какво говориш...Току-що се сблъсках със същия проблем и бях потресена... Информацията от персоналната ми страница въобще не съвпада с тази от статистиките! :( Не знам какво да си мисля. Призовавам всички да съпоставят резултатите от личните си страници с тези от статистиките! :!:
Аватар
Tammy
В началото бе словото

Мнение от Tammy »

... И разликата е в твой ущърб, нали? В личната ти страница вероятно излиза, че има много повече жени с бал над твоя, отколкото е възможно според статистиката от изпита?
Mimi_Bank
В началото бе словото

Мнение от Mimi_Bank »

И сега големият въпрос ... на какво да вярваме??? :roll: :shock:
Изображение
Alekto
В началото бе словото

Мнение от Alekto »

Tammy написа:... И разликата е в твой ущърб, нали? В личната ти страница вероятно излиза, че има много повече жени с бал над твоя, отколкото е възможно според статистиката от изпита?

Да, точно така... :evil:
Аватар
nevena
В началото бе словото

Мнение от nevena »

грешката е че са публикували статистиката от изпита по италиански и за испанския.
Alekto
В началото бе словото

Мнение от Alekto »

nevena написа:грешката е че са публикували статистиката от изпита по италиански и за испанския.
Това е ВЪЗМУТИТЕЛНО. Писна ми вече от грешки и туткане.
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

ъъ това е СУ все пак :lol: Тутане и грешки има бол :lol:
Аватар
Tammy
В началото бе словото

Мнение от Tammy »

Що не вземат тогава направо да ме класират италианска филология...
Alekto
В началото бе словото

Мнение от Alekto »

Disasterpiece написа:ъъ това е СУ все пак :lol: Тутане и грешки има бол :lol:
Друго не видяхме досега... :P Пиши ми на лично колко имаш по история. ;)
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

Taкива грешки забелязах и аз и то не само в СУ ами и в други университети броейки оценките по изнесени листи и виждайки статистиката...нямам думи просто.
Ще кажа само едно-опитайте се да повярвате на класирането и толкоз :wink:
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Tammy и аз така с испанския :) една приятелка има 5.67 а в статистиката пише, че няма оценки над 5.50 !? :) чудничко :)
Аватар
Tammy
В началото бе словото

Мнение от Tammy »

За съжаление просто нямаме избор, освен да приемем на чисто доверие класациите. Оценката ми по английски е много добра и се надявам да ме класира в желаната специалност, но ако трябваше да разчитам на испанския, хич нямаше да ми е ведро настроението с тези грешни статистики.

И сега продължавам да се съмнявам, че класиранията могат да се манипулират и че липсва достатъчен контрол върху процеса на обработване на информацията.
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

Don`t worry :wink: Така беше и след предварителния по история - в личните данни хората с по-висока оценка от моята непрекъснато нарастваха :roll: :lol: , даже имаше специална тема във форума, посветена на феномена със статистиките! След ден-два всичко се оправи - от СУ е, нещо бачкат по инфото сигурно,за това е :wink:
Alekto
В началото бе словото

Мнение от Alekto »

О, прекрасно, това е една утешителна мисъл...Горките хорица не си вършат работата туткаво нарочно, то така си става просто! :lol: :lol: :D ROFL Xqxq, I'm almost glad to hear(ok, read) that.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”