Физически факултет-специалности
Модератор: Boromir
Физически факултет-специалности
Добре , ако завърша примерно Инженерна физика , какъв ще стана ,какво мога да работя по специалноста си.Същото се отнася и за ядрена техника и енергетика , Астрофизика и геофизика и Физика
.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
deathcrush
- От дъжд на вятър
- pure poison
- В началото бе словото
- denitu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инж.физика
- Курс: втори
Никога незнаеш кога какво ще ти потрябва..Нито една специалност не ти дава 100%-ова сигурност, че ще можеш да работиш еди си къде.. Всичко опира до това дали имаш желание да учиш и естествено дали учиш за да отбиеш номера или го правиш, защото искаш да си най-добър в дадена област..
А ако искаш точно определена професия и искаш да работиш само в една дадена сфера - отивай в ТУ. Там самия университет ти дава тази възможност,но ако искаш да си спец не само в една област и да разбираш от нещо и да го прилагаш в различни сфери - това е СУ. Всичко това е лично мое мнение и неискам да обиждам никой.. Сигурна съм че ще има хора които няма да са съгласни с мен и затова искам да чуя и други мнения
А ако искаш точно определена професия и искаш да работиш само в една дадена сфера - отивай в ТУ. Там самия университет ти дава тази възможност,но ако искаш да си спец не само в една област и да разбираш от нещо и да го прилагаш в различни сфери - това е СУ. Всичко това е лично мое мнение и неискам да обиждам никой.. Сигурна съм че ще има хора които няма да са съгласни с мен и затова искам да чуя и други мнения
Някой май говори наизуст...denitu написа:Никога незнаеш кога какво ще ти потрябва..Нито една специалност не ти дава 100%-ова сигурност, че ще можеш да работиш еди си къде.. Всичко опира до това дали имаш желание да учиш и естествено дали учиш за да отбиеш номера или го правиш, защото искаш да си най-добър в дадена област..
В думите ти няма капка истина.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- denitu
- От дъжд на вятър
Всеки си има мнение.. Според мен е така.. И не говоря на изуст а размишлявам и според мен това е така.. Моля, да ме светнеш кое не е истина? Щото много не обичам някой да се изпрасква по такъв начин , а всъщност дори не каза какво имаш в предвид..uktc написа:Някой май говори наизуст...denitu написа:Никога незнаеш кога какво ще ти потрябва..Нито една специалност не ти дава 100%-ова сигурност, че ще можеш да работиш еди си къде.. Всичко опира до това дали имаш желание да учиш и естествено дали учиш за да отбиеш номера или го правиш, защото искаш да си най-добър в дадена област..
В думите ти няма капка истина.
Последно промяна от denitu на 31 Юли 2007, 20:52, променено общо 1 път.
Във ВВМУ има такива специалности.denitu написа:Нито една специалност не ти дава 100%-ова сигурност, че ще можеш да работиш еди си къде.
Това как го установи? Ако завърша електроника смяташ ли, че ще съм специализиран "тясно" в дадена област? Аз лично не мисля така.denitu написа:А ако искаш точно определена професия и искаш да работиш само в една дадена сфера - отивай в ТУ. Там самия университет ти дава тази възможност
Глупости на търкалета... Завърши ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА във ФзФ и ми кажи дали ще си по-широкоспециализирана от мен с Електрониката?denitu написа:но ако искаш да си спец не само в една област и да разбираш от нещо и да го прилагаш в различни сфери - това е СУ
Е като говориш глупости нормално е да има такива хора...denitu написа:Сигурна съм че ще има хора които няма да са съгласни с мен
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- denitu
- От дъжд на вятър
1. Не съм съгласна с първия ти отговор..Естествено, че ако завърша електроника тва не ми дава 100% сигурност че ше мога да работя в тая сфера..ФАКТ! Колко икономисти има,които немогат да си намерят работа?uktc написа:Във ВВМУ има такива специалности.denitu написа:Нито една специалност не ти дава 100%-ова сигурност, че ще можеш да работиш еди си къде.Това как го установи? Ако завърша електроника смяташ ли, че ще съм специализиран "тясно" в дадена област? Аз лично не мисля така.denitu написа:А ако искаш точно определена професия и искаш да работиш само в една дадена сфера - отивай в ТУ. Там самия университет ти дава тази възможностГлупости на търкалета... Завърши ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА във ФзФ и ми кажи дали ще си по-широкоспециализирана от мен с Електрониката?denitu написа:но ако искаш да си спец не само в една област и да разбираш от нещо и да го прилагаш в различни сфери - това е СУЕ като говориш глупости нормално е да има такива хора...denitu написа:Сигурна съм че ще има хора които няма да са съгласни с мен
2. Като завършиш КСТ в ТУ - ква професия ти дава? Нещо тясно свъразано с пц-та нали? Не е като да завършиш Инж. физика.. Ако завършиш КСТ може ли да отидеш да работиш в строителна фирма?НЕ! А ако завършиш Инж.физика можеш ли? ДА!
3. Не ми давай примери, които са единични случаи, аз говоря като цяло..
4. Моля, не обиждай хора които имат различно мнение от твоето!