Жунрналистика-време е

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

AlexLevit написа:национално и социално е едно и също.
Е не е!
Пример? "Бай Ганьо е социален тип, притежаващ множество национални характеристики. Защо ли? Защото байганьовците по душа не са само българи. Те се появяват навсякъде, щом е налице необходимият обществен манталитет."
НЕ можеш да слагаш знак за равенство между социално и национално!
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

kRiss написа:
AlexLevit написа:национално и социално е едно и също.
Е не е!
Пример? "Бай Ганьо е социален тип, притежаващ множество национални характеристики. Защо ли? Защото байганьовците по душа не са само българи. Те се появяват навсякъде, щом е налице необходимият обществен манталитет."
НЕ можеш да слагаш знак за равенство между социално и национално!
Хм, социален = обществен; ако пък се появява навсякъде, то значи е универсален. В този смисъл , притежава национални характеристики, защото е продукт на социалната действителност, която от своя страна е национална, тъй като е продукт на българското общество/нация.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

:roll: социален=национален=обществен, народен, общонароден...
Аз така ги виждам нещата...
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

според мен социалното е част от националното, но няма знак за равенство между тях.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
u-lq-lq
В началото бе словото

Мнение от u-lq-lq »

AlexLevit написа:
desitkata написа:Хлъзгава-не знам до колко е хлъзгава.По-добре е да се пише за Вальо Топлото(става въпрос засоциален проблем,в рамките на България) отколкото за глобалното затопляне.Идеята на този изпит е да съумееш да обединиш националното и социалното.Всеки може да пише,базирайки се на наученото в училище,за това,че ледниците се разтапят и пингвините умират.Предишните години по темата "футбол,футбол" по вашата логика би следвало да се пише за Световното,просто просто защото то беше тази година.Аз не съм на това мнение,на този изпит трябва да покажем някакви знания,над училищните имаме,и за едно изкаване(в тази или другата тема за изпита - че сме прекалено млади за да говорим за политика),то да кажа,че щом някой се е хванал на хорото-ще го играе.Искаш да си журналист,ще се интересуваш от всичко-в това число и политиката :)
Вероятно вм. социално имаш в предвид универсално, тъй като национално и социално е едно и също. При Вальо Топлото не става въпрос за социален проблем, а за криминален. Световното беше миналата година
Социален=национален???не мисля!!Ако сциален и национален бяха развнозначни думи нямаше политиците да се делят на СОЦИАЛИСТИ и НАЦИОНАЛИСТИ.за теб Волен Сидеров може ли да бъде сравнен с Първанов ?????

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

само да вмъкна отностно оценките на писмения по журналистика. в справочника пише ,че трябва да имаш над 3.50 . сигурни ли сте, че може да се явиш с по-ниска оценка , защото аз не съм от софия и само да се разкарвам няма смисъл ... ?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

между дуругото в унсс ме питаха лошо ли е да си националист в България...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Социален=национален???не мисля!!Ако сциален и национален бяха развнозначни думи нямаше политиците да се делят на СОЦИАЛИСТИ и НАЦИОНАЛИСТИ.за теб Волен Сидеров може ли да бъде сравнен с Първанов ?????
Ами за мен подобни разделения са откровена демагогия. Първо, целта на всяка политическа партия е благоденствието на нацията, тъй като политиците и партиите се финансират от данъците и таксите на гражданите. Социализъм като икономическа концепция означава: по-голямо разпределение на данъците за социални нужди, което от своя страна означава; по-високи данъци и повече бюрокрация. Национализмът пък исторически се свързва с протекционизъм, но само исторически, тук съм обяснил повече http://aleksanderlevit.blog.bg/viewpost.php?id=90119
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Тук съм обяснил повече http://aleksanderlevit.blog.bg/viewpost.php?id=90119
"Конуей не би желал да има нищо общо с либералния културализъм. Според възгледите на тази идеология, малцинствените култури в една държава заслужават специални преференции от държавата."
Това май важи и за България и ромите, да им го :violent1: на последните!! Те се ползват с повече права от който и да е друг етнос у нас, а започне ли да им пари на **** веднага отварят темата за "етническата нетърпимост". Такава нетърпимост има, но имам чувството, че е насочена към българите и то не само от страна на циганите (визирам турското МНОЗИНСТВО!!).
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Дали ще е мн.фатално ако съм попрекалила с политическите теми в есето...надявам се,че не... :cry:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Ще ти дам само един пример, а ти сама ще си направиш изводите. На изпита в УНСС писах почти само за политика и на лице е резултата- 3.70 (без устен, без напразни илюзии- GAME OVER!!)!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

звездичка, мисля, че няма да е такъв проблем; сложно ще стане, ако си се изказвала много крайно и остро по някои въпроси.
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

Blood Countess ,сега разбирам защо и моята оценка не е висока в УНСС.
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Blood Countess написа:
Тук съм обяснил повече http://aleksanderlevit.blog.bg/viewpost.php?id=90119
"Конуей не би желал да има нищо общо с либералния културализъм. Според възгледите на тази идеология, малцинствените култури в една държава заслужават специални преференции от държавата."
Това май важи и за България и ромите, да им го :violent1: на последните!! Те се ползват с повече права от който и да е друг етнос у нас, а започне ли да им пари на **** веднага отварят темата за "етническата нетърпимост". Такава нетърпимост има, но имам чувството, че е насочена към българите и то не само от страна на циганите (визирам турското МНОЗИНСТВО!!).
Напълно съм съгласен .
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Не съм се изказвала крайно и прекалено критично,а по-скоро съм давала примери,споменаване на факти...абе кой знае,то май ще разчитаме най-вече на късмет!А да ви питам някой попадна ли при Любомир Стойков на устния в УНСС?И какви оценки имате?Аз-5.00
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”