Жунрналистика-време е

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

kRiss написа:Напротив. Проверяващаите търсят оригиналността, но не и оригиналниченето. Представи си - 300 човека пишат по основните, наболяли проблеми, които медиите избутват все като новини №1... става скучно, тегаво. Дано да успеят да измислят нещо, което да хваща окото.
Ако се търсеше оригиналност, щеше ли журналистиката у нас да е на такова дередже? Нито оригиналност, нито оригиналничене се търсят, търси се баналност: да коментираш някое събитие, но така, както те искат да го прочетат. Да тръгнеш да коментираш, че глобалното затопляне не е по вина на човека, ами че това си е естествен процес в природата? Да кажеш, че медиите издуват балони с "рекордните" температури и прилагат т.нар. страхотерапия? Мога да се обзаложа, че такъв кандидат над 3 няма да има.
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dani »

diana_gk написа:
По въпроса по-горе PR
:thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:
I want to be destructive,trash everything in site, beat the Devil at his game, abuse myself all night...
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

нямазначение написа:Ако се търсеше оригиналност, щеше ли журналистиката у нас да е на такова дередже? Нито оригиналност, нито оригиналничене се търсят, търси се баналност: да коментираш някое събитие, но така, както те искат да го прочетат.....Мога да се обзаложа, че такъв кандидат над 3 няма да има.
Точно затова имам 3 по литература!
Знаете ли защо журналистиката у нас е на това дередже? Защото прекалено много се слуша и се изпълнява! Защото собственото мнение се е размило с това "как би трябвало да бъде"!
Ей това ме дразни във всеки един средно-интелигентен индивид, който се бори наравно с всички останали, но прекланя примирено главица и съответно излиза по-напред!
Ако искате промяна - променете първо себе си! Престанете да се съобразявате (а сега ме обвинете отново в про-па-ган-ди-ра-не!) и най-вече да чакате някой друг да ви пробие път!
Не трябва да има компромиси с истината - и честно казано, предпочитам да си разбия главата някъде, докато защитавам собствената си вяра, отколкото прегърбена под тежестта на това не-удовлетворяващо ме Сега, да мрънкам как положението не ми харесва такова, каквото е! Та нали то е плод на нашето без-действие!
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Ей са чух по новините другите две теми са били Държавна сигурност и пфффф забрайх третата :oops: :oops: :oops:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

"Екосъвест" е другата :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Светуващият написа:Наистина не е вярно това, което го говориш.
Не, ти просто наистина не си съгласен с мен. Всеки има мнение и си го защитава, нали?
Светуващият написа:Имаш 3 по литература не защото системата е такава, а защото ти не си хвърлила достатъчно усилия. Така обиждаш онези, които наистина са хвърлили усилия и са получили високи оценки! Запознат съм с критериите за оценка и мога да ти кажа, че 3.00 се пише на работа, която показва пълно незнание, безхаберие и мързел при подготовката. Творчеството наистина трябва да се развива, но, моите уважения - един мързеливец не може да получи повече от 3.
Аз нямам право да "обиждам" (нещо, което всъщност НЕ правя - това как ти приемаш изказванията ми, си е твой проблем), а ти постоянно ме окачествяваш като такава и онакава? Айде моля ти се :roll:
Защитававш системата - ок, защитавяй я. Имам право да се възмущавам - нали НЕ ти преча? Защо постоянно се конфронтираш с мен. Просто за спорта или за да докажеш колко по-компетентен и навътре в нещата си в сравнение с мен? Не мога да се меря с теб, но повече не искам. Няма смисъл, нали така.
"Пълно незнание, безхаберие и мързел при подготовката" - дали? Мога да ти кажа - твърдо НЕ. Нито незнанието ми е пълно, нито някога ме е мързяло да си чета литературата. Извинявай, но прекаляваш!
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Ей хора, аз не кандидатствам,но ащо бях на ваше място бих търсил оригиналността и неповторимостта!Първата ми асоциация за малко по-нестандартно написано есе е да свържа тази тема и с българският филм "Топло" и след това да отделя 1-2страници за бълг.кино и култура :D Ако имаш творческо мислене,така написана тема би се получила не-лоша и интересна за четене :D
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Май всички сме писали за едно и също:( Аз писах за глобалното затопляне и приноса не само на развитите държави, но и на България и отделния индивид в частност, който е незаинтересован от настъпващата действителност и не мисли в перспектива. Писах за всички възможни проблеми, които възникват заради топлото време, за бума на малария и разни други болести в африканските републики в топлото и за лиспсата на средства, за да се изгради нормално функционираща здравна система, като направих паралел между Малави и САЩ. Представих "топлото" и като притежание на душата- т. нар. "топли" отношения между хората и как те могат да бъдат изродени в "парещи". Споменах за "топлото" посрещане на Саркози у нас и неговата "хладна" пресметливост в сключените договори с Кадафи (за справка- вчерашния брой на "Новинар"), малко за Вальо Топлото, но само в хумористичен план, за ескалиращите градуси на напрежението около кандидатстудентската кампания. И за това колко лудват хората в топлото (за справка- втора страница на "168 часа"-повече от показателно е). Е, уважаеми вече приети колеги, които имат поглед над ситуацията- ще имам ли 3 според вас??
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

ДА :)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Сори,че се намесвам,но искам да кажа на Светуващият:Абе,пич,извинявай,ама ти за къв се мислиш?Кой ти дава право,наистина, да наричаш хората такива и онакива?хубаво,изкарал си готина оценка,ама ако не беше,100% съм убедена,че друга песен щеше да пееш сега...и наистина ако някой има кофти оценка,има правото да си изкаже мнението,ако не за друго,то поне да му олекне..и тази кофти оценка с нищо не може да говори за способностите му...просто не е имал късмет..разбира се,има хора и хора...но специално за Kriss по моите наблюдения,тя наистина е способна,просто явно е попаднала на кофти проверяващи..

Anyway,тва,което исках да кажа е,че не говори добре ,когато един човек започне да се взема твърде насериозно..

А за теб Blood_Countess, аз лично мисля,че на 100% заслужаваш да получиш това,което искаш и съм сигурна,че ще успееш...Желая ти успех :thumbleft:
ИзображениеИзображениеИзображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

hypnosssa, мерси много! Я да се оплача и на вас как ме отрязаха в УНСС- 3.70!! Направо ме заболя сърцето вчера! И няма да мога да се явя на устен :cry: Нещастници! Не знаят какъв ценен кадър изпускат. Като ги настъпих по мазола, пък и не само тях, решиха да ме скъсат! Язък за това 5.98, дето го изкарах на литературата! :evil: Стискайте палци за СУ!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Ок,ама ако оценката ти беше с 2-3 единици надолу,щеше да е друго....мога да си заложа главата

най-малкото и ти щеше да помрънкаш...и е нормално,щото щеше да ти е кофти...
Не се опитвай да докажеш,че не си човек и нямаш нормалните човешки емоции и реакции
ИзображениеИзображениеИзображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”