Прочетохте ли учебните планове...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено

Прочетохте ли учебните планове на специалностите преди да ги подредите при подаване на документите за кандидатстване?

Да, на всички специалности
9
16%
Да, само на някои
32
56%
Не
16
28%

Общо гласове: 57

Alexander
В началото бе словото

Прочетохте ли учебните планове...

Мнение от Alexander »

Как правите избора на университет и специалност?
Например първо решавате какво искате да работите след време и гледате в кои университети има подходящи специалности или първо гледате за кои специалности може да се кандидатства с любим предмет от училище? Или по друг начин...
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Нещата любим предмет от училище - специалност горе-долу се припокриват. Иначе проучвам какъв е учебният план, разбира се.
animalita
В началото бе словото

Мнение от animalita »

Първо избрах с какво искам да се занимавам в бъдеще, а после и специалността. Сега много искам догодина да ме приемат в СУ, защото там учебният план ми допада най-много.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

1. избрах си предмет, с който ще кандидатствам
2. ориентирах се към специалности от няколко области
3. събрах мнения за ВУЗ-овете, гледах обяви за работа какво се търси, прегледах всички учебни планове на харесаните от мен специалности и стесних кръга на възможностите до минимум
la consolation des arts...
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Избрах си какво най-много искам да уча, разгледах учебните планове, стана ми още по-интересно и така :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

Как правя избора си... решавам, че искам да уча информатика. Имам два варианта. СУ, МИ. В МИ пиша КСТ, в СУ пиша Информатика, щото съм чул, че било по-добре от КН. Кандидатствам. Взимам си изпитите. Влизам. Избирам СУ, щото е по-престижно. Уча няколко месеца. Почвам да се чувствам наебан. Уча две години. Разбирам, че СЪМ наебан.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Ами аз си имах едно наум, е ми се учи някаква източна филология и горе-долу нещата се наредиха сами.
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

При мен изборът беше доста труден, защото имам интереси в доста области, а и в училище винаги съм била еднакво добре по всички предмети (или еднакво зле:Р). Накрая все пак се спрях на историята и прочетох учебните планове на всички специалности, които мога да кандидатствам с този изпит (+ тези с два изпита).. Така си направих подреждането.. и сега ми се очертава право.. :roll:
Изображение
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Знам какво искам да работя в бъдеще, но тъй като тази професия никога не е била гледана с добро (освен във Възраждането) реших да уча нещо друго, нещо, на което хората гледат "с по-добро" и между временно да уча каквото ми трябва.
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

mdf написа:Знам какво искам да работя в бъдеще, но тъй като тази професия никога не е била гледана с добро (освен във Възраждането) реших да уча нещо друго, нещо, на което хората гледат "с по-добро" и между временно да уча каквото ми трябва.
Хих=) кое е това, което ти трябва??=) Впрочем, преди няколко години мечтаех за педагогика, но тъй като леля ми е учителка, виждам колко е тежко и се отказах..
Изображение
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Мдаа, точно педагогика :))
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Спонтанно, един ден просто разглеждах сайта на СУ, видях че може да се кандидаства с руски за това, което искам и така. След време четох и учебния план, но само повърхностно. В последствие обаче дойдоха и другите причини :)
medicate, medicate
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

За реализация не съм мислил въобще.
Прегледах учебните планове на всички специалности, които ми се сториха интересни и за които можех да се пробвам и ги подредих според интересите си.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”