Английска Филология

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
he_xe
В началото бе словото

Мнение от he_xe »

ами избирателните дисциплини не се ли записват о6те в на4алото на първи курс?Например втори език и т.н.?В една друга тема на форума за 4уждите езици пи6е6е 4е може да си запи6ем колкото си искаме езици стига да имаме време да ги у4им.това вярно ли е? btw,ти кой курс си?
he_xe
В началото бе словото

Мнение от he_xe »

разкажи не6то пове4е какво се у4и първи курс.и най-важното много ли е трудно да се изкара успех за оb6тежитие?
user0
В началото бе словото

Мнение от user0 »

:evil: Виж сега,има план на сайта,там си пише,какво се учи и кога(кой семестър) и така.Разбирам ,че си заек,ама дали се изкарва лесно или не си е лично твой проблем,преди да питаш нещо помисли,едва ли хората тук могат да ти кажат.А,момичето преди теб на дълго и широко обясни, като дойде 1 окт. и се запознаеш с колегите си и преподаватели ще разбереш,хайде малко разум.
Evi
В началото бе словото

Мнение от Evi »

user0, не ни се карай. Предполагам, че е малко досадно когато някои "любопитни и нахални" зайци не си дават зор да открият всичко сами, а само разпитват, но някои неща просто не ги пише никъде. Това с общежитията например и мен ме интересува. Предполагам, че някой поне няма да се затрудни да ни разкаже собствения си опит за това след 2ри курс дали е на общежитие и с какъв успех е успял да се класира за такова. Все пак всичко ни е ново и всяка информация ни е полезна и интересна.
Така че благодаря на всички, които дават информация, но и на онези, които не го правят, защото така ни принуждават сами да се блъскаме, което пък си е доста полезно :wink:
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
user0
В началото бе словото

Мнение от user0 »

Не се сърдете,деца,не ми беше идеята да ви се карам,не!!!Просто когато имаш конкретен въпрос ,ОК,но да питаш, като твоя бъдещ колега, общи приказки,еееее!! :wink: Няма да останете без информация и да пропуснете нещо,спокойно! :wink:
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Лорд Носферату написа:Да, литературата беше изключително "интересна", но тази година ме чака Романтизмът... скууууккаааааа

Латинският е... приятен и интересен език... по-сложен и от немския, обаче :P
E, не е баш скука. И Шурбанов, и Панчева са страхотни преподаватели. Те (поне малко) компенсират материала. Пък и ще изучавате Милтън, какво по-хубаво от това? :D
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Re: историческа лингвистика?

Мнение от Nordlys »

galkataa написа:а това Historical Linguistics май Митко Събев което предава в 3 курс....как така е устно....леле аз ще получа инфаркт....той и къвто си пада леко един саркастичен направо не ми се мисли....btw като си гледах юли месец оценката от дебата и видях че мн хора не ги е допуснал от 3 курс до изоит поради липса на attendance ....а ина4е като цяло оценките от семинари жарираха макс.до 4-ки....абе квото и да си говорим...тва май ще да е най-големия препъни камък в близките 2 годинки...(да не казвам тежка дума де....) ама така ми изглежда....:( поздрави на всички колеги и колежки и бъдещи попълнения....спокси ...ще оживеете!!!
Ще оживеете при него, въпросът е да сте много редовни на упражнения, да взимате активно участие, ВСЕКИ ПЪТ да сте си чели нещата, които ви е дал. Хубавото е, че той обяснява много системно, подредено, и ако се слуша внимателно, няма да има неразбрали. Друг е въпросът, че накрая на изпита, дори и да си мислите, че всичко знаете и че сте изчели всичко възможно, ще има сеч, и то каква, хихихи

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Лорд Носферату написа:Historical-a е трудно, но трансцедентализма е по-зле. Послепис:
Пенчева обяснява адски добре, а Багашева е най-големия пич даскал, който съм виждал!
Какъв е пък този трансцендентализъм дето ще ви мъчат с него??? Ние такова животно нямахме. Е, присъстваше само като тема по American Culture and Society, аз се набутах да правя презентация за това прекрасно течение, ама как само я направих.. :D :twisted:
А, за ПС-то съм абсолютно съгласна с теб! Страшни са

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

galkataa написа:щото примерно англ филология има в 1 курс "леко" гаднички изпити
:lol: :lol: :lol:
Изкарайте 3ти курс, пък тогава пак ще си говорим за изпити

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Nattefrost написа: Ще оживеете при него, въпросът е да сте много редовни на упражнения, да взимате активно участие, ВСЕКИ ПЪТ да сте си чели нещата, които ви е дал. Хубавото е, че той обяснява много системно, подредено, и ако се слуша внимателно, няма да има неразбрали. Друг е въпросът, че накрая на изпита, дори и да си мислите, че всичко знаете и че сте изчели всичко възможно, ще има сеч, и то каква, хихихи
galkataa написа:Това ми напомня за семинарите при Стойчева по Култура и Общество на В-я.......1 към 1 :wink: при нея смея да кажа 4е не съм изтървавала нито една лекция и на всички семинари ходих без 2...зна4и на около 12 някаде......и всичко бях изяла от лекции и хендаути...даже на изпита бях учудена как всичко така добре си написах..и с кеф излязох от залата...и накрая кво...4!!!...както и да е...факт е 4е има6е към 60% двойки...и това не ми дава право да се оплаквам...ама сигам до извода че Historical Linguistics ще е продължението на това....we'll see:P
При някои преподаватели оценката зависи от моментното им настроение. Аз бях също отлично подготвена по историческа, но при Мира Ковачева това не е най-важната предпоставка. Митко Събев, обаче, оценява изключително обективно и според заслугите. Така, че там е до късмет кой ще ти проверява работите.
Иначе за 3ти курс какво да кажа, аз лично забравих що е то живот(ама това аз, някои не си даваха особен зор, и сега са си уплътнили първата половина на септември).
Обобщение: най-важно е участието в семинари(трябва преподавателите да ви забележат, да им направите впечатление, не се притеснявайте от грешки, сега им е времето ;)), много е важно и присъствието.

Изображение
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”