Интересен въпрос относно класирането

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Disasterpiece

Интересен въпрос относно класирането

Мнение от Disasterpiece »

Тъй като спорим с една приятелка:

Да кажем хипотетично, че човек си е направил класирането така -

1. МО
2. Европеистика
3. Политология
еtc...

Има висока оценка по история, но по езика не е толкова добра. На първо класиране е приет Политология. Иска да пробва втора класиране да влезе МО. Трябва ли на второ класиране бала му да стига за Европеистика, за да бъде приет и МО (ако евентуално му е стигнал балът и за него)?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ноуп. Участваш в класирането, ако падне бала, падне, ако не - пътя.
medicate, medicate
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Я кажете,че да не правя нова тема.
Ако ме приемат на 3-тото ми желание и се запиша за второ класиране за по-предна специалност в списъка с желанията,пази ли ми се мястото за тази третата специалност или след като се запиша за второ,вече изгаря ...?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

След като се запишеш за второ класиране може:
1) да не те приемат по-предна специалност - тогава си оставаш с тази от първо класиране
2) да те приемат по-предна специалност - тогава мястото от първо класиране не се пази
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Disasterpiece

phoebe написа:Ноуп. Участваш в класирането, ако падне бала, падне, ако не - пътя.
Въпросът беше, Европеистиката преграда ли е пред МО при положение, че балът се формира по различен начин?
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Methuselah написа:След като се запишеш за второ класиране може:
1) да не те приемат по-предна специалност - тогава си оставаш с тази от първо класиране
2) да те приемат по-предна специалност - тогава мястото от първо класиране не се пази
Това исках да чуя.Благодаря. :wink:
При трето предполагам е същата история.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Ако балът на приятелката е 21.70 и след второ класиране минималния бал за Европеистика е 21.60 - влиза вътре, а на МО е 21.77 - не влиза т.е. записва се в Европеистика или (ако има) чака трето класиране.
Независимо от балообразуването.
Disasterpiece

Въпросът е в това, че тя ако има 21.70 за МО, то има 20 за Европеистика и 22 за Политология. Става така, че бала за МО пада и на нея й е достатъчен 21.70 да влезе МО (което е първо желание), но за Европеистиката (която е на второ място) - балът не й стига. Въпросът беше дали Европеистиката е преграда през МО-то...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Колко пъти искаш да го чуеш бе човек?>
НЕ! Стигне ли и балът за нещо - влиза
Disasterpiece

ОК, екстра, 10х :wink:
dilqnkakk
В началото бе словото

zdr.

Мнение от dilqnkakk »

понеже имам проблем и не мога да видя минибалните балове от миналата година,се чудех някой може ли да ми каже дали имам изобщо някакъв шанс,ако по история балът ми е 21.42,балканистика 19.42,политология 21.42,публична адм.21.42.всъщност за почти всички специалности,които съм писала ми е 21.42.аз лично си, мисля че нямам почти никакъв шанс.много се изложих на изпита по бел,пък за правото,което ми е първо желание не смея и да си помислям.
hopeless
В началото бе словото

Re: zdr.

Мнение от hopeless »

dilqnkakk написа:понеже имам проблем и не мога да видя минибалните балове от миналата година,се чудех някой може ли да ми каже дали имам изобщо някакъв шанс,ако по история балът ми е 21.42,балканистика 19.42,политология 21.42,публична адм.21.42.всъщност за почти всички специалности,които съм писала ми е 21.42.аз лично си, мисля че нямам почти никакъв шанс.много се изложих на изпита по бел,пък за правото,което ми е първо желание не смея и да си помислям.
Мисля че ше ти е малко трудно.тъй като тези специалности са с доста високи балове.21 ше ти стигне за педагогика и другата година ше се прехвърлиш,не се отчайваи,начини има много,важно е желанието-ше се справиш:)
If you don't go after what you want, you'll never have it. If you don't ask, the answer is always no. If you don't step forward, you're always in the same place.
dilqnkakk
В началото бе словото

Мнение от dilqnkakk »

мерси за подкрепата:)лошото е,че педагогиката не фигурира в посочените ми специалности.малко безнадежден случай съм,но какво да се прави...
tilllate
В началото бе словото

Мнение от tilllate »

Има глупав, може би, въпросрно къде ще излезе това класиране? До Софийския ли трябва да отида да проверя, или в сайта ще илезе?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”