Напълно сериозно ти казвам за информатиката.nikoleto написа:Oh Methuselah, stari priqteliu ot nqkoi drugi forumi, naistina mai ne6to ili se 6eguvka6 ili kakvo ti e stanalo kakva e taq informatika za6to se otkaza? I Vse pak kajete si mnenieto ama seriozno 6toto se 4udq naistina KST, Informatika, Informacionni sistemi koe da bude
КСТ в ТУ или Информатика в СУ?
Модератор: Boromir
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Ми кво да ти кажа...днес моя лан доставчик ми каза, че гледат много по-добре на ТУ относно програмиране и технически специалности.СУ откарай време си е добър в хуманитарните специалности.Да не говорим, че единствено Информатиката е с няква традиция ама все пак...Просто аз бих и ще избера ТУ и КСТ.Бях се наточил за ИС или Информатика в СУ, но определено последните дни мноого хора по-мъдри от мен и от другите кандидат-студенти ме разубедиха...Казаха ми задължително да пиша КСТ.А те са хора, които са запознати какво аджаба се търси в момента в Европа.А и доставчиците ми се "пошегуваха", че просто във ФМИ те готвят за даскал.Разбира се не е задължително да ставаш такъв ама като те обучават за такъв...Честно препоръчвам ти ТУ ако искаш наистина да се развиваш в тази сфера.Говореше се как КН е по европейски стандарти...Е И.Та тя е от миналата или по-миналата година.Там нищо не може да се каже със сигурност.Но на когото и да спомена СУ-хвали хуманитарните науки, но не и техническите.Но в крайна сметка ти си решаваш.
От студенти и кандидат--студенти нали?А да те питам...според теб защо в ТУ има КСТ с немски...ми мога ти кажа,че в една Германия гледат наистина с добри очи на ТУ.Знам го и от един приятел, който учи там.Наистина се чудя откого чуваш тези работи за СУ и за ТУ???uktc написа:Петьо, аз пък чувам отвсякъде тъкмо обратните отзиви.
За СУ кой може да ти каже добра ли е специалност като ИС или СИ или КН дет са толкоз млади, че не могат да се коментират въобще.За Информатиката...ми да тя е по-отдавна.....Ама пак не е като КСТ в ТУ. Но аз съм убеден, че няма да мога да те убедя в това си мнение така че не мисля да споря.Човека питаше и аз си дадох мнението:)
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
аз не искам да се натрапвам, но ще си кажа мнението. Аз уча информатика, гаджето ми завърщи КСТ и беше и асистент по едно време там.....та аз като кандидатствах питах много хора, но специално той ми каза да си запиша информатиката в СУ
Аз съм доволна. Не исках КН, но сега не ми се обяснява защо... но тази година май малко тях ги попрецакаха с преподавателите...както и да е. Няма да ти вземам мястото, тъй че замисли се. Ако искаш да станеш програмист и въобще ФМИ набляга повече от ТУ на софтуерно равнище. В КСТ доста физика ще учиш..има и една теоретична електротехника...
А най-добре питайте Бетон, нали той заряза ТУ и влезе в СУ
А най-добре питайте Бетон, нали той заряза ТУ и влезе в СУ
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
хехе, и според кого това? Щото и аз така чух, ама нещо се усъмних сега, когато сдобих опит от първа ръка.Methuselah написа:Както и факултетът по математика и информатика е най-добрият за математика и компютри.
Ако иска да стане програмист, да сяда и да чете, а не да влиза някъде. Е, може и да избере НБУ, де. И тая физика в КСТ може и да е доста по-полезна от Компютърната топология, която учим във ФМИ, както и от около 4257425367 други предмета...monique написа:Ако искаш да станеш програмист и въобще ФМИ набляга повече от ТУ на софтуерно равнище. В КСТ доста физика ще учиш..има и една теоретична електротехника...
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
да бе, в ТУ целия им учебен план е само с пряко свързани неща...
повечето неща, които учим са там да тренират мозъка. То е ясно, че като седнеш да четеш, може и да научиш доста. Само че човекът е тръгнал да ходи в университет. Университетът по смисъл е свързан с академични знания. Като искаш директна професионална квалификация, отиди в колеж
повечето неща, които учим са там да тренират мозъка. То е ясно, че като седнеш да четеш, може и да научиш доста. Само че човекът е тръгнал да ходи в университет. Университетът по смисъл е свързан с академични знания. Като искаш директна професионална квалификация, отиди в колеж
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
- DevilFighter
- В началото бе словото
И аз да се намеся в спора... Влезнете в някой сайт за обяви за работа и вижте за програмиститите кой университет се предпочита. Аз лично попаднах на някои и пишеше специално в образование, че се предпочита СУ и след това ТУ-София. Мисля, че захващаме отново безмислен спор от рода СУ vs ТУ. Всеки с предпочитанията си.......
При мен е същата дилема...Взеха ме КСТ(23,67 бал), но май за момента ФМИ-то надделява. Прекалено много станаха хората, които учат или са учили в ТУ и казват да не ходя там. Като се замисля май не познавам човек, който да ме навива...С две думи е абсолютно субективно, но славата на СУ е доста по висока. Колко основателно, колко не ще си проличи. В СУ изборните предмети са основния плюс - хем ти преподават студенти, хем се доспециализираш в точна област.
Иначе винаги може да си говорим:
в МЕИ-то е физика, в СУ ставаш даскал...
Пък и като излезе класирането в СУ(5.60 ми е математиката) поне ще има тръпка какво съм влязал. Преди два дни отварям форума, гледам:"Има класиране в ТУ" и си викам "ми ок". То не е ли чакаш трепетно да зареди сайта...

Иначе винаги може да си говорим:
в МЕИ-то е физика, в СУ ставаш даскал...
Пък и като излезе класирането в СУ(5.60 ми е математиката) поне ще има тръпка какво съм влязал. Преди два дни отварям форума, гледам:"Има класиране в ТУ" и си викам "ми ок". То не е ли чакаш трепетно да зареди сайта...