Относно НБУ....
Модератор: Boromir
"2та университета супер много се излагат"-като старничен наблюдател и невземаща крайна позиция и изявено участие в дискусии от рода на "НБУ с/у СУ" бих отбелязала,че не уни-тата се излагат ами студентите ,които следват в тях.И дано да не засегна някой,но досега не съм прочела,някой студент от НБУ да е седнал да плюе името на СУ-и не,не защото СУ си няма недостатъци(няма идеални дори и в това отношение
)ами просто,защото на никого не му е работа да "гледа в чуждата паничка".Това е една много лоща черта у българина...за съжаление
А пък и никой май не си дава сметка,че във всеки университет си има специалности и специалности- право в НБу не бих записала,но пък Визуални изкуства или Компютърни медийни технологии...там е мястото.Медицината си е за следване в Медицинска(макар,че разбрах че и СУ напредва),Стопанство и тем подобни-УНСС-място има за всички на тая земя-да не се излагаме с излишни нападки...просто е смешно и жалко най-вече
Най-красивите неща се разкриват пред очите ни чак,когато ги затворим!
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Евала...айде стига злоба...кой където иска, може, предпочита да учи.lokiju написа:"2та университета супер много се излагат"-като старничен наблюдател и невземаща крайна позиция и изявено участие в дискусии от рода на "НБУ с/у СУ" бих отбелязала,че не уни-тата се излагат ами студентите ,които следват в тях.И дано да не засегна някой,но досега не съм прочела,някой студент от НБУ да е седнал да плюе името на СУ-и не,не защото СУ си няма недостатъци(няма идеални дори и в това отношение)ами просто,защото на никого не му е работа да "гледа в чуждата паничка".Това е една много лоща черта у българина...за съжаление
А пък и никой май не си дава сметка,че във всеки университет си има специалности и специалности- право в НБу не бих записала,но пък Визуални изкуства или Компютърни медийни технологии...там е мястото.Медицината си е за следване в Медицинска(макар,че разбрах че и СУ напредва),Стопанство и тем подобни-УНСС-място има за всички на тая земя-да не се излагаме с излишни нападки...просто е смешно и жалко най-вече
За всеки си е различно положението!
Паган,не съм съгласна донякъде с теб-може би аз съм единствената (а може и други ентусиасти като мен да има,не го изключвам и това като вариант),но аз например се надявам на стипендия адски много-защото съм на мнение,че парите които се вкарват в това уни са страшно много.И все пак остава надеждата,че с времето ще са си заслужавали
и мисля,че си заслужават-познавам страшно много хора,които вече се издигат в йерархията на различни фирми с диплома от НБУ.А и съм на мнението,че в крайна сметка университета ни дава 30 % ,останалите 70 % изцяло зависят от нас самите- трябва да си креативен,напорист,тук таме с връзки (разбира се и за съжаление) и най-вече позитивно настроен млад човек и сам да си отваряш вратите към света-никой в днешно време няма да ти се обади да те покани на интервю за работа без дори да си пуснал CV за длъжността
.Университета ти дава основа и посоки,а дали ние ще градим и ще изберем правилната-нито СУ нито НБУ ще са отговорни за успеха или провала ни...
А за ясната картина-такава няма скоро да има-всеки има своите предпочитания за университет.Темата на този форум е "Относно НБУ..."ама нещо ние я размихме тая тема-вече тук не се говори за НБУ а се спори кой университет е по-добър-е,съжалявам,че ще разочаровам някои от вас,но по мое мнение до такъв извод няма да се стигне в близките седмици...месеци...да не кажа годинки
просто всеки е заел ясна позиция по въпроса,но жалкото в случая е,че никой не позволява да прочете и две думи навъпреки без после да се опита да го обори и то с нападки...няма по-добър от двата-СУ има своите традиции,името му е изградено и сега просто славата му се поддържа,докато НБУ тепърва поема по този път-просто стряскащото за повечето,които определено предпочитат класиката е,че НБУ напредва с голяма скорост,в което няма нищо лошо-само,че СУ не прави нио по въпроса-правят го само студентите,които следват там-но не по качествения и достоен начин,а с груби нападки към останалите университети.И се питам защо?-за да бъдат верни на уни-то си или за да се самоубедят,че те самите са направили правилния избор?Загадка,а?:)
А за ясната картина-такава няма скоро да има-всеки има своите предпочитания за университет.Темата на този форум е "Относно НБУ..."ама нещо ние я размихме тая тема-вече тук не се говори за НБУ а се спори кой университет е по-добър-е,съжалявам,че ще разочаровам някои от вас,но по мое мнение до такъв извод няма да се стигне в близките седмици...месеци...да не кажа годинки
Най-красивите неща се разкриват пред очите ни чак,когато ги затворим!
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
Набор 89 съм,другото лято ще кандидатствам.
Всички мнения,съпоставящи двата университета,направо ме побъркват и тоталнто объркват...
С ръка на сърцето си казвам,че специалностите в НБУ ми допадат повече.
Интересът ми е към визуалните изкуства,историята и психологията.
Притеснението ми е,обаче,именно сравненията,които се правят между двата университета.
Имам познати,които ми казаха,че очакванията им за обучението в Софийския не са оправдани,докато тези в НБУ - даже неочаквано оправдани.
Смятам да запиша курсове в Софийския тази година,но ще кандидатсвам и за НБУ.
Прочетох за + и - , но нека хората,които учат в НБУ да кажат по-конкретно,доволни ли са от обучението,специалностите,да препоръчат туй онуй
Всички мнения,съпоставящи двата университета,направо ме побъркват и тоталнто объркват...
С ръка на сърцето си казвам,че специалностите в НБУ ми допадат повече.
Интересът ми е към визуалните изкуства,историята и психологията.
Притеснението ми е,обаче,именно сравненията,които се правят между двата университета.
Имам познати,които ми казаха,че очакванията им за обучението в Софийския не са оправдани,докато тези в НБУ - даже неочаквано оправдани.
Смятам да запиша курсове в Софийския тази година,но ще кандидатсвам и за НБУ.
Прочетох за + и - , но нека хората,които учат в НБУ да кажат по-конкретно,доволни ли са от обучението,специалностите,да препоръчат туй онуй
-
Disasterpiece
-
Disasterpiece
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията"