Френска филология 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Снимах конспакта за Ренесанса, малко кофти, даже съм драскала ,ама.. първото са книгите, трябва да изберем 7 от тях, другия лист е с темите- 5 трябва да изберем за изпита. Късмет!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/48/11895_150.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/48/11896_188.JPG
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
BeeCool
В началото бе словото

питанка

Мнение от BeeCool »

моля да ми помогнете! след един ден ще се записвам в сф университет и искам да пиша френска филология...НО, трябва да ми кажете как е?що е?заслужава ли си?защото май все още се колебая и мисля за другите спецалности с изпит френски език.И все пак най-много искам да продължа с фр,но малко допълнително инфо няма да ми е излишна! :D благодаря
Never Quit The Game
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

по-трудно е със сигурност, отколкото си представяш. Напрегнато е, постоянно има книги за четене, домашни, упражнения..има и по-леки специалности. ако аз можех пак да избирам нямаше сигурно да избера това,а влязох с най-голям ентусиазъм, който се скапа за 1 семестър в тази специалност. Ако смяташ да учиш и работиш е страшно трудно, защотот всеки ден има упражнения, на които трябва да ходиш. има и някои интересни неща, но има и големи и скучни безумия, които се чудя закакво ги учим :? Бяха ме съветевали да не се прехвърлям това, ама аз бях упорита и смятах, че не може да е толкова гадно, ама ето, че е гадно, повярвах като видях :lol: Така е като не слушам :P Много нерви се хабят излишно :? Малко преподаватели ми допадат :(
Нека и колегите се изкажат, ама не вярвам да има някой със запазен ентусиазъм :lol:
BeeCool
В началото бе словото

k

Мнение от BeeCool »

да мерси netea!точно това не исках да "чувам" :? .явно ще мисля и за друг вариант.но ми е мн трудно да реша,всеки ден нещо друго ми хрумва!Ако може да ме посъветвате нещо...? :) ох цялата тая работа е яко изнервяща! мир ... :)
Never Quit The Game
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

знам ли какво да те посъветвам, не те познавам, не знам интересите ти. Разбрах само, че филологията не е за всеки и че бая енергия трябва да вложиш. и другите филологии няма да са лесни. С френски има много варианти във философския факултет, само с френски ли ще кандидатстваш? хмм, не знам къде е хем приятно, хем не твърде сложно и напрегнато, хем полезно, хем с готини преподаватели, хем после да става за работене :lol: ако знаех, щях да съм там вече :P смяташ ли да работиш докато учиш?
Пусни някаква тема кой какво учи и доколко е доволен от преподаването, специалността, дали е интересно, приложимо, дали е натоварено. При положение, че не можеш да се ориентираш, аз така бих направила, но все пак изборът си е твой. Хора много, мнения всякакви...успех с взимането на решението, дано се окаже най-подходящото за теб;)
Аватар
industrialisation
В началото бе словото

Мнение от industrialisation »

nestea написа:Снимах конспакта за Ренесанса, малко кофти, даже съм драскала ,ама.. първото са книгите, трябва да изберем 7 от тях, другия лист е с темите- 5 трябва да изберем за изпита. Късмет!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/48/11895_150.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/48/11896_188.JPG
О, благодаря много, Nestea! Много добре си ги снимала даже. Мерси много за помощта. :salute:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

nestea написа: хмм, не знам къде е хем приятно, хем не твърде сложно и напрегнато, хем полезно, хем с готини преподаватели, хем после да става за работене :lol:
Няма такова.
Милички, ако някой види някаква програма за изпитите на септември, да пише...Може и да я снима :lol: , че с тия билети, хич не ми се дава за едната проверка .... :oops:
compaq
От дъжд на вятър

Мнение от compaq »

здравейте!имам един много важен въпрос и се обръщам към тези,които вече учат френска филология и знаят за какво става дума.с 2 думи накратко - тази година кандидатствах,все още не са излезли резултатите де,но май ще са хубави.имам страхотна работа,супер платена,но днес разбрах,че от септември-октомври ни сменят графика и ще съм само 1 смяна т.е. от 8 до 17ч. :( вместо от 16 до 01ч. :( това е за 3 дена от седмицата,2 съм почивка.събота и неделя на работа,но това не ме бърка особено.въпросът ми е следният: ще ми попречи ли новия график на следването? някои ще кажат чакай бе,тоя още не са го приели,а се е забързал... е,да,ама много ме интересува това в момента,защото тази новина ми дойде като гръм от ясно небе. и така...както вече разбрахте 3 дена(от понеделник до петък) няма да мога да посещавам лекциите. това ще бъде ли проблем? хайде...очаквам отговор от тези от вас,които вече са минали 1 курс и знаят как е....като програма,лекции и т.н. предварително ви благодаря,хора. :( :cry:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

здрасти;)
ако прочетеш темата по-подробно и сам ще можеш да си отговориш на въпроса.
моето лично мнение е, че ако работиш 3 дни от седмицата до 17ч, особено в първи курс, шансът да не минеш по-натам е много голям.
просто това е специалност, която ти отнема много от личното време, където искат присъствие, дават се непрекъснато домашни, програмата е сравнително запълнена с лекции и упражнения и освен това преподавателите живея с идеята, че френският и предметите им са смисъла на човешкото битие :)
все пак не е невъзможно да учиш и работиш във френска филология, но това може да стане с плаващ работен график.
успех :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Зависи. Не съм присъствала средно 70% на лекции и упражнения. Докарах до 4ти курс :lol: , но с 3ки и 7 изпита до държавен. :roll:
compaq
От дъжд на вятър

Мнение от compaq »

Crematory написа:Зависи. Не съм присъствала средно 70% на лекции и упражнения. Докарах до 4ти курс :lol: , но с 3ки и 7 изпита до държавен. :roll:
колко обнадеждаващо звучиш...лъч надежда в тъмния тунел :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, ако ми ги дадат тия 7 :twisted:
compaq
От дъжд на вятър

Мнение от compaq »

Crematory написа:Да, ако ми ги дадат тия 7 :twisted:
и все пак по темата..мислиш,че е възможно да работя тази работа и в същото време да ходя на лекции? :?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Специално за първи курс, мисля , че ще стане много трудно. Те лекциите иди-дойди, ама на упражненията от практическия поне първата година трябва да ходиш.
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

я разкажете какво интересно се учи първата година:)
Заключено

Обратно към “ФКНФ”