Кандидатстудентската мафия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

summer написа:Имам идея. Спри да се излагаш публично и ми пиши в ЛС какво мислиш за моята особа. :lol:
Разговор между мазохистка и съдист
Мазохистка : Бий ме, Бий ме!
Садист: Няма, няма!
Последно промяна от AlexLevit на 01 Авг 2007, 01:39, променено общо 1 път.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Добре-съществува, добре-(МОЖЕ БИ) ще събереш доказателства. И после? И защо си изкарваш яростта с/у това в/у всичко живо, само не и върху виновните според теб?
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

AlexLevit написа:
summer написа:Имам идея. Спри да се излагаш публично и ми пиши в ЛС какво мислиш за моята особа. :lol:
Още колко пъти ще го променяш тоя цитат? Да знам, де.. :lol: Така или иначе каквото пишеш достатъчно образно те охарактерезира. Само ми е странно, че някой, който е токлова далеч от КСК пише тук. Примерно някой, който е зациклил на тоя период от живота си........ Мн поздрави, всичко най-хубаво и успех с разследването :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от summer на 01 Авг 2007, 01:44, променено общо 1 път.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

summer написа:Добре-съществува, добре-(МОЖЕ БИ) ще събереш доказателства. И после? И защо си изкарваш яростта с/у това в/у всичко живо, само не и върху виновните според теб?
Написал съм какво ще последва после. Като съсобственик в редица вестникарски издания на българите извън България ще дам гласност и се надявам всичко това да бъде променено. Биолчев няма да моля
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

summer написа:
AlexLevit написа:
Още колко пъти ще го променяш тоя цитат? Да знам, де.. :lol: Така или иначе каквото пишеш достатъчно образно те охарактерезира. Само ми е странно, че някой, който е токлова далеч от КСК пише тук. Примерно някой, който е зациклил на тоя период от живота си........ Мн поздрави, всичко най-хубаво и успех с разследването :lol: :lol: :lol:
този въпрос съм дискутирал в няколко теми - прекъснах преди пет или шест години, участието ми в КСК е за възстановяване на правата.
Така и неразбрах каки къде си слушала лекциите на някои от горецитираните, след като никога не си била студент?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Как за няколко часа изписахте 8 страници?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

AlexLevit написа:
нямазначение написа:
Това, че изпитите са създадени, за да захранват частните уроци не значи, че без частни уроци не можеш да влезеш или да изкараш хубава оценка, нали се сещаш? А още по-якото е, че някой проверяващ може да ти го начука ей така, между другото, и тогава няма частни уроци, няма гявол- един приятел ходи преди години на твоите мистични частни уроци, написа си темата нула към нула на изпита и накрая знаеш ли колко имаше? 4 и малко. В рецензията какво му е пишело? Нищо. Никакво обяснение, просто ей така- духай. Да имаш обяснение за това? Ти какво, мислиш си, че всичките стотици хора, изкарали добри оценки, са били при твоите мистици? Айде стига дечковщини. Част от живота е да приемеш поражението. Да обвиняваш евреите не е нищо подобно... поне насочи гнева си към проверяващите
Май се пообърка! Не , не се сещам, че без частни уроци може да изкараш хубава оценка - впрочем това е и становището на СУ ( намери и прочети становището на декана на историческия). Не разбирам и за какво поражение говориш, а също и за какви евреи? Май си попрекалила с етиловия спирт
Първо, мъж съм, но явно толкова си ми и чел мненията, че да видиш това. Второ, научи се, че "който" се използва за единствено число, а "които"- за множествено, преди да се правиш на голям интелектуалец. Трето, според мен 5.25 и 5.33 са добри оценки, а аз и мой приятел ги изкарахме не само сами, ами и на всичкото отгоре като четяхме теми, които не бяха на СУ. Така че ми спести празнословията си и конспиративно-воленистичните си разсъждения (ако ми кажеш, че не си воленист ще бъда изключително изненадан, признавам си).

Cezare написа:на хората, които наистина има само един подпис, казвам най-отговорно: щракайте моментално с апаратчето въпросното място, преди ония от комисията да са се усетили(щото не е позволено попринцип), и ги съдете. това е грубо нарушение на целия регламент, и ще им е трудно да се измъкнат дори с тъй наречената "академична автономия"...
И как ще ги осъдиш, като снимките без заповед нямат сила в съда? Както казах, тези хора не са идиоти; имат си цял Юридически факултет, в който има действащи съдии и прочее. Тези хора са се бетонирали по такъв начин, че какво и да направиш, не можеш да ги осъдиш...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

освен това навсякъде пише, че оценките са окончателни и не подлежат на промяна.

Второ - за танго са нужни двама. Т.е. ако няма кой да плаща, няма да има и корупция. Щом има хора съгласни да си клатят краката цяла година и после да изкихат 5к, за да влязат - ще има и хора, готови да вземат тези 5к.

Трето - да корупция в образованието има. Да, има хора, коИто знаят темите по-рано, има хора, които са като имунизирани при проверка за пищови, има хора, които плащат. Но това въобще не е толкова масово явление. Вечерта преди изпита по литература, четох разказите на Йовков , но никой никога не ми е казвал темата.

Трето - СУ не бива да се отказва от темите. Тестовете в УНСС много по-лесно се поддават на манипулации, още повече, че вариантът за изпит се определя дни преди самия изпит!

Четвърто - щом има търсене на частни учители, ще има и предлагане. Познавам човек - регистрираният тук Тамян, който за изпита по литература миналата година се готви съвсем сам, пуса по "есето" и получи отличен 6.00. Правете си изводите!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

Мила, ако СУ не се откаже от темите в близките 5-6 г. и продължи да приема все повече студенти ще се получи едно от следните две неща:

1 ще се наложи да занижи драстично критериите си, както се случи тази година с изпита по немски, за да няма онези 70% 2-ки от миналата година. Това от своя страна няма да напълни аудиториите на университета с елита на България, въпреки че баловете привидно ще останат високи.

2 ще продължи да държи на качеството, което ще води до все по-голям отлив на кандидати и все по-ниски балове за влизане в университета. Тази година не знам дали е било късмет или машинация, но на изпитите по литература и история се паднаха благодатни теми и има високи оценки. Но нека видим, ако догодина примерно се паднат Славейков и Стамболийски, дали мин. бал за право ще надхвърли 20.

Темите са една голяма заблуда, те не отразяват обективно нивото на кандидата. Една тема по литература може да бъде оценена за 3,50 и за 4,50, нерядко по този предмет се стига до арбитраж.
Темите са изключително нервен и пораждащ съмнение начин на оценяване на к-с- всяка година по 2 седмици хората треперят и са в неведение.
За момента в България единство системата за оценяване на УНСС е адекватна, очевидно СУ нямат желание за развитие-жалко за университета.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

според мен в СУ единствено изпитите по език и за журналистика са оправдани в този формат, всичко останало е....
Неслучайно тук кандидатсвах само с език и вероятно ще бъда приет в специалността с традиционно най-висок бал.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Да, донякъде съм съгласна с теб, но ... не мога да приема, че оценка по литература, изкарана на тест е реална. Познанията по литература не са само фактология, те са и умения да анализираш, съпоставяш и изграждаш текст
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

д-р_Хауз написа:според мен в СУ единствено изпитите по език и за журналистика са оправдани в този формат, всичко останало е....
Неслучайно тук кандидатсвах само с език и вероятно ще бъда приет в специалността с традиционно най-висок бал.
Хм, според мен по език щеше да е добре да има и Speaking ,за да видят дали можем да го говорим както трябва ... обаче за съжаление в СУ май е неприложимо, дава доста възможности за субективно оценяване :roll:
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

Познанията по литература всъщност са твърде далеч от фактологията. Доколкото фактологията е нужна само за опора на разсъждението, анализа, мисълта. Да говорим за необходимост от тестове по литература означава, че не осъзнаваме истинската причина да учим този предмет. Йовков, Славейков, Елин Пелин са само част от богатството на българския класически фонд, което отваря диспути за различни ценности, представи, времена. Тестовете в УНСС не могат да проверят това, те се интересуват единствено от дребнави и незначителни познания за биогафията на авторите и третират литературата като точна наука. Затова резултатите накрая гравитират около случайността, налучкването, адаптивността на кандидат-студента към тестовете. Не казвам, че темите в СУ успяват да свършат добре работата си, но когато говорим за Литература, то тя не може да съществува там, където няма написан текст, а има ограждане на гръгчета.
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Мила написа:На УНСС оценките не са адекватни, защото въпросите в тестовете могат да бъдат подбрани по различни начини. Да, темата също е неадекватна, но изпит по литература чрез тест?!
Оценките в УНСС не са адекватни, защото се определят според това какъв резултат имат другите, не колко верни отговора си дал ти. Аз например с 30/40 верни по история там имам 5.86. Принципно, оценката ми трябва да е 5.00. Тоест, не въпросите са виновни- трябва да се отбележи, че има някои доста хитри и подли такива- а начинът на оценяване.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”