Въпрос отностно второ и трето класиране
Модератор: Boromir
- iliabelichev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Въпрос отностно второ и трето класиране
Съжалявам за поредната тема клише, но просто не мога да намеря конкретен отговор на въпроса си. Ако ме приемат на второ класиране "История", мога ли да подам документи за трето класиране като запазя "Историята" за да мога да влезна в по-предна специалност ?
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
От горното аз разбирам, че след второ класиране можеш както да потвърдиш, т.е. да запазиш мястото си, както и направо да се запишеш, също както е и при първо класиране.Чл.36. Вторият етап на класиране се обявява на 14 август. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 15 до 17 август включително.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в окончателното класиране.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
sladkata^f
- В началото бе словото
А аз имам един въпрос относно първо класиране. Много се рових, ама не можах да намеря инфо никъде.Ако си подам документи за СУ за второ класиране това автоматично ли ме лишава от правото да кандидатствам другаде?Защото имам надежди че в унсс ще ме приемат по първо желание, а в СУ с оценката ми по история няма да стане от първо класиране със сигурност.Всъщност аз трябва да подам документи , за да отида на второ класиране, нали? Няма май как да стане иначе
Обяснявам отново :
АКо кандидатствате в 2 или повече университета(да ги наречем с буквите А и Б) и се случи така,че на първо класиране сте приети в университет А (не най-желаната специалност) , а в другия не сте приет/а , на второ класиране ще участвате в университет А,ако сте си оставили дипломата там и сте си подали молба за прекласиране в по-хубава специалност!Това с оставянето на дипломите е гаранцията на университет А,че сте предпочели него пред университет Б или В или Д и т.н.... ! Вие вече сте студент в университет А, тъй като сте заявили желанието си да се обучавате в него и сте си оставили дипломата там! В университет Б ,тъй като не сте приети в нито една специалност на първо класиране,учатсвате автоматично и във второ!
При тази ситуация,ако на второ класиране в университет Б са ви приели в по-хубава специалност, а в Университет А нямате кой знае какви шансове, може да си изтеглите дипломата от университет А и да я депозирате в университет Б! Това не съм сигурна как става и дали става бързо и т.н.... затова не ми се вижда надежден вариант.
За целта ,трябва да сте решили още преди първо класиране в кой университет ви се учи повече,защото дилемите след това ще бъдат много!
Ако не сте приети нито в университет А,нито в университет Б на първо класиране, не е нужно да потвърждавате с диплома,т.е да ходите до София,Пловдив,Варна и т.н.... , Вие автоматично участвате във второ класиране във двата университета!
Ако сте приети и в двата университета А и Б , в дадения срок,за записване и потвърждаване, вие трябва да решите в кой от двата университета желаете да се обучавате,като прецените и специалносттта,в която сте приети!Тогава вече правите своя избор и отивате да си депозирате дипломата в един от двата!При тази ситуация,ако сте решили да изберете университет А,отпадате окончателно от университет Б и не можете да участвате нито във второ,нито в трето класиране на уни-т Б.Аналогично и за университет Б! Т.е най-голямата дилема или още наречена "луксозен проблем" е да бъдете приети на 2 или повече места!Тогава за много кратко време , трябва да решите кой от трите да изберете,тъй като отпадате от останалите 2!
Дано да съм била достатъчно ясна и изчерпателна!
АКо нещо не ви е ясно,питайте някой ,който е по-навътре в нещата!
Успех!
АКо кандидатствате в 2 или повече университета(да ги наречем с буквите А и Б) и се случи така,че на първо класиране сте приети в университет А (не най-желаната специалност) , а в другия не сте приет/а , на второ класиране ще участвате в университет А,ако сте си оставили дипломата там и сте си подали молба за прекласиране в по-хубава специалност!Това с оставянето на дипломите е гаранцията на университет А,че сте предпочели него пред университет Б или В или Д и т.н.... ! Вие вече сте студент в университет А, тъй като сте заявили желанието си да се обучавате в него и сте си оставили дипломата там! В университет Б ,тъй като не сте приети в нито една специалност на първо класиране,учатсвате автоматично и във второ!
При тази ситуация,ако на второ класиране в университет Б са ви приели в по-хубава специалност, а в Университет А нямате кой знае какви шансове, може да си изтеглите дипломата от университет А и да я депозирате в университет Б! Това не съм сигурна как става и дали става бързо и т.н.... затова не ми се вижда надежден вариант.
За целта ,трябва да сте решили още преди първо класиране в кой университет ви се учи повече,защото дилемите след това ще бъдат много!
Ако не сте приети нито в университет А,нито в университет Б на първо класиране, не е нужно да потвърждавате с диплома,т.е да ходите до София,Пловдив,Варна и т.н.... , Вие автоматично участвате във второ класиране във двата университета!
Ако сте приети и в двата университета А и Б , в дадения срок,за записване и потвърждаване, вие трябва да решите в кой от двата университета желаете да се обучавате,като прецените и специалносттта,в която сте приети!Тогава вече правите своя избор и отивате да си депозирате дипломата в един от двата!При тази ситуация,ако сте решили да изберете университет А,отпадате окончателно от университет Б и не можете да участвате нито във второ,нито в трето класиране на уни-т Б.Аналогично и за университет Б! Т.е най-голямата дилема или още наречена "луксозен проблем" е да бъдете приети на 2 или повече места!Тогава за много кратко време , трябва да решите кой от трите да изберете,тъй като отпадате от останалите 2!
Дано да съм била достатъчно ясна и изчерпателна!
АКо нещо не ви е ясно,питайте някой ,който е по-навътре в нещата!
Успех!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
sladkata^f
- В началото бе словото
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Аз също имам един въпрос относно класирането. Да кажем, че не ме приемат на първо класиране специалността, която ми е на първо желание, а някоя друга. Тогава ще си дам дипломата за второ и трето класиране, и ако тогава не стане за първата специалност, мога ли да се откажа изцяло от ученето, въпреки че са ме приели във втората по желание специалност?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
А сигурен ли си, че трябва да се плати таксата когато само потвърждаваш желанието си да учиш в СУ?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt