Прочетохте ли учебните планове...
Модератор: Boromir
Прочетохте ли учебните планове...
Как правите избора на университет и специалност?
Например първо решавате какво искате да работите след време и гледате в кои университети има подходящи специалности или първо гледате за кои специалности може да се кандидатства с любим предмет от училище? Или по друг начин...
Например първо решавате какво искате да работите след време и гледате в кои университети има подходящи специалности или първо гледате за кои специалности може да се кандидатства с любим предмет от училище? Или по друг начин...
-
Disasterpiece
- Abele*
- Постоянно присъствие
1. избрах си предмет, с който ще кандидатствам
2. ориентирах се към специалности от няколко области
3. събрах мнения за ВУЗ-овете, гледах обяви за работа какво се търси, прегледах всички учебни планове на харесаните от мен специалности и стесних кръга на възможностите до минимум
2. ориентирах се към специалности от няколко области
3. събрах мнения за ВУЗ-овете, гледах обяви за работа какво се търси, прегледах всички учебни планове на харесаните от мен специалности и стесних кръга на възможностите до минимум
la consolation des arts...
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Избрах си какво най-много искам да уча, разгледах учебните планове, стана ми още по-интересно и така 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Как правя избора си... решавам, че искам да уча информатика. Имам два варианта. СУ, МИ. В МИ пиша КСТ, в СУ пиша Информатика, щото съм чул, че било по-добре от КН. Кандидатствам. Взимам си изпитите. Влизам. Избирам СУ, щото е по-престижно. Уча няколко месеца. Почвам да се чувствам наебан. Уча две години. Разбирам, че СЪМ наебан.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
При мен изборът беше доста труден, защото имам интереси в доста области, а и в училище винаги съм била еднакво добре по всички предмети (или еднакво зле:Р). Накрая все пак се спрях на историята и прочетох учебните планове на всички специалности, които мога да кандидатствам с този изпит (+ тези с два изпита).. Така си направих подреждането.. и сега ми се очертава право..

Хих=) кое е това, което ти трябва??=) Впрочем, преди няколко години мечтаех за педагогика, но тъй като леля ми е учителка, виждам колко е тежко и се отказах..mdf написа:Знам какво искам да работя в бъдеще, но тъй като тази професия никога не е била гледана с добро (освен във Възраждането) реших да уча нещо друго, нещо, на което хората гледат "с по-добро" и между временно да уча каквото ми трябва.