Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
AlexLevit написа:
Тия ги разказвай на баба си - верояно заради "късмета" кандидатстудентския бизнес регистрира постъпления, възлизащи на 1/3 от заложената в бюджета сума за образование, а частните уроци на гореспоменатите са десетократно по-скъпи от тези на някой гимназиален учител
Това, че изпитите са създадени, за да захранват частните уроци не значи, че без частни уроци не можеш да влезеш или да изкараш хубава оценка, нали се сещаш? А още по-якото е, че някой проверяващ може да ти го начука ей така, между другото, и тогава няма частни уроци, няма гявол- един приятел ходи преди години на твоите мистични частни уроци, написа си темата нула към нула на изпита и накрая знаеш ли колко имаше? 4 и малко. В рецензията какво му е пишело? Нищо. Никакво обяснение, просто ей така- духай. Да имаш обяснение за това? Ти какво, мислиш си, че всичките стотици хора, изкарали добри оценки, са били при твоите мистици? Айде стига дечковщини. Част от живота е да приемеш поражението. Да обвиняваш евреите не е нищо подобно... поне насочи гнева си към проверяващите.
Disasterpiece написа:Имаше подобни теми вече. Хора, които са отишли да си проверят защо са им подобни оценките и хоп -
Да, и аз съм един от тея хора с "хоп" и след това. Макар че когато си проверявах темата, беше по-скоро .
на хората, които наистина има само един подпис, казвам най-отговорно: щракайте моментално с апаратчето въпросното място, преди ония от комисията да са се усетили(щото не е позволено попринцип), и ги съдете. това е грубо нарушение на целия регламент, и ще им е трудно да се измъкнат дори с тъй наречената "академична автономия"...
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Какво като го щракнеш? Той после може да ти каже, че снимката е фалшива. Да, за Господари на ефира върши работа, но спираме до там. Ти остави видеозаписите и снимките в нашето правораздаване. Нали до скоро точно това се дискутираше. Много хора нямат интерес от приемането на този закон
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
нямазначение написа:
Това, че изпитите са създадени, за да захранват частните уроци не значи, че без частни уроци не можеш да влезеш или да изкараш хубава оценка, нали се сещаш? А още по-якото е, че някой проверяващ може да ти го начука ей така, между другото, и тогава няма частни уроци, няма гявол- един приятел ходи преди години на твоите мистични частни уроци, написа си темата нула към нула на изпита и накрая знаеш ли колко имаше? 4 и малко. В рецензията какво му е пишело? Нищо. Никакво обяснение, просто ей така- духай. Да имаш обяснение за това? Ти какво, мислиш си, че всичките стотици хора, изкарали добри оценки, са били при твоите мистици? Айде стига дечковщини. Част от живота е да приемеш поражението. Да обвиняваш евреите не е нищо подобно... поне насочи гнева си към проверяващите
Май се пообърка! Не , не се сещам, че без частни уроци може да изкараш хубава оценка - впрочем това е и становището на СУ ( намери и прочети становището на декана на историческия). Не разбирам и за какво поражение говориш, а също и за какви евреи? Май си попрекалила с етиловия спирт
Определено мафията върлува не само в ВУЗ-овете,но и в България, а и в света.Въпросът обаче е от друго естество според мен.Има ли полза от тези курсове както за кандидат-студентите, така и за преподавателите.На първо място ще споделя, че съм посещавал такива курсове в СУ.Така, като цяло подготовката в училищата е на ниво не по-високо от посредствено.Всички сме били гимназисти преди да станем студенти.Също така в темите по история за кандидатсване влизат доста повече фактологични и чисто разказвателни елементи, които няма откъде да се научат от средностатистическия гимназист.Точно тук идва и ползата от тези теми за бъдещите студенти - информацията е смляна, отсяни са по-важните личности,факти и информации.Не трябва да се пренебрегва и фактът, че срещата с действащи преподаватели от СУ (не само) подготвя и чисто психологически желаещите да станат студенти.Дотук с темите.Да погледнем на другата посока.Защо университетските преподаватели се занимават с пъпчасали пубертети ? За пари разбира се !Сигурен съм, че никой или поне никой от хората пишещи в този форум не смятат,че преподавателите във ВУЗ-овете, а и учителите получават достойно за професията си заплащане, а именно - учителите да живеят спокойно и като бели хора, а университетските преподавателите и учените да се занимават само с научни дейности и преподаване на ниво ВУЗ.Звучи много добре, но не е факт и така в цялата тази одисея се вплита трети замесен - ДЪРЖАВАТА.Как ?Ами просто е - тя е вдигнала ръце от образованието въобще т.е. децата и подрастващите се спасяват сами кой както може, в училищата цари анархия, учителите са деморализирани от ниското възнаграждение и се получава вакуум - липсва чисто мотивационната нотка и на учители и на ученици.Във ВУЗ-овете нещата стоят малко по-различно заради наличието на хонорари, но като цяло не мисля, че някои професори и доценти обикалят почти всеки ден ВУЗ-овете в България ей така от добра воля и се занимават с частни уроци в свободното си време.При това положение аз лично съм склонен да оправдая преподавателите, които се занимават с уроци и курсове на кандидат - студентстко ниво.В крайна сметка, когато държавата нехае за образованието, елементите на въпросното образование намират начини да съществуват посредством знанията и способностите си.
Това е моето мнение и не искам да ангажирам никой с него ! Благодаря на тези, които са изчели целия ми пост !
Последно промяна от THE_PARASITE на 01 Авг 2007, 00:33, променено общо 4 пъти.
"Господари на ефира" не е малко постижение. ако се вдигне много шум около тази работа, то във всички случаи е добър знак. възможно е и прокуратурата да се самосезира(е, тук шанса почти го няма), но номера е дори и да не се достигне до неблагоприятни правни последици за СУ, това нещо да стигне до по-широк кръг хора.
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
За подписа - ясно. Но щом го правят едва ли е толкова страшно. Ако представляваше опасност за тях - какво пречи на още един да се подпише? Мързи ги и за тях наистина няма причина да го правят. И да имаше два подписа (или три) - каква е гаранцията, че тези двама (трима) човека наистина са ти прочели работата. Тест и това е. Точка. Докато не го направят тест - така ще е. Все някъде ще има слабости, недостатъци и т.н.
Бях на тест в УНСС и в залата спря тока(теста по литература в зала Асен Златарев). Е недоволна съм, защото олигофрена зад мен преписа всичко от мен. Имам 5.97, той има поне 5.50 от въздуха. Честно ли е?
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Не е честно... но 100% случаите на "нечестност" са по-малко, отколкото ако оценката ти зависи от моментното състояние на някой чичко или някоя лелка. Ох, стига толкова. Лека нощ, аз заспивам. Все пак СУ не е единственият ВУЗ. На който не му харесва - има и други. Аз лично съм направила своя избор, въпреки че имам 5.00 по история. Лека нощ и не си тровете нервите
summer написа:Бях на тест в УНСС и в залата спря тока(теста по литература в зала Асен Златарев). Е недоволна съм, защото олигофрена зад мен преписа всичко от мен. Имам 5.97, той има поне 5.50 от въздуха. Честно ли е?
ей па такива най-мразим
в унсс имаше една пред мене, ама направо и виждах и мръсното под ноктите
и като осети, че попоглеждам нарожно си вкара картона в плика
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
summer написа:Бях на тест в УНСС и в залата спря тока(теста по литература в зала Асен Златарев). Е недоволна съм, защото олигофрена зад мен преписа всичко от мен. Имам 5.97, той има поне 5.50 от въздуха. Честно ли е?
Извинявай, каква е връзката със спирането на тока и преписването? Защо му позволи да преписва, а сега си недоволна?