Жунрналистика-време е

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

винаги съм се възхищавал (и съжалявал) хората, които ичат наизуст :wink: да можеш да назубриш 80 теми за 8 месеца ми се вижда доста по-сложно от това да разбереш тврчестово на авторите, затова го карам по-полесния за мен начин :)

иначе според мен изпита по литература е 50% знания и 50% талант ( да пишеш, да се изразяваш). а оценяването е като при тестовете: 60% за 3-ка и 100% за 6-ца. т.е. само с талант или само със знания си си за двойка
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Дичоу написа:И все пак...някой да държа в 292????
Аз но на изпита по литература :lol: Това значи, че и на литературата си бил там. На кой ред беше?

А за коментарите на Светуващият оставам без коментар. Изглежда е някакъв сноб, а и заплахите и всички тези обиди тип селски коч са sooo pathetic... И аз си бях изградил мнението, че е доста над тези неща, но изглежда е поредният зомбиран зубрач. :roll:
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

jexjex написа:винаги съм се възхищавал (и съжалявал) хората, които ичат наизуст :wink: да можеш да назубриш 80 теми за 8 месеца ми се вижда доста по-сложно от това да разбереш тврчестово на авторите, затова го карам по-полесния за мен начин :)

иначе според мен изпита по литература е 50% знания и 50% талант ( да пишеш, да се изразяваш). а оценяването е като при тестовете: 60% за 3-ка и 100% за 6-ца. т.е. само с талант или само със знания си си за двойка
Да, само дето това, което ти можеш да разбереш за творчеството на някой автор може да е полярно противоположно спрямо това какво смята Валери Стефанов. А ето това му е хубавото на СУ- нямаш право на мнение, ако излезеш извън каноните... зле.

То и аз пробвах само със знание, ама нещата станаха инак. :roll:

А относно 50%-те процента талант- според процентите талант са около 1%, евентуално нула. Все пак всеки може да напише НЯКАКВА тема, не говоря за идиот: идеята ми е, че между много високият и много ниският стил разликата е сигурно 50 стотни, всичко останало се определя от валеристефановизмите в темата ти. Тоест, една тема с много нисък стил (да кажем, като роман на Христо Калчев), но развита идеално зубрачески може да получи 5.50, може и 6.00...
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Добре. Но какво му остава на послушния кандидатстудент, освен да следва канонизираните правила? Бунтуваш ли се - out си! Примери бол!
Може много да се спори по темата "по какъв начин се влиза в СУ".... - и какво от това? Няма значение, нали? :) За съжаление никому не пречим, приказвайки си.
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

И аз разчитам на собствени сили, на собствени мисли и разсъждения,но вече 2 години все 3.50... явно толкова ми е акъла :Р... ама не мога да се съглася,че имам знания и талант за писане на ниво 3.50... , но се примирявам,което е и добро и лошо,погледнато от 2 различни страни!
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

kRiss написа:Добре. Но какво му остава на послушния кандидатстудент, освен да следва канонизираните правила? Бунтуваш ли се - out си! Примери бол!
Може много да се спори по темата "по какъв начин се влиза в СУ".... - и какво от това? Няма значение, нали? :) За съжаление никому не пречим, приказвайки си.
Идеята е, че не всички са праволинейно мислещи посткомунистически промити мозъци, ами има и такива, които дефакто ще оценят, ако имаш висок стил и различно мислене. Та когато някой се падне при тях и получи за неназубрена тема 5.30, той естествено ще казва, че "в СУ се оценява оригиналността". Ето това е красотата на комунизма: кара хората да се вглеждат в дребното, не в голямата картина, като същевременно се избиват и наричат един другиго "глупаци" (светъл пример: Светуващия). Чиста работа. :wink:

Но да, ако се ебаваш с комунизма, отиваш в ГУЛАГ. Повече няма какво да коментираме. :roll:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

GombeTo написа:
Аз но на изпита по литература :lol: Това значи, че и на литературата си бил там. На кой ред беше?
На Литература бях в 272...
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

нямазначение написа:

ако се ебаваш с комунизма, отиваш в ГУЛАГ
:hello1: :hello1: :hello1: :twisted:
blue-sky
В началото бе словото

Мнение от blue-sky »

Светуващ, уникален си!
И не, това не го казвам като комплимент. Нито имам амбицията да се заяждам с анонимници по разни форуми и да губя ценното си време. Това го пиша, защото искам да изразя позиция, защото някои позиции трябва да се изразяват.
Твоите изяви тук разглеждам не като изявите на отделен човек, а като симптом. Симптом на една леко протичаща, но с предизвестен край болест, наречена конформизъм. Малко ме интересува какъв си в така наречения реален живот, но това, което показваш тук, е първо смехотворно, второ - достойно за съжаление, ако отразява твоята действителност. Лично мнение. Пред какво се прекланяш? Пред псевдоинтелигентския бюрократизъм на част от проверяващите в СУ? Участник си на националния кръг на олимпиадата. Добре, завидно постижение - а прави ли те то автоматично притежател на рядко срещан талант? Говориш за посредственост и акъл - можеш ли ти да поставиш границата между двете? Или за това си има хора - пак онези проверяващи, които всички до един са на такова високо ниво, че не могат да не бъдат смятани за еталон? Лек парадокс - ти се смяташ за мислещ индивид, но не поставяш под съмнение тази им компетентност. Мислещият човек се съмнява - понякога в другите, понякога в себе си. Дотук не видях да изпитваш съмнение, видях само да лепваш забавни в наглостта им етикети на хора, които леко кривват от очертаната от теб "университетска" линия. Какво е твоето верую и може ли то да не бъде изразено с цитат от някое професорско светило? Като морален квестор ли се изявяваш?
След всички тези въпроси аз мога да кажа само едно - сигурна съм, че ще просперираш. Такива като теб винаги стигат до най-горните етажи на всяка обществена конструкция.

П.П. Реших да не се явявам на изпита, имам 4.25 при цяла година избирателно четене и писане на теми и ни най-малко не ме притеснява това, че на някого горното мнение ще се види твърде сериозно.
Аватар
По
В началото бе словото

Мнение от По »

Колко хъс и настървеност, а всъщност напразно изгубена енергия... Спорове от типа "тъп си"-"не, не съм" са абсурдни в реалното общуване, та какво ли остава за един форум...
По-добре се усмихнете на себе си като прочетете/видите нещо, което провокира отрицателна емоция у вас :) Ако гарнирате усмивката и с едно Mojito( е, айде, може и нещо друго, по желание на клиента :wink: ) , може би ще се почувствате още по-комфортно. Или с две думи - освободете напрежението 8)
Sometimes I see myself falling ... in a sea...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Дабе....Relaxxx a litle...Светещия не изглеждаше толкоз изтрещел преди да си види оценката...какво стана, драги??? Или това са закъснели пориви за изтъкване??? Или за разпускане от тежкото натоварване от изпитите?Не знам и не мога да знам...за това се въздържам от лепкането на етикети по твой адрес и даже ще се опитам да те оправдая...все пак всеки е малко или много НЕЧОВЕК след тва зверско учене...
Аватар
elysium
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от elysium »

аз... днес!!! :)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

elysium написа:

аз... днес!!! :)
Брао...аз като гледах всички писаха доста...значи си се справила...аз бях с черна тениска "Dockers" и къси камофлажни панталони...коя беше ти???
Аватар
elysium
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от elysium »

чакай да си спомня :lol: бял потник и кяфява пола... бях предпоследна откъм прозореца на някъде четвъртия- петия ред ... ама то едно момиче ли имаше :wink: а момчетата бяхте малко ... и пак не се сещам нещо... къде седеше?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

elysium написа:чакай да си спомня :lol: бял потник и кяфява пола... бях предпоследна откъм прозореца на някъде четвъртия- петия ред ... ама то едно момиче ли имаше :wink: а момчетата бяхте малко ... и пак не се сещам нещо... къде седеше?
Хм..ми май и аз бях на същия ред, но по - към средата...все пак и аз бях от към прозореца...като влезеш в аудиторията - в ляво...къса коса, и леко брадясал...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”