Кой изпит по западен език според вас е най-труден?
Модератор: Boromir
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Кой изпит по западен език според вас е най-труден?
Интересно ми е кой е най-трудният изпит по западен език, и понеже съм ходил само на английски, бих искал да чуя мненията на останалите. Гласувайте народе и се обосновявайте 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Просто така съм чувала за немския- хора, завършили немски гимназии (12 години учене на езика), накрая имат 2.00! И това ако не е ебавка, здраве му кажи! Плюс това ги приемат в немските университети, а тука... Мани, мани!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- summer
- Да живей словото
Учила съм английски, френски и руски и не ме затрудниха, въпреки че ги учих едновременно. Изключвам италиански и испански, защото имат сходства с френския, а пък и немската граматика наистина няма никакъв аналог с романските езици и с английския. Така че-немски

Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Най-труден спрямо какво? 
Явявала съм се на английски и на френски, и двата ми бяха лесни. Цяла година не съм се и занимавала "сериозно" с тях (ако не броим прочетените книги, музиката и филмите), но по-коректно съставен (като формат на задачите) ми се видя френският изпит. При английския проблем е това, че есето е един от трите основни компонента, а оценяването му е леко субективно.
Ако нещата са нормални, би трябвало, ако минеш едно определено ниво на езика, всеки такъв изпит да не ти е труден, но субективността си казва думата.
П.П. След като си сложил Полския, защо не включи и Руския? И там исках да се явя, ама реших, че твърде много ще се издъня
Явявала съм се на английски и на френски, и двата ми бяха лесни. Цяла година не съм се и занимавала "сериозно" с тях (ако не броим прочетените книги, музиката и филмите), но по-коректно съставен (като формат на задачите) ми се видя френският изпит. При английския проблем е това, че есето е един от трите основни компонента, а оценяването му е леко субективно.
Ако нещата са нормални, би трябвало, ако минеш едно определено ниво на езика, всеки такъв изпит да не ти е труден, но субективността си казва думата.
П.П. След като си сложил Полския, защо не включи и Руския? И там исках да се явя, ама реших, че твърде много ще се издъня
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами той Руският не е особено западен, но предполагам, че там мейбъл сейбъл с тея падежи.

- avantgardistka
- В началото бе словото
Хубаво
Явно разбирането ми за Западен език е леко погрешно, а щом питаш само за Западните - отговорът си го дадох.
Отделно за руския - който го знае, за него той може да е много силен коз...аз учих 5 години в руска гимназия и пак го знам на базисно ниво, колкото да мога да чета и да разбирам, като ми говорят.
Отделно за руския - който го знае, за него той може да е много силен коз...аз учих 5 години в руска гимназия и пак го знам на базисно ниво, колкото да мога да чета и да разбирам, като ми говорят.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Формулирах по такъв начин въпроса защото за източните филологии се кандидаства с западен език или Руски, и ми е интересно от западните на кой хората най-много се озорват.

- summer
- Да живей словото
И аз съм завършила Руска гимназия. От къде си?blue-sky написа:ХубавоЯвно разбирането ми за Западен език е леко погрешно, а щом питаш само за Западните - отговорът си го дадох.
П.П съжалявам за офф-топика
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
За това, че ако си руснак и си завършил руска гимназия и ще ти е лесен изпита - пълни митове и легенди.
Изпитът е труден, много труден. Не случайно тая година има само 1 оценка над 5.50 и само 9 над 5.00 (общо). Граматиката хвърля в тъча жестоко, а ако нямаш усет към самия език, знаете на правила малко ще ти помогне.
Няма да казвам, кой е най-трудния от всички езици, но ако трябва да избирам м/у английски и руски (на които се явявах), определено ще посоча руския. Текстът с разбиране, който предишните две години беше абсолютно елементарен, тая година затрудни адски много хора, поради големия си обем, сложната терминология и специфика, както и малкото време, дадено за решаването му (20тина минути май бяха). Без да претендирам за особенни знания, трябваха ми 2 прочита (а обема беше 1 страница с шрифт някъде около 10-12), за да почна да отговарям на въпросите, като се връщах на всеки абзац по отделно.
Изпитът е труден, много труден. Не случайно тая година има само 1 оценка над 5.50 и само 9 над 5.00 (общо). Граматиката хвърля в тъча жестоко, а ако нямаш усет към самия език, знаете на правила малко ще ти помогне.
Няма да казвам, кой е най-трудния от всички езици, но ако трябва да избирам м/у английски и руски (на които се явявах), определено ще посоча руския. Текстът с разбиране, който предишните две години беше абсолютно елементарен, тая година затрудни адски много хора, поради големия си обем, сложната терминология и специфика, както и малкото време, дадено за решаването му (20тина минути май бяха). Без да претендирам за особенни знания, трябваха ми 2 прочита (а обема беше 1 страница с шрифт някъде около 10-12), за да почна да отговарям на въпросите, като се връщах на всеки абзац по отделно.
medicate, medicate
някой тук говореше за руския... айде, когато по руски извадите 68% двойки, както беше случаят миналата година с немския, тогава да говорите.
Иначе тази година изпитът по немски беше лесен. Това не значи, че самият език е лесен, значи просто, че на съставителите на изпита им е станало гузно заради излагацията миналата година.
Иначе тази година изпитът по немски беше лесен. Това не значи, че самият език е лесен, значи просто, че на съставителите на изпита им е станало гузно заради излагацията миналата година.