Трудовете на кой литературен критик цените най-много?
Модератор: Boromir
- TimShel_Girl
- Драскач
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Валери Стефанов, Св. Игов, Добрин Добрев. С тях съм се готвила и резултатът е налице!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Re: Трудовете на кой литературен критик цените най-много?
Хм, не съм се занимавал с литературна критика, но лично познавам Никола Георгиев, Амелия Личева, Валери Стефанов и Симеон Хаджикосев, като впечатленията ми са положителниOtkrovena написа:Виждам, че всички четете много и се интересувате от критика, а не само от учебници и разработени теми. Предлагам всеки, който е впечатлен от известен литературан критик, да сподели какво го е провокирало и защо цени точно този човек.
Ще направя кратко изброяване на НЯКОИ критици, без да претендирам за изчерпателност. Все хора, чиито интерпретации съм чела и то доста отдавна, така че разчитам на вас да удължите списъка.
Валери Стефанов, Никола Георгиев, Добрин Добрев, Николай Чернокожев, Тончо Жечев, Владимир Атанасов, Румяна Йовева, Милена Кирова, Амелия Личева, Симеон Хаджикосев ...
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
- jordanoff
- От дъжд на вятър
Болднатото да се запише със златни букви! Твърдо зад това изказване съм и аз.hypnosssa написа:
Твърдо отказвам да харесам Валери Стефанов,да не говорим за Никола Георгиев.Не мога да приема,че на 18годишни хора трябва да се говори на толкова висок стил и език...и смятам,че понякога в стремежа си да се изкарат по-ерудирани и знаещи,всъщност са смешни.Понякога казаното с прости думи наистина звучи най-добре
Мен ме радва Светлозар Игов.
Но не мога да не спомена и Софийската школа...
korpusito, гръмни се, за да не се мъчиш.