Математика 2 на 26.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

petio написа:
Пич та дрънка написа:А не да има 100 шестици и всички да са писали КН и от ФМИ да се чудят как да ги приемат примерно.
И в коя статистика успя да ги видиш тия 100 шестици, че не се разбира от поуста ти???
Толкова си се вманиячил в това да се заяждаш с мен, че се хващаш за всяка думичка буквално.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

korpusito написа:
Пич та дрънка написа:Т.е. ти си на мнение че изпитите трябва да стават все по-лесни?
Не ама не мисля,че сички требе да имат 3 ,а само ти да имаш 6.... :wink: :wink:
Малко сериозни хора се явихме на математика 2 затова очаквам слаба статистика. Да беше тази тема пусната на предварителен изпит - статистиката щеше да се запази в сравнение с годините когато са били по 4 задачи на изпит.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Methuselah написа:
petio написа:
Пич та дрънка написа:А не да има 100 шестици и всички да са писали КН и от ФМИ да се чудят как да ги приемат примерно.
И в коя статистика успя да ги видиш тия 100 шестици, че не се разбира от поуста ти???
Толкова си се вманиячил в това да се заяждаш с мен, че се хващаш за всяка думичка буквално.
Чак вманиачил не...ама статистиката ще си покаже.БТВ не искам да става като УНСС ама ще стане...и то именно защото поколенията започват да не се интересуват толкоз от учене...и не им се учи...и прочие.И за да бъде прикрито това се пускат лесни изпити.Напълно съгласен съм че предварителния беше доста лесен.Просто беше в много кофти ден.За мен Мат1 е изпита, който трябва да се дава и на предварителния и на мат2(като трудност).Както казах...за тебе са лесни щото решаваш конкурсни задачи сигурно от миналата година.Ма не сички имаме тая възможност.Колкото до другото което каза:
Хващал съм отпреди 10 години теми за СУ.Много са приятни.Изрешавах сичко давано в СУ от 90 година насам.И според мен тая година мат2 е една от най-сложните падали се досега.Това е личното ми мнение.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

няма да ставаме колеги :wink: заебах го тоя изпит супер яко :) ама сиг щото на УАСГ имам 4.40 а на ВВМУ 6.00 8) :P
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

red&white написа:няма да ставаме колеги :wink: заебах го тоя изпит супер яко :) ама сиг щото на УАСГ имам 4.40 а на ВВМУ 6.00 8) :P
Тва е супер...ама кво е ВВМУ :shock: :shock: :shock:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Темата беше хубава и подхождаше на СУ.
Според мен най-лесен беше мат1, после предварителния, a най-труден беше мат2. И статистиките би трябвало да го потвърдят.
Въпреки че нищо не направих, се радвам за тази тема, защото по-малко хора ще ме минат по бал. :wink:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

Висше Военноморско Училище 8) ще ставам капитан ... маи :lol:
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
Sunbaby
В началото бе словото

Мнение от Sunbaby »

Ще ме извинявате , но за спора по-горе искам да кажа нещо .... като че ли сякаш кандидат-студентите от миналите години са се тръшкали да ходят по частни уроци, както в момента повечето правят и накрая резултат никакъв . Просто в училище не са били толкова разпуснати. И ученика не е казвал, пишете ми 3 ... за да не се занимавате с мен и после този човечец отива изкарва на промяна на оценката 5-6 защотото примерно преписал или Свети Петър му се явил, отива на изпит и влиза с 3,50 в СУ :evil: Та мисълта ми е, че нещата се започват още от учлище, не виждам защо университетите трябва да се съобразяват и да снижават нивото :shock: Всичко се манипулира и се отива към "по-доброто" :x
Бягай от мен,видиш ли ме бягай колкото ти сили държат,защото настигна ли те ще разбъркам в теб ,ще ти взема най-ценото и ще си отида без да разбереш как е станало дори !
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Sunbaby, какво кандидатстваш? ФМИ?
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Sunbaby написа:Ще ме извинявате , но за спора по-горе искам да кажа нещо .... като че ли сякаш кандидат-студентите от миналите години са се тръшкали да ходят по частни уроци, както в момента повечето правят и накрая резултат никакъв . Просто в училище не са били толкова разпуснати. И ученика не е казвал, пишете ми 3 ... за да не се занимавате с мен и после този човечец отива изкарва на промяна на оценката 5-6 защотото примерно преписал или Свети Петър му се явил, отива на изпит и влиза с 3,50 в СУ :evil: Та мисълта ми е, че нещата се започват още от учлище, не виждам защо университетите трябва да се съобразяват и да снижават нивото :shock: Всичко се манипулира и се отива към "по-доброто" :x
Прав си, че всичко тръгва от училище...даже си мисля, че започна да се влошава още от основното, но това е лично мое мнение.Относно университетите-те са безсилни както казах.И пускат лесни изпити(предварителния в СУ по мат та и редовния мат1, а да не споменавам и УНСС, тенденцията я наблюдавам и по друфите вузове) и причината за това е именно да се прикрие следния факт:Я си представи, че пускат трудни изпити(под трудни имам впредвид теми от минали години преди 2004 примерно) и в специалности дет се влиза по принцип с оценка над 5.50 почне да се влиза с оценки от рода на 4.80-5 .Тогава ще е очеизбойно че образованието е много западнало.Да не говорим, че е лошо за самия университет.Бъдещите кандидат-студенти ще си кажат-глей бе във ВУЗ 1 се влиза с 4, а във ВУЗ 2 се влиза с 5.50 .Значи ВУЗ 2 е по-добър от ВУЗ 1 щото там влизат по-умни деца.Та според мен изпитите ще стават все по-лесни и по-лесни...а резултатите ще са същите(като балове и прочие).Обаче изпитите не трябва и да са прекалено трудни...Все пак има много субективни фактори, които могат да попречат на кандидат-студента да се представи на 100%.Както някой каза...задачите трябва да са с постепенно нарастваща трудност т.е. ако дам за пример СУ с 10 задачи първата да е много лесна(не казвам че не беше) и трудността да нараства постепенно и сичките тея неща до около 7-8 задача да са съобразени напълно с това какво може да се научи в училище т.е. да са съставени най-вече от основни задачи, комбинирани с формули и малко съобразяване на места...за 8, 9 и 10 вече да се изисква по-логическо мислене и повече разсъждения, които трудно можеш да придобиеш от училище, а можеш като решаваш много задачи и се научаваш да мислиш по "математически" начин.Така ще се отсеят хората, които имат това мислене, от хората, които са учили в училище но не са се занимавали кой знае колко извън училище.(Не можеш да ме убедиш, че без никаква помощ само седейки сам и решавайки ще можеш да се справиш със задачите от мат2).
За мен това не беше постигнато на тези кандидат-студентски изпити...и си мисля, че няма да се направи и за в бъдеще, но такъв е живота:)Не искам и да си помислям какво ще е образованието след 10 години.По принцип не съм песимист, ама в случая нямам капка оптимизъм.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

рetio,

1. Sunbaby е женска.
2. Познавам човек, който без частни уроци е направил всичко на мат2, така че стига си говорил наизуст...
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

uktc написа:рetio,

1. Sunbaby е женска.
2. Познавам човек, който без частни уроци е направил всичко на мат2, така че стига си говорил наизуст...
Беше късно и не обърнах внимание за пола :)
Еми щом казваш, че познаваш...А какво имаш впредвид под това, че говоря наизуст?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Ами наизуст... Значи без да се аргументираш с факти :)
П.П. Нали знаеш, че аз съм от правешкия ТУЕС? :lol:
Аватар
Pezo
От дъжд на вятър

Мнение от Pezo »

По-добрият математик просто е решил повече задачи през живота си.
Аватар
Sunbaby
В началото бе словото

Мнение от Sunbaby »

КН и СИ ....
и друго нещо , ако разбираш от математика , трябва ли да се интресуваш от компютърни специалности ... само се питам ? Или обратното :roll:
Бягай от мен,видиш ли ме бягай колкото ти сили държат,защото настигна ли те ще разбъркам в теб ,ще ти взема най-ценото и ще си отида без да разбереш как е станало дори !
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”