Интересен въпрос относно класирането
Модератор: Boromir
-
Disasterpiece
Интересен въпрос относно класирането
Тъй като спорим с една приятелка:
Да кажем хипотетично, че човек си е направил класирането така -
1. МО
2. Европеистика
3. Политология
еtc...
Има висока оценка по история, но по езика не е толкова добра. На първо класиране е приет Политология. Иска да пробва втора класиране да влезе МО. Трябва ли на второ класиране бала му да стига за Европеистика, за да бъде приет и МО (ако евентуално му е стигнал балът и за него)?
Да кажем хипотетично, че човек си е направил класирането така -
1. МО
2. Европеистика
3. Политология
еtc...
Има висока оценка по история, но по езика не е толкова добра. На първо класиране е приет Политология. Иска да пробва втора класиране да влезе МО. Трябва ли на второ класиране бала му да стига за Европеистика, за да бъде приет и МО (ако евентуално му е стигнал балът и за него)?
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Я кажете,че да не правя нова тема.
Ако ме приемат на 3-тото ми желание и се запиша за второ класиране за по-предна специалност в списъка с желанията,пази ли ми се мястото за тази третата специалност или след като се запиша за второ,вече изгаря ...?
Ако ме приемат на 3-тото ми желание и се запиша за второ класиране за по-предна специалност в списъка с желанията,пази ли ми се мястото за тази третата специалност или след като се запиша за второ,вече изгаря ...?
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
Disasterpiece
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Това исках да чуя.Благодаря.Methuselah написа:След като се запишеш за второ класиране може:
1) да не те приемат по-предна специалност - тогава си оставаш с тази от първо класиране
2) да те приемат по-предна специалност - тогава мястото от първо класиране не се пази
При трето предполагам е същата история.
Pick your moment and make the right play...

-
Disasterpiece
Въпросът е в това, че тя ако има 21.70 за МО, то има 20 за Европеистика и 22 за Политология. Става така, че бала за МО пада и на нея й е достатъчен 21.70 да влезе МО (което е първо желание), но за Европеистиката (която е на второ място) - балът не й стига. Въпросът беше дали Европеистиката е преграда през МО-то...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
zdr.
понеже имам проблем и не мога да видя минибалните балове от миналата година,се чудех някой може ли да ми каже дали имам изобщо някакъв шанс,ако по история балът ми е 21.42,балканистика 19.42,политология 21.42,публична адм.21.42.всъщност за почти всички специалности,които съм писала ми е 21.42.аз лично си, мисля че нямам почти никакъв шанс.много се изложих на изпита по бел,пък за правото,което ми е първо желание не смея и да си помислям.
Re: zdr.
Мисля че ше ти е малко трудно.тъй като тези специалности са с доста високи балове.21 ше ти стигне за педагогика и другата година ше се прехвърлиш,не се отчайваи,начини има много,важно е желанието-ше се справиш:)dilqnkakk написа:понеже имам проблем и не мога да видя минибалните балове от миналата година,се чудех някой може ли да ми каже дали имам изобщо някакъв шанс,ако по история балът ми е 21.42,балканистика 19.42,политология 21.42,публична адм.21.42.всъщност за почти всички специалности,които съм писала ми е 21.42.аз лично си, мисля че нямам почти никакъв шанс.много се изложих на изпита по бел,пък за правото,което ми е първо желание не смея и да си помислям.
If you don't go after what you want, you'll never have it. If you don't ask, the answer is always no. If you don't step forward, you're always in the same place.