Математика 2 на 26.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Сички сме така......
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Оххх, май вече не ви се говори за математика. Та всичко едва сега започва :D Само псувате темата. Нямам си и на понятие какви са били другите теми, та храните само тази. Какво пречи другите да са били по-гадни и тая да е била най-леката?
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Супер си беше темата... в сравнение с ония подигравки от предварителния и мат1. На такъв изпит може да се види кой става за студент и кой не. А не да има 100 шестици и всички да са писали КН и от ФМИ да се чудят как да ги приемат примерно.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Не си прав...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Т.е. ти си на мнение че изпитите трябва да стават все по-лесни?
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

Не, просто всеки изпит си има задачи/въпроси който нагоре отсяват все повече и повече. Например 10та задача за мене трябва да може да се решава само от ГУРУ-та, докато 1-5та да са за взимане на изпита. В последните няколко задачи трябва да си отсява плявата, но въпреки всичко да е балансирано, така че да няма и много скъсани.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Нима на този изпит не беше точно така? даже 10та задача не беше толкова "феноменална" - видях поне 4 различни решения, които са много хубави и разбираеми.
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

На този беше така. Но по-важно е това да стане постоянно така. Всяка година. Защото сега например хора, които не са ходили на предварителния нямат реален шанс да влезнат, щото 3те изпита си бяха от съвсем различно ниво. Поне за мен.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Това и според мен е така. Аз протестирам срещу хората, които казват че мат2 бил скапан изпит. Протестирам и срещу слабото ниво на предварителния и мат1.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Пич та дрънка написа:Това и според мен е така. Аз протестирам срещу хората, които казват че мат2 бил скапан изпит. Протестирам и срещу слабото ниво на предварителния и мат1.
Протестираш щото си си решил задачите нали?И са се праиш на голем умник а?Ми щи кажа, че не сички решаваме задачи за КСК от миналата година и не сички ходим по частни учители и прочие и причината за тва е, че сме имали доста други грижи.Лично аз почнах сериозно да уча за КСК някаде около средата на март и при това по около час два на ден максимум.Вече почваш малко да се превъзнасяш.Трудните изпити няма да направят младото поколение по-умно ако това си искал да кажеш с мнението си.
Наистина обаче не съм съгласен с това, че особено предварителния не беше изобщо на нивото на редовните изпити.Това не трябва да е така ама си е част от политиката на всеки университет.Повече изпити-повече пари:)
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

БТВ забраих да кажа, че човека изтеглил темата, а именно Цецо, е от Перник и го познавам лично и скоро мисля да се видя с него:)Ако не почерпи за гадната тема ще се карам с него:)
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Пич та дрънка написа:А не да има 100 шестици и всички да са писали КН и от ФМИ да се чудят как да ги приемат примерно.
И в коя статистика успя да ги видиш тия 100 шестици, че не се разбира от поуста ти???
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

petio написа:
Пич та дрънка написа:Това и според мен е така. Аз протестирам срещу хората, които казват че мат2 бил скапан изпит. Протестирам и срещу слабото ниво на предварителния и мат1.
Протестираш щото си си решил задачите нали?И са се праиш на голем умник а?Ми щи кажа, че не сички решаваме задачи за КСК от миналата година и не сички ходим по частни учители и прочие и причината за тва е, че сме имали доста други грижи.Лично аз почнах сериозно да уча за КСК някаде около средата на март и при това по около час два на ден максимум.Вече почваш малко да се превъзнасяш.Трудните изпити няма да направят младото поколение по-умно ако това си искал да кажеш с мнението си.
Наистина обаче не съм съгласен с това, че особено предварителния не беше изобщо на нивото на редовните изпити.Това не трябва да е така ама си е част от политиката на всеки университет.Повече изпити-повече пари:)
Дори и да не се бях сетил в последния час на изпита за решението на няколко от задачите и да бях предал за 5тица щях да съм на същото мнение. А това как ти си се готвил ми звучи доста повърхностно и самовлюбено, но това е между другото. Освен това подготовката не е единствен критерий за резултата. Аз не претендирам че съм се готвил много и че съм решавал много задачи - само във форума съм решавал и на уроци - 2 часа седмично.

Съгласи се, че на зрелостници - пълнолетни хора, които ще учат много сериозни дисциплини, да им дадат задача номер 9 с бонбони е подигравка. Не се правя на много умен, но и на математика 1 един добре подготвен кандидат можеше да се справи със всички задачи за 2 часа. Моят хъс се губи когато знам че реалната ми конкуренция не е тази която трябва да бъде. И като реплика на твоето изказване ще кажа: трудните изпити няма да направят поколението по-умно, но ще го стимулират да бъде такова.
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Пич та дрънка написа:Т.е. ти си на мнение че изпитите трябва да стават все по-лесни?
Не ама не мисля,че сички требе да имат 3 ,а само ти да имаш 6.... :wink: :wink:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

petio написа:БТВ забраих да кажа, че човека изтеглил темата, а именно Цецо, е от Перник и го познавам лично и скоро мисля да се видя с него:)Ако не почерпи за гадната тема ще се карам с него:)
Гадна е в сравнение с лесните предварителни два изпита. Я хвани някоя тема отпреди 10тина години да видим дали е толкова гадна. Скоро като УНСС ще стане...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”