Филологии - коя да изберем?
Модератор: Boromir
Re: Филологии - коя да изберем?
Това е живота... От филологии се преориентира към Информатикаsedrik написа:Тази година мисля да кандидатствам специалности от Факултета по класически и нови филологии. Според вас, кои от филологиите в СУ са най-перспективни? И, мислите ли, че по принцип филологиите са перспективни и добри специалности?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- Дукеса Простакеса
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Как ще си журналист, ако не си фило-лог?zvezdi4ka написа:а какво ще кажете за славянската филология?Защото както върви май ще се простя с журналистиката и ще уча филология...или културология...дано да не съжалявам..
Донякъде журналистиката трябва да е тавтологична или по-скоро припокриваща с филологията, пък това у нас не се усеща
Аз съм за славянската по първо желание.. журналистическия ми е назад и то съвсем преднамерено
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
Аз съм се насочила към португалска филология, но смятам да не изоставям италианския език. Португалският се говори в доста страни, като една от тях е Бразилия - една от най-предпочитаните туристически дестинации. Има голям недостиг на преводачи с португалски за сметка на такива с английски и немски..
- Дукеса Простакеса
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Филологии - коя да изберем?
хахаахаххахаuktc написа:Това е живота... От филологии се преориентира към Информатикаsedrik написа:Тази година мисля да кандидатствам специалности от Факултета по класически и нови филологии. Според вас, кои от филологиите в СУ са най-перспективни? И, мислите ли, че по принцип филологиите са перспективни и добри специалности?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ми аз мисля, че един руски език би бил от огромна полза за хора занимаващи се с компютри...в българия руския език и изобщо Русия са пренебрегвани, но по света не е така...и то оправдано.Има много възможности за работа в Русия свързани с техническите науки...ама едно е да им говориш на английски , а съвсем друго на родния им език:)Това се отнася и за другите страни и за другите сфери на образование:)
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Китайският също ще е голям плюс в близкото бъдеще. КНР се развива много бързо, отварят се към света, а западняци, знаещи китайски според мен няма много. А като знае човек и още един език (че то китаистика се влиза с западен език или руски) не вярвам да не може да си намери добра работа.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ами аз съм отраснал в чужбина в англоговоряща среда и английският ми е по-скоро придобит, както се изразяват лингвистите, от колкото научен, така че не се притеснявам.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt