Ако се търсеше оригиналност, щеше ли журналистиката у нас да е на такова дередже? Нито оригиналност, нито оригиналничене се търсят, търси се баналност: да коментираш някое събитие, но така, както те искат да го прочетат. Да тръгнеш да коментираш, че глобалното затопляне не е по вина на човека, ами че това си е естествен процес в природата? Да кажеш, че медиите издуват балони с "рекордните" температури и прилагат т.нар. страхотерапия? Мога да се обзаложа, че такъв кандидат над 3 няма да има.kRiss написа:Напротив. Проверяващаите търсят оригиналността, но не и оригиналниченето. Представи си - 300 човека пишат по основните, наболяли проблеми, които медиите избутват все като новини №1... става скучно, тегаво. Дано да успеят да измислят нещо, което да хваща окото.
Жунрналистика-време е
Модератор: Boromir
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Точно затова имам 3 по литература!нямазначение написа:Ако се търсеше оригиналност, щеше ли журналистиката у нас да е на такова дередже? Нито оригиналност, нито оригиналничене се търсят, търси се баналност: да коментираш някое събитие, но така, както те искат да го прочетат.....Мога да се обзаложа, че такъв кандидат над 3 няма да има.
Знаете ли защо журналистиката у нас е на това дередже? Защото прекалено много се слуша и се изпълнява! Защото собственото мнение се е размило с това "как би трябвало да бъде"!
Ей това ме дразни във всеки един средно-интелигентен индивид, който се бори наравно с всички останали, но прекланя примирено главица и съответно излиза по-напред!
Ако искате промяна - променете първо себе си! Престанете да се съобразявате (а сега ме обвинете отново в про-па-ган-ди-ра-не!) и най-вече да чакате някой друг да ви пробие път!
Не трябва да има компромиси с истината - и честно казано, предпочитам да си разбия главата някъде, докато защитавам собствената си вяра, отколкото прегърбена под тежестта на това не-удовлетворяващо ме Сега, да мрънкам как положението не ми харесва такова, каквото е! Та нали то е плод на нашето без-действие!
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не, ти просто наистина не си съгласен с мен. Всеки има мнение и си го защитава, нали?Светуващият написа:Наистина не е вярно това, което го говориш.
Аз нямам право да "обиждам" (нещо, което всъщност НЕ правя - това как ти приемаш изказванията ми, си е твой проблем), а ти постоянно ме окачествяваш като такава и онакава? Айде моля ти сеСветуващият написа:Имаш 3 по литература не защото системата е такава, а защото ти не си хвърлила достатъчно усилия. Така обиждаш онези, които наистина са хвърлили усилия и са получили високи оценки! Запознат съм с критериите за оценка и мога да ти кажа, че 3.00 се пише на работа, която показва пълно незнание, безхаберие и мързел при подготовката. Творчеството наистина трябва да се развива, но, моите уважения - един мързеливец не може да получи повече от 3.
Защитававш системата - ок, защитавяй я. Имам право да се възмущавам - нали НЕ ти преча? Защо постоянно се конфронтираш с мен. Просто за спорта или за да докажеш колко по-компетентен и навътре в нещата си в сравнение с мен? Не мога да се меря с теб, но повече не искам. Няма смисъл, нали така.
"Пълно незнание, безхаберие и мързел при подготовката" - дали? Мога да ти кажа - твърдо НЕ. Нито незнанието ми е пълно, нито някога ме е мързяло да си чета литературата. Извинявай, но прекаляваш!
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ей хора, аз не кандидатствам,но ащо бях на ваше място бих търсил оригиналността и неповторимостта!Първата ми асоциация за малко по-нестандартно написано есе е да свържа тази тема и с българският филм "Топло" и след това да отделя 1-2страници за бълг.кино и култура
Ако имаш творческо мислене,така написана тема би се получила не-лоша и интересна за четене 
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Май всички сме писали за едно и също:( Аз писах за глобалното затопляне и приноса не само на развитите държави, но и на България и отделния индивид в частност, който е незаинтересован от настъпващата действителност и не мисли в перспектива. Писах за всички възможни проблеми, които възникват заради топлото време, за бума на малария и разни други болести в африканските републики в топлото и за лиспсата на средства, за да се изгради нормално функционираща здравна система, като направих паралел между Малави и САЩ. Представих "топлото" и като притежание на душата- т. нар. "топли" отношения между хората и как те могат да бъдат изродени в "парещи". Споменах за "топлото" посрещане на Саркози у нас и неговата "хладна" пресметливост в сключените договори с Кадафи (за справка- вчерашния брой на "Новинар"), малко за Вальо Топлото, но само в хумористичен план, за ескалиращите градуси на напрежението около кандидатстудентската кампания. И за това колко лудват хората в топлото (за справка- втора страница на "168 часа"-повече от показателно е). Е, уважаеми вече приети колеги, които имат поглед над ситуацията- ще имам ли 3 според вас??
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
Сори,че се намесвам,но искам да кажа на Светуващият:Абе,пич,извинявай,ама ти за къв се мислиш?Кой ти дава право,наистина, да наричаш хората такива и онакива?хубаво,изкарал си готина оценка,ама ако не беше,100% съм убедена,че друга песен щеше да пееш сега...и наистина ако някой има кофти оценка,има правото да си изкаже мнението,ако не за друго,то поне да му олекне..и тази кофти оценка с нищо не може да говори за способностите му...просто не е имал късмет..разбира се,има хора и хора...но специално за Kriss по моите наблюдения,тя наистина е способна,просто явно е попаднала на кофти проверяващи..
Anyway,тва,което исках да кажа е,че не говори добре ,когато един човек започне да се взема твърде насериозно..
А за теб Blood_Countess, аз лично мисля,че на 100% заслужаваш да получиш това,което искаш и съм сигурна,че ще успееш...Желая ти успех
Anyway,тва,което исках да кажа е,че не говори добре ,когато един човек започне да се взема твърде насериозно..
А за теб Blood_Countess, аз лично мисля,че на 100% заслужаваш да получиш това,което искаш и съм сигурна,че ще успееш...Желая ти успех
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
hypnosssa, мерси много! Я да се оплача и на вас как ме отрязаха в УНСС- 3.70!! Направо ме заболя сърцето вчера! И няма да мога да се явя на устен
Нещастници! Не знаят какъв ценен кадър изпускат. Като ги настъпих по мазола, пък и не само тях, решиха да ме скъсат! Язък за това 5.98, дето го изкарах на литературата!
Стискайте палци за СУ!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."