Трудовете на кой литературен критик цените най-много?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не съм чел критика
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Не обичам литературни критики от всякакъв род. Все пак автора си е написал нещото и е казал каквото е имал да каже. Защо е нужен допълнителен коментар?
да управляваш означава да служиш
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

И аз мразя завъртяните критически словоизлияния, но ако трябва да съм пристрастна, гласувам за Елка Димитрова...в общи линии има лек и приятен стил... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Адриана Дамянова и Божидар Кунчев са много добри. На курса по Литература в СУ присъствах на техни лекции. Но не мога да ги определя като лит. критици, а като литературни наблюдатели. Готини хора. :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Валери Стефанов, Св. Игов, Добрин Добрев. С тях съм се готвила и резултатът е налице!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

Светлозар Игов най-много ми допада като стил. Валери Стефанов ми е интересен, стига да няма излишни термини. Никола Георгиев също ми харесва, но на моменти става скучен, прекалено дълги са му разработките, но междутекстовите връзки определено си заслужават четенето.
Not An Ordinary Girl
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: Трудовете на кой литературен критик цените най-много?

Мнение от AlexLevit »

Otkrovena написа:Виждам, че всички четете много и се интересувате от критика, а не само от учебници и разработени теми. Предлагам всеки, който е впечатлен от известен литературан критик, да сподели какво го е провокирало и защо цени точно този човек.
Ще направя кратко изброяване на НЯКОИ критици, без да претендирам за изчерпателност. Все хора, чиито интерпретации съм чела и то доста отдавна, така че разчитам на вас да удължите списъка.
Валери Стефанов, Никола Георгиев, Добрин Добрев, Николай Чернокожев, Тончо Жечев, Владимир Атанасов, Румяна Йовева, Милена Кирова, Амелия Личева, Симеон Хаджикосев ...
Хм, не съм се занимавал с литературна критика, но лично познавам Никола Георгиев, Амелия Личева, Валери Стефанов и Симеон Хаджикосев, като впечатленията ми са положителни
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
jordanoff
От дъжд на вятър

Мнение от jordanoff »

hypnosssa написа:
Твърдо отказвам да харесам Валери Стефанов,да не говорим за Никола Георгиев.Не мога да приема,че на 18годишни хора трябва да се говори на толкова висок стил и език...и смятам,че понякога в стремежа си да се изкарат по-ерудирани и знаещи,всъщност са смешни.Понякога казаното с прости думи наистина звучи най-добре :wink:
Болднатото да се запише със златни букви! Твърдо зад това изказване съм и аз.

Мен ме радва Светлозар Игов.
Но не мога да не спомена и Софийската школа...

korpusito, гръмни се, за да не се мъчиш.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”