Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Честито, Симона!
Ако имаше в Плевен специалност, която ми харесва... :D Че съм плевенчанка и щях да се размажа :headbang:
Иначе който е казал, че двойките не се сумират, лъже! Във Варна написах тема и половина, като тая половина я написах с дупето си :oops: и са ми писали 3.50. :D
И последно искам да ви питам нещо. Толкова много се бутате в молекулярна биолигия и биотехнологии, а имате ли представа за какво ви е това? Какво правиш като го завършиш? Недоумявам! Имат ли бъдеще тук тези странни неща и доколко? Аз ги писах там назад в желанията си, просто, за да съм писала нещо, но те ще ме приемат екология с 5.13, така че няма да се запозная отблизо с тях, но ми е много интересно за какво става въпрос горе-долу.
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

mirchetu написа:Честито, Симона!
Ако имаше в Плевен специалност, която ми харесва... :D Че съм плевенчанка и щях да се размажа :headbang:
Иначе който е казал, че двойките не се сумират, лъже! Във Варна написах тема и половина, като тая половина я написах с дупето си :oops: и са ми писали 3.50. :D
И последно искам да ви питам нещо. Толкова много се бутате в молекулярна биолигия и биотехнологии, а имате ли представа за какво ви е това? Какво правиш като го завършиш? Недоумявам! Имат ли бъдеще тук тези странни неща и доколко? Аз ги писах там назад в желанията си, просто, за да съм писала нещо, но те ще ме приемат екология с 5.13, така че няма да се запозная отблизо с тях, но ми е много интересно за какво става въпрос горе-долу.
Ако случайно се откажа да кандидатствам втори път в му и си остана МБ в СУ, сигурно ще замина за Германия след 1та 2та година, защото и аз не виждам голямо бъдеще на МБ в България
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

e малко ли останаха клиничните,биохимичните лаборатории,фармацевтичните складове :roll:
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

fosilka написа:Ех дано да ни стигнат оценките.Аз за СУ не държа.Незнам колегата александър кво иска.Иначе дано всички колеги се уредим според желанията си.
А иначе ще ми е интересно да видя кво ще ме класират в СУ :)
Колегата александер се стреми за МБ.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

И добре де в края на краищата МБ или БТ в СУ? Кое е по-добре? Кое е по-перспективно?
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

ira написа:И добре де в края на краищата МБ или БТ в СУ? Кое е по-добре? Кое е по-перспективно?
Техните учебни планове горе-долу са приблизителни еднакви. Но по-голям шанс за реализация при степен "бакалавър" е биотехнологията. Но ако учиш и магистратура вече зависи от нея.
Изображение
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

aleksander написа:Това е изказване на B1Ology.
Значи,аз съм първи курс и кой знае какво не мога да ти кажа,но ще споделя впечатленията си до момента...
Знай обаче,че биологията е тежичка наука,която изисква много четене и следването не е лесно... Още повече,че в БФ са набутали и някои безсмислени предмети(като математика с невероятно заядливите си преподаватели-и по-скоро един адски ексцентричен и заядлив доцент ,който ти прави големи проблеми,къса много и ти опъва нервите до краен предел...Те всъщност много хора могат да ти опънат нервите... ). Още съм в началото,а вече имам чувството,че понякога се отдалечаваме от същината и учим всичко друго,но не и биология .
Ако сериозно обаче ти се занимава с биология,давай смело напред - за бъдещето не се притеснявай. Ако си учиш сериозно,работа и реализация със сигурност ще имаш... Казват,че в чужбина работа за молекулярни биолози имало... В България е малко по-трудно,но повтарям с желание всичо се постига - ето в Майчин дом откриха център по Молекулна медицина(точно като за нас ,молекулярните биолози... ),казват,че с Биохимия и Вирусология също имало работа(доста се бутат в тези катедри...),в Медицинска академия имаш възможност за работа,в лаборатории към болници и частни клиники(например ин-витро оплождането се извършва от биолози). Знам за биохимията към Военна болница,че имаш някаква възможност за работа ,и не само за биохимията... Хубаво е от сега да знаеш с какво точно искаш да се занимаваш.
В чужбина доста се търси нашата специалност,ако имаш желание и възможност там е хубаво да си вземеш магустратурата или да заминеш по някаква програма.

Като материална база НЕ очаквай нищо особено - ето това е болното място... Казват,че има катедри с що годе нормална база,засега не съм ги видял - по зоология е що годе свястно,по ботаника е добре... Но и още в първи курс предполагам,че е рано... Очаквах цитологията,която според мен за сега е най-смисленият и най-важен засега за нас предмет да има хубава база,уви трагедията там е пълна(не искам да те плаша де ...)
Но за сметка на това преподаването е на ниво - лекциите по цитология са уникални(компенсират упражненията ). Проф. Румен Панков е изключителен... Асистентите също са свестни...
Е,има и изключения ,като целия курс по обща и неорганична химия и математиката - там всичко е адски тъпо и е наистина мноооого зле...

p.s. За еколозите казват,че има по-голяма възможност за работа,не знам...
Но знам,че там определено се учи по-малко и натоварването им не е голямо.
ето и адреса на темата:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... sc&start=0
Изображение
Satanik
В началото бе словото

Мнение от Satanik »

abe q kajete kak varvi bala v mu-varna ot minalite godini po li e nisak ot mu sofiq za medicinata nqkoi kaza 4e minalata godina se e vlizalo s 4.50 i po dvete dori i po malko vqrno li e nqkoi ako znae da kaje pls...
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Чух, че е излязло класирането в ПУ, моля ако е така някой да напише минималните балове , ще бъде интересно, там резултатите бяха много високи! Аз не съм запозната с баловете във Варна , но доста хора от този форум знам че кандидатстваха там.
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Здравейте, хора :)
Честито на тези ,които са доволни и нека късмета да бъде с недоволните :D Аз изкарах тоя път по-малко - 4.50...и най-странното е ,че писах точно като в учебника (е, с леки отклонения де :)) обаче пропуснах пространствена структура и единия пример за вида на гората(смесена или иглолистна ли там как беше ... :roll: ) и съм сигурен ,че са ме клъцнали повечко заради пространствената структура...

Хахаха На предварителния тея теми (реализацията на ген инфо) от месец не ги бях преговарял и си я написах темата като съчинение разсъждение :lol: :lol: :lol: и очаквах 3-3.50, а то 4.63 :D .Оттук си направих извода ,че колкото повече се стараеш да ти е както в учебника и да се сещаш точно как са написани изреченията ( и запетаите :lol: :lol: :lol: ) се объркваш повече,'щото пречи на мисълта.... е, както и да е :)

Фактите са налице :arrow: 4.63Дано имам късмет с МБ :?
Изображение
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Аз писах всичко, което беше писано от дадените 4-те учебника, чертах, писах където може и допълнения и какво стана 3.50. Но това може да е от теста, сигурен съм че поне половината от въпросите са ми верни.
Изображение
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Satanik написа:abe q kajete kak varvi bala v mu-varna ot minalite godini po li e nisak ot mu sofiq za medicinata nqkoi kaza 4e minalata godina se e vlizalo s 4.50 i po dvete dori i po malko vqrno li e nqkoi ako znae da kaje pls...
Във Варна на първо класиране за жени медицина е 34,26....а за мъже към 32, ама все пак това е първо класиране
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Александър,
Благодаря ти за информацията! Значи ако съм приета МБ на 1 класиране, ще си заложа дипломата за второ класиране за да се класирам за БТ. И на мен по-ми харесват БТ!
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Ти как си подредила специалносттите ?
Изображение
alibaba
В началото бе словото

Мнение от alibaba »

излезе статистиката за изпита по биология и резултатите от химия 1.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”