Приятел мой - предател мой
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хубава тема ! Тъкмо напоследък си мислех относно това защо човек умишлено или не винаги наранява жестоко хората на които най-много държи, тъжно но факт
та по същия начин и с приятелството и предателството,когато нещата се разминат ,винаги се намира някой който ужким ти се пише за приятел, но всъшност само те използва и хоп ето ти едно предателство спрямо теб самия.Както каза Стрийт Спирит, предателството от приятел е може би това чувство което ти причинява най-много болка и не може да бъде забравено лесно,винаги тегне някаква сянка
Самата аз съм имала доста мними приятели в детските години, но си мисля че това е нормално за тази възраст.Лошото обаче е когато един човек когото смятах за истински приятел предаде доверието ми , защото едно е да казваш някакви неща, но съвсем друго е да ги изпълниш напрактика.не съм злопаметна, нека си бъдат жимви и здрави и дано се поучат от грешките си и живота! Та така в момента смятам че имам само няколко истински приятели на които знам че мога да разчитам и вероятно това никога няма да се промени
Като птичка в небесата 
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе аз какво да направя като форума се бъгна точно тогаваdon_angelitto написа:Сиентело, чета всеки следващ твой пост и все нови и нови неща откривам.![]()
Иначе по темата: и на мене ми се случи преди около 5-6 години класиката, за която спомена Кастело, но това беше и Е положението.
П.С. Модераторите ако могат да ги изтрият излишните постове, защото аз не мога
Като птичка в небесата 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В известна степен и ти си прав, но аз съдя по поведението на хората и в крайна сметка май за всеки предателството като вложен смисъл в него може да бъде равносилно на различни нещаJoker написа:Да се изстъпя още веднъж, но е важно да правим разлика между неоправданите наши очаквания и истинското предателство, когато ти е казвано едно нещо, а се прави обратното. Първото си е наш проблем, но другото - не!
Като птичка в небесата 
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да ти кажа имаш право.Човек понякога си гради грешно впечатление за познатите си и после когато не оправдаят очакванията му се разочарова.А всъщност той си е виновен.Joker написа:Да се изстъпя още веднъж, но е важно да правим разлика между неоправданите наши очаквания и истинското предателство, когато ти е казвано едно нещо, а се прави обратното. Първото си е наш проблем, но другото - не!
.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Мииии... да започна с това, че май нямам особено много приятели (и особено пък, приятелки)...
Не са ме предавали. Разочаровали са ме, а това е по-лошо!
Веднъж, ама бях малка и отдавна ми мина
(От случая научих, че е безсмислено да се измъчвам аз заради несъвършенствата на нечия друга (човешка) природа)...
Наранявало ме е отношението на един приятел, и продълава да ме наранява, всъщност. Беше фин и изтънчен, очарователен и интригуващ; но претърпя една странна и досадна трансформация, в следствие на която се превърна в псуващо, безразлично, грубо и нервирано, песимистично същество. Прилагателните станаха объркващо много, спирам. Пък и то.. не е точно предателтво, нали???... Освен че е 'предал' романтичния образ, който имам АЗ за него в СОБСТВЕНОТО си съзнание, той друга вина няма
Истинските приятелства ме плашат. Дълготрайните 'връзки', породени още от детските игри. Добре де, имат си позитивни страни: не губиш време в опознаването на някой; споделенято, интимниченето, казват, безценно било
Но аз си предпочитам новото -да любопитстваш и научаваш, да трупаш впечатления, да оставяш такива
Може би затова ми трябва мноооого малко време, за да се доверя на някой; бързо я прескачам тая граница, от непознат на близък 
А близките... те не те предават
Не са ме предавали. Разочаровали са ме, а това е по-лошо!
Веднъж, ама бях малка и отдавна ми мина
(От случая научих, че е безсмислено да се измъчвам аз заради несъвършенствата на нечия друга (човешка) природа)...
Наранявало ме е отношението на един приятел, и продълава да ме наранява, всъщност. Беше фин и изтънчен, очарователен и интригуващ; но претърпя една странна и досадна трансформация, в следствие на която се превърна в псуващо, безразлично, грубо и нервирано, песимистично същество. Прилагателните станаха объркващо много, спирам. Пък и то.. не е точно предателтво, нали???... Освен че е 'предал' романтичния образ, който имам АЗ за него в СОБСТВЕНОТО си съзнание, той друга вина няма
Истинските приятелства ме плашат. Дълготрайните 'връзки', породени още от детските игри. Добре де, имат си позитивни страни: не губиш време в опознаването на някой; споделенято, интимниченето, казват, безценно било
Но аз си предпочитам новото -да любопитстваш и научаваш, да трупаш впечатления, да оставяш такива
А близките... те не те предават
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Има само един човек на когото държа истински и мога да простя, както дребните, така и по-сериозните прегрешения. Никой не е идеален, а ако има такива хора трябва да ги забранят със закон, ако хората около мен бяха непогрешими само бих се чувствала гадно щото аз не съм и със сигурност мога да кажа, че не винаги съм била "най-добрия приятел".
За изграждането на едно приятелство са необходими много грижи и една от тях е да можеш и да прощаваш, хората понякога твърде много се оплитаме в принципни пизиции, а на практика живота е друг и често нещата се свеждат до ситуации, и все пак: като не възлагаш големи надежди за хората няма опасност да се разочароваш - принципна позиция
За изграждането на едно приятелство са необходими много грижи и една от тях е да можеш и да прощаваш, хората понякога твърде много се оплитаме в принципни пизиции, а на практика живота е друг и често нещата се свеждат до ситуации, и все пак: като не възлагаш големи надежди за хората няма опасност да се разочароваш - принципна позиция
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."