Математика 2 на 26.07.2007
Модератор: Boromir
Еми не схващам идеята на задачата. Аз както го мислех:
1. n (броя точки на едната страна)
*
2. n-1 (на втората страна има 1 точка (Талес) при която страната ще е успоредна на страна от триъгълника)
*
3. n-2 (подобно на предното обаче вече имаш 2 съответни точки при които ще имаш успоредна страна на ABC)
И така получих n(n-1)(n-2)=n^3-3n^2+2n
1. n (броя точки на едната страна)
*
2. n-1 (на втората страна има 1 точка (Талес) при която страната ще е успоредна на страна от триъгълника)
*
3. n-2 (подобно на предното обаче вече имаш 2 съответни точки при които ще имаш успоредна страна на ABC)
И така получих n(n-1)(n-2)=n^3-3n^2+2n
Последно промяна от SlayerX на 01 Авг 2007, 13:25, променено общо 1 път.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- lifeSux(svg);
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
имаш n-точки на всяка страна AB BC i AC всички възможни триъгълници са n*n*n.
обаче от всяка страна например BC : за всяка нейна точка съществува точка от AB така
че првата лежаща на двете точки е успоредна на AC и има такива n*n триъгълника за всяка страна на триъгълника.(обхождаме го по посока на часовниковата стрелка).
значи 3 страни 3*n^2 - са триъгълниците с успоредни страни
обаче имаме за всяка страна AB BC i AC по n-равнобедрени триъгълника чиито бедра са успоредни на две от страните значи : n+n+n=3n
това е за n=2k тогава няма средна точка и няма равностанен чиито страни са успоредни на AB BC i AC : и в крайна сметка полушаваме n^3-3n^2+3n
ако n=2k+1 имам един триъгълник които е равностранен и трите му страни са успоредни на описания триъгълник
и трябва да го извадим.
и става n^3-3n^2+3n-1.
обаче от всяка страна например BC : за всяка нейна точка съществува точка от AB така
че првата лежаща на двете точки е успоредна на AC и има такива n*n триъгълника за всяка страна на триъгълника.(обхождаме го по посока на часовниковата стрелка).
значи 3 страни 3*n^2 - са триъгълниците с успоредни страни
обаче имаме за всяка страна AB BC i AC по n-равнобедрени триъгълника чиито бедра са успоредни на две от страните значи : n+n+n=3n
това е за n=2k тогава няма средна точка и няма равностанен чиито страни са успоредни на AB BC i AC : и в крайна сметка полушаваме n^3-3n^2+3n
ако n=2k+1 имам един триъгълник които е равностранен и трите му страни са успоредни на описания триъгълник
и става n^3-3n^2+3n-1.
Много ми е интересно , резултатите от Математика 2 още не са излезли, чувам че и от Английски ... И как искат да изкарат резултати от 1 класиране в понеделник не знам ... Дано не става трудно и ако закъснеят ми се струва че ще прецакат доста хора
Бягай от мен,видиш ли ме бягай колкото ти сили държат,защото настигна ли те ще разбъркам в теб ,ще ти взема най-ценото и ще си отида без да разбереш как е станало дори !