Стопанския в СУ или УНСС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Ми държа да. Особено в Европа, защото си имам едно на ум.И мене малко ми пука че в България като кажа СУ и сички се покланят
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Май май тотално се отцепихме от темата... :roll: :roll: :roll:
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Винаги става така, щом темата набъбне повече от 2-3 страници... Трябва модераторите да следят да не се спами много в темата... :roll:
Ibiza DJ
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

в България университетите са два. СУ и НБУ. всичко останало просто няма нищо общо с универитетското образование, ами са си просто висши учебни заведения...
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Cezare написа:в България университетите са два. СУ и НБУ. всичко останало просто няма нищо общо с универитетското образование, ами са си просто висши учебни заведения...
Интересна теза! Донякъде съм съгласен.
Ibiza DJ
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Cezare написа:в България университетите са два. СУ и НБУ. всичко останало просто няма нищо общо с универитетското образование, ами са си просто висши учебни заведения...
НБУ - не съм склонен да се съглася. Принципно СУ и УНСС подготвят кадрите, които са стабилен градивен елемент на нашата държавност.
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

УНСС може и да е приличен ВУЗ за нашите стандарти, но не е изграден в духа на университетското образование.

после, не съм казал, че е лошо да учиш във профилиран ВУЗ. но тези места е редно да носят името институти и академии. държа просто да се прави разликата между ВУЗ и университет.
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

Оф...по-тъпа тема не бях чел...тоя или оня...еми много ясно че тези ,които учат в СУ - ще ти кажат СУ, тея от НБУ - НБУ,тея от УНСС - УНСС....всеки където мисли че е най-добре за него, там да отива.Аре точка по въпроса :)
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

goshko написа:Оф...по-тъпа тема не бях чел...тоя или оня...еми много ясно че тези ,които учат в СУ - ще ти кажат СУ, тея от НБУ - НБУ,тея от УНСС - УНСС....всеки където мисли че е най-добре за него, там да отива.Аре точка по въпроса :)
еми не е съвсем така. това, че уча в СУ не значи че непременно ще оплюя всичко, което не е СУ. имам обективен поглед над нещата...
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

това че примерно ти не харесваш например СА или УНСС, а аз ги харесвам, това означава ли че аз трябва да твърдя че те са двата най-добри университета в Б-я.(както ти каза одеве за СУ и НБУ)
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

Аре стига сте ми плямпали глупости,големи хора сте, жени за вас няма ли, ми се занимавате с простотии да убеждавате кое уни е най-добро...който където иска - там ще учи.
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

не съм коментирал кое е добро и кое - не, чети внимателно. написах единствено какво е университет и какво е висше учебно заведение, защото има разлика. не всички ВУЗ могат да претендират за званието университет. възможно е един ВУЗ да дава много качествено висше образование по определена специалност, но това не го прави автоматично университет. давам пример - НАТФИЗ, Художествената Академия са добри ВУЗ-ове, да кажем. това не значи, че са университети.
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

УНСС = УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

университет е учебно заведение, създало традиции и в което се преподават дисциплини от поне 3 различни клона на човешкото познание. УНСС до 90-а се казваше Висш Икономически Институт "Карл Маркс". това, че след промените въведоха няколко специалности, в които ВУЗ-а никога не е имал традиции(Право, Журналистика, etc) не го прави автоматично университет, дори и да са решили да се кръстят така.

и най-вече, университет - това е място, в което учащият се чувства като студент, а не като ученик. УНСС си е като гимназия, само че за хора в по-зряла възраст
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
goshko
От дъжд на вятър

Мнение от goshko »

Ок.Изнесе си речта, сега вече можеш да заспиваш спокойно.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”