изпит по немски език

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

На нас квесторите ни казаха края на месеца...най-късно 2-3 август :roll:
Общо взето...чакайте и се надявайте!... :dontknow:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

clessy написа:На нас квесторите ни казаха края на месеца...най-късно 2-3 август
Общо взето...чакайте и се надявайте!...
Моля!?? Аз ще се побъркам дотогава :dark1:
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Аз вече май съм за 4-ти км... :help:
Направо съм бясна...и по лит-ра вече ги чакам 12-ти ден тея ши***и резултати...и ми писна... Не,че очаквам някви супер постижения...но неведението ме побърква максимално...

:diabloanifire:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

clessy написа:Не,че очаквам някви супер постижения...но неведението ме побърква максимално...
Дамм, напълно съгласна съм с теб. И аз съм така, чакам историята и немския и си мисля, че не съм се справила..

Но надеждата умира последна :angel8:
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Е да,ама надеждата не променя нищо... тя може и вечно да си живее...или съм се справила или не...
Мама винаги ми казва.:Надявай се ,но без да мечтаеш
Аз летя в небесата общо взето и ако очакванията ми се окажат прекалено големи -сблъсъкът с реалността ще е трагичен :tard:
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

гледаш го лесен тоя изпит, ама накрая очаквам огромни изненади.
Пък и това съчинение, такава тема, едва измислих 200 думи.
Снощи с едни съученици се убихме да мислим за какво беше вторият lückentext, на каква тематика? Нищо не си спомням от него
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Вярно че темата на съчинението беше кошмарна :!: Понеже се явявах и на английски и на немски, общо взето и на двете есета разтягах едни и същи локуми за упадъчния морал и покварените ценности на консуматорското общество :lol: така че вече имах някакви предварителни формулировчици които адаптирах и не ми беше толкова трудно да ги докарам до 220
А вторият люкентекст беше за почивката на хората и как, в действителност, някои хора вместо да си почиват всъщност се натоварват повече в свободното си време. Не знам дали съм схванал добре идеята му, но просто при люкентекста човек се съсредоточава върху люкетата, не в/у смисъла :) нал' тей?
Мъгла над Русе
Изображение
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

до колкото си спомням първия беше за почивката, а втория за интереса към науката и разните игри тип "Стани богат".
Иначе люкетата+лезето бяха на ниво първи срок 8-ми клас, преводът, ако изключим тва Клайдунгсорднунг и Хеофлихкайтсформелн, също не беше нещо особено, а съчинението ... тук ще режат.
От първия люкентекст първото люке беше единственото интересно нещо(феелих)
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

Това, за което говориш беше първото люке. Втория беше за културния туризъм и това, колко необразовани са хората днес! Грубо казано...
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

според мен, както на почти всеки изпит за су, нещата ще бъдат субективни и неясни до последно. На съчинението и превода могат да си дразкат каквото им скимне особено ако на предните компоненти нямаш грешки.
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

Да! А аз знам, че точно така се процедира. Първо държали до голяма степен на буквален превод, а не на добро звучене на български , а на съчинението - имало едно готово по темата и един вид те имат конкретни очаквания към съдържанието - доста тъпо! Нека видим...
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Аааа, не може така... значи лъжат, че съчинението е по предварително зададена тема и крият, че е И по предварително зададено съдържание... тяхната кожа
А там за първото празно место на 1вия текст правилното беше fällig. забавното беше, че едно момиче, с което заедно взехме DSD II каза (и по случайност бяхме в една зала), че писала träumende... и се получило нещо от сорта на längst träumenden Urlaub... смях се :)
Мъгла над Русе
Изображение
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

я кажете какво иската да влезете с немски език?
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

какъв е смисълът да питаш това, нима не знаеш, че хората са написали всички специалности, които са срещу графата немски език :) . аз не съм направил така де
Мъгла над Русе
Изображение
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

Ново?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”