Ислям, българка, забрадка?

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Е то тоя атеизъм, дето властва в България, е резултат от 45 години политика на атеизъм и промиване на мозъци, които превръщат силно религизония преди 1944 година народ в една безбожна маса, която вярва, че Сталин е бащата на народите, а не че Исус е Господ Бог.

Има толкова много връзки и причини, всичко е толкова сложно... Да вярва кой в каквото си иска - в Мечо Пух или Исус, но в държавата България да се държи на ниво и да спазва законите й.

Хина и Амина, ако нещо в тази държава не ви харесва, може спокойно да емигрирате в т.нар. от вас "европейски" такива!

Мисля, че темата се изчерпа - безсмислено е да се спори с някакви женорляци, които си правят социални експерименти с мнението на студентите.

Призовавам да се заключи темата!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Аз прозовавам да убием неверниците с камъни, ако не приемат искляма :lol:

Знаете ли, между другото, защо българите
и другите хора по различен начин "казват" ДА и НЕ с глава?
Интересно м ие дали нашите мюсюлмански приятелки тук знаят защо...
Последно промяна от Паган на 27 Юли 2007, 11:16, променено общо 1 път.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Vintersorg написа:Е то тоя атеизъм, дето властва в България, е резултат от 45 години политика на атеизъм и промиване на мозъци, които превръщат силно религизония преди 1944 година народ в една безбожна маса, която вярва, че Сталин е бащата на народите, а не че Исус е Господ Бог.

Хина и Амина, ако нещо в тази държава не ви харесва, може спокойно да емигрирате в т.нар. от вас "европейски" такива!
Е горното ясно :)

А аз до колкото разбрах hina вече живее в чужбина, ако съдя по линковете от Google - в немскоговоряща страна (Германия, Австрия..)
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
hina
В началото бе словото

Мнение от hina »

castelo написа:
А аз до колкото разбрах hina вече живее в чужбина, ако съдя по линковете от Google - в немскоговоряща страна (Германия, Австрия..)
аз не само че живея, а съм и израстнала...

за инфо: като говорех за работа в началото, ставаше въпрос за работа в България - но като видях съответната рубрика във форума, разбрах, че предложенията за заплащане не са зависили от забрадката ... просто съм свикнала, че като се каже цифра по-малка от 8-10 € Netto да си мисля че искат да ме баламосват..
hina
В началото бе словото

отговорите на първите постинги

Мнение от hina »

Cosa~Nostra написа:От това, което си написала, разбирам, че ти си била ревностна християнка, след това си прочела Корана и, без да се замисляш, си приела исляма.
Интересен казус...
Ако си била толкова уверена поддръжничка на християнските догми и ценности, то как така, "без да се колебаеш дълго", сменяш религията си и слагаш забрадка?

не съм писала "без да се замислям" това е собствена интерпретация, а "не дългото колебаене" беше 2 години, през които прочетох и научих много неща!

radja написа:Не мислите ли, че повелите на Бог са малко retro и се нуждаят от update, защото греховете и провиненията ни са станали a little bit different?

те са "a little bit different", но повелите не са "retro". И все пак Бог е този, който казва че насилие във Вярата няма, който иска вярва, които иска не вярва! Но най-глупавото е да вярваш или пък не вярваш без да си се информирал и да си се замислил!

radja написа:Преди 100 г. Ататюрк е премахнал забрадките в Турция, за да може хората там да се почувстват равни, да заживеят съобразно с епохалните ценности и норми.... Има си правила. Всички се съобразяваме с тях ако не можем да ги заобиколим.

България с Турция преди 100г. ли да я сравняваме сега?

Vintersorg написа:Човек е свободен да вярва в каквото иска. Но специално в твоя случай мисля, че колкото и да казваш как си била ревностна християнка, всъщност не си била ...ама хич.
Защото ревностните християни не сменят вярата си дори пред кладата, дори пред окървавения дръвник, на който ги слагат.
Защото истинският християнин умира в мъки, но остава такъв - прочети "Време разделно", вместо да ни обясняваш колко мъдрост се криела в Корана.

за теб явно християнин = националист, българин = християнин, турчин = мюсюлманин и.т.н. препоръчвам ти уроци по история и география

Паган написа:Че си приела исляма добре. И аз го предпочитам повече от християнството.
Ама с тая забрадка... бабичка ли си? Или не, не!
Просто се изживяваш като голяма мюсюлманка!
Стана по-мюсюлманка от мюсюлманите.
Доста е смешно, имам една учителка българка, дето мисли,
че знае румънския перфектно и се мисли за по-голяма румънка
от румънската ни преподавателка!

дали съм по-мюсюлманка и от мюсюлманите - дрехите не правят човека, въпреки че има една такава немска поговорка...

а забрадката няма нищо общо с бабичка, защото това си е изискване в исляма! и думата по-мюсюлманин или по-малко мюсюлманин не съществува или си или не - нивото на всеки го знае само Аллах!

castelo написа:Аз бих искал да питам hina все пак какво я е накарало да си смени религията, защото са ми интересни мотивите на един и преди, и след това вярващ човек.

Исляма не противоречи на човешкия индивид, такъв какъвто е. В Исляма всички са равни, просто казано Корана дава отговорите на всички въпроси, на които Християнството не дава. В Исляма човек е човечен и.т.н. Знам това противоречи на всичко което се гледа и слуша в медиите, но все пак аз говоря за Исляма, а не за мюсюлманите.

castelo написа:Аз доколкото знам на снимките правят проблеми и за косата - не трябва да пада върху челото и такива разни.

да обаче забрадката не прави сянка на лицето и не го закрива - не говорим за фередже!

Cosa~Nostra написа:Ислямът е религия, която затваря и потиска. Ако не вярвате, идете в някое селце в района на Момчилград, където болшинството са мюсюлмани. Стандартът на живот там е като през 18 век. 5-6 годишни момиченца ходят забулени и с шалвари, селото се състои от полуразпаднали се къщи, но задължително има нова лъскава джамия. Между едно християнско село и между едно мюсюлманско контрастът е очеваден. Който не вярва, да пообиколи този край от България лично и ще се увери сам.

пак се сравнява Ислямът с мюсюлманите. Не забравяйте, едното е религия, а другото са хора. Ако се спазват всички закони на Исляма, няма да има ни бедни, ни необразовани - вярващите според исляма са тези, които помагат на нуждаещите се и тези които са жадни за знания :-)

Forester написа:Аз също отчасти не вярвам в религиите, доколкото те се явяват посредник между мен и Господ.
"посредник между мен и Господ" такова нещо няма - всеки един може сам да "комуницира" с Бог, без посредник, ти сам/а можеш да Го молиш за напътствие или помощ или пък да Му благодариш.

don_angelitto написа:А към авторката на темата- това, че държавите искат на снимките да си без забрадка, НЕ Е ПРИЩЯВКА. Целта е поне малко да се гарантира някаква сигурност срещу трафик на хора, нелегално преминаване на границата, документни измами и подобни неща.

Как другите страни много по-развити от България гарантират тази сигурност?

Дичоу написа:ако нямаш възможност да постиш например, ще обвиниш ли Исляма за нетолерантността си???

в Исляма човек, който няма възможност да пости, защото е болен или на път нпр. не трябва да пости :-) преди да пишеш нещо се информирай

coolman написа:Не мога да разбера защо се нахвърлихте така върху момичето. Нали се предполагаше, че живеем в демократична държава и всеки има правото да си вярва, в каквото си иска, стига да не пречи на другите. Още повече,че сме и 21 век и религиозните канони (поне в Западния свят, от който уж сме част)  и омраза би трябвало да са с незначителни стойности. А къде отиваме ние може би, след като във форума на СУ, където се предполага, че се обучава бъдещето на въпросната демократична държава, преобладават мнения, присъщи по-скоро за следосвобожденска България ?

ТОЧНО ТАКА!
Последно промяна от hina на 27 Юли 2007, 11:53, променено общо 1 път.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

странно как между християнството и християните явно не е такава голяма разликата както между мюсюлманите и исляма. Аз до ся фанатик фундаменталист християнин който да казва че ше изколи целия свят в името на Исус не съм виждал. Докато явно за ислямистите това е въпрос на изпълнение на тяхната изкривена вяра.
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Е имало е преди 10 века,когато са се организирали кръстоносните походи. :wink:
Чаша,ний пак сме сами!
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

Вече съм го направила :wink:
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

сетих се за тях, когато писах горния пост, но тяхната цел всъщност е била друга. В момента питам има ли християнски фундаментализъм?-Няма. а ислямски- колкото щеш. и много моля да не ми се крият тия мюсюлмани ли са ислямисти ли са, мохамедани ли са квито и да са зад демократичните закони в европейските държави и колко недемократично било отношението на България към тях, щото ако те разбираха от демокрация и права на човека, нямаше да си подритват жените и да ги крият от някви по-скоро естествени съображения, отколкото свързани с религията им.
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Препоръчвам на hina и Aminaa да прочетат книгата на Кармен Бин Ладен "Отхвърленото фередже".
После да разправят, че не трябвало да се сравнява ислямът с мюсюлманите. :?
hina
В началото бе словото

Мнение от hina »

FTF написа:сетих се за тях, когато писах горния пост, но тяхната цел всъщност е била друга. В момента питам има ли християнски фундаментализъм?-Няма. а ислямски- колкото щеш. и много моля да не ми се крият тия мюсюлмани ли са ислямисти ли са, мохамедани ли са квито и да са зад демократичните закони в европейските държави и колко недемократично било отношението на България към тях, щото ако те разбираха от демокрация и права на човека, нямаше да си подритват жените и да ги крият от някви по-скоро естествени съображения, отколкото свързани с религията им.
пак изразяваш мнение без да си се информирал по тематиката.

пример за християнски фундаментализъм и "национализъм" - колкото щеш тук :wink:

решението за носенето на забрадка е от страна на жените и е обусновано на религиозни причини. мъж, на който не му харесва забрадката ми, не ми е и притрябвал
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

Препоръчвам на hina и Aminaa да прочетат книгата на Кармен Бин Ладен "Отхвърленото фередже".
аз ти препоръчвам да прочетеш "Не без дъщеря ми" :lol: за подсилване на предразсъдаците..

а ако решиш да прочетеш нещо сериозно и да се оттървеш от предразсъдъците има един куп книги..
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: отговорите на първите постинги

Мнение от Vintersorg »

hina написа:
Vintersorg написа:Човек е свободен да вярва в каквото иска. Но специално в твоя случай мисля, че колкото и да казваш как си била ревностна християнка, всъщност не си била ...ама хич.
Защото ревностните християни не сменят вярата си дори пред кладата, дори пред окървавения дръвник, на който ги слагат.
Защото истинският християнин умира в мъки, но остава такъв - прочети "Време разделно", вместо да ни обясняваш колко мъдрост се криела в Корана.

за теб явно християнин = националист, българин = християнин, турчин = мюсюлманин и.т.н. препоръчвам ти уроци по история и география
Тъпа патко, не ми приписвай твоите интерпретации на моите думи! По-скоро ти имаш нужда от уроци по история - гледай филма "Новото робство" и виж там многоуважаваните мюсюлмани в Кърджалийско какво казват - че са турци, щото са мюсюлмани. Това, че са чисти българи и че дори не знаят турски някои от тях не ги притеснява - казват, че са турци.
Да, за мен турчин е равно на мюсюлманин. Проблем? Ще кажеш, че не е така ли? Питай някой турчин дали е така да видим какво ще ти каже. Колко са турците християни или будисти?
Официалната религия в България е християнството, в Турция - исляма.

Не ми приказвай повече, не виждаш ли че съм "непросветен", "заблуден", "прост" и имам нужда от уроци по история (по чии учебници - от онези с плакатите на ДПС ли?) и география (по картите от времето на Османската империя).

Това е моята страна и ти нямаш право да ми казваш какво мисля и да ми интерпретираш думите ми, докато седиш някъде си там в чужбина и размахваш пръст срещу простата рая тук, в България!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

hina написа:пример за християнски фундаментализъм и "национализъм" - колкото щеш тук :wink:
Да, има колкото щеш. Ние християните в България избиваме
беззащитното мюсюлманско население и го караме да се кръщава!

България е източноправославна християнска страна
и истинската (и българска) религия е православието!

hina написа:решението за носенето на забрадка е от страна на жените и е обусновано на религиозни причини. мъж, на който не му харесва забрадката ми, не ми е и притрябвал
Имаше една туркиня, която беше казала:
"Един българин ме беше харесал, н оаз му казах да се обреже,
щото само с рязан х*й лягам"

Това е комплексарско изказване. И отново пак мюсюлманите
(без значение турци или българи) се делите от останалите.
Ние ви разбираме и уважаваме, но вие все сте недоволни.

Обосновано от религиозни причини...
Поне 60% от мюсюлманките не искат да носят забрадки!
Деспотичните им мъже ги командорят!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

На мен това ми приличаше на поредния социален експеримент, ама вие май сте сериозни. :scratch: :shock: :shock:
hina написа:Ако се спазват всички закони на Исляма, няма да има ни бедни, ни необразовани - вярващите според исляма са тези, които помагат на нуждаещите се и тези които са жадни за знания :-)
Защо тогава фанатизираните орди в Близкия изток не си помогнат и не се образоват едни-други, та да заживят най-накрая щастливо?
Aminaa написа::wink: А какво ще кажеш за закона тогава, в които пише "свобода на вероизповеданието"? или и законите в България са по избор само, като то оттърва са закони като не - не са важни..
Моята религия повелява да нося постоянно маска на Спайдърмен. Законите в България ли са недодялани, че аз не мога да си направя паспортна снимка? Преодолей елитаризма си и не търси причина за неволите си в другите.
hina написа:аз не само че живея, а съм и израстнала...
Ти си моят идол! :wav:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Заключено

Обратно към “България”